Slinger tussen de bomen door bij deze klimbossen

Klim tot de boomtoppen en zoef weer naar beneden in een klimpark

Klimmen Redactioneel door
Foto 1. Wat vliegt daar? Het is een vliegend tapijt! Foto: Klimbos Garderen

8 juni 2023 Landelijk Klauter naar boomtoppen, overwin obstakels en zoef naar beneden met een zipline. Een dagje klimmen is altijd leuk! Door heel Nederland vind je verschillende klimbossen- en parken. Ideaal voor een actief, spannend én uitdagend dagje uit!

Klimbos Harderwijk

Harderwijk, Gelderland - Vlieg tussen de bomen, klim over obstakels en spring van een metershoog platform bij Klimbos Harderwijk op de Veluwe. Er zijn hier 75 klimelementen die je allemaal kan uitproberen. Snel weer naar beneden? Neem de Rollecoaster zipline! Deze is 200 meter lang en zet je binnen no-time met beide benen op de grond. Voor de echte durfals is er ook de vrije val. Klim naar het platform dat 16 meter boven de grond hangt en duikel zo naar beneden. Spannend! Bij Klimbos Harderwijk zijn klimmers welkom vanaf 1.20 meter.

Foto 2. Ervaar de spanning en sensatie van een achtbaan met de Rollercoaster zipline! Foto: Klimbos Harderwijk

Parque West

Utrecht, Utrecht - Breng een bezoek aan het nieuwe Parque West in Utrecht. Dit klimpark is geopend in juni 2023 en is één van de grootste in Nederland! Zoef van boom naar boom met een zipline of tuimel naar beneden met de vrije val. Het hoogste punt van het park is wel 22 meter hoog en biedt je een prachtig uitzicht over (de omgeving van) Utrecht. Parque West heeft acht routes, veertien ziplines en wel 105 hindernissen.

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Paasloo, Overijssel - Klimmen bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo is ontzettend genieten, je klimt namelijk in het prachtige Krolsbergerbos. Klauter via touwbruggen, klimnetten, zwaaiende balken en ronddraaiende tonnen van de ene naar de andere boom. En nog leuker: via DagjeWeg.Tickets krijg je korting op je tickets! Zo beleef je een leuk én voordelig dagje weg.

Foto 3. Met een zipline zoef je zo naar de overkant. Foto: Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Klimpark Uden

Uden, Noord-Brabant - Overwin de vijf verschillende routes van Klimpark Uden. Klauter over de klimelementen en roetsj via de zipline weer naar beneden. Ook aan de niet-klimmers is gedacht. Het park bevindt zich naast Fletcher Uden en ligt direct naast het heerlijk terras. Klimpark Uden hanteert een minimale lengte van 125 meter en leeftijd van acht jaar.

Klimbos Garderen

Garderen, Gelderland - Balanceer op 25 meter hoogte over een touw bij Klimbos Garderen. In dit Veluwse bos beleef je een uitdagend en actief dagje uit. Er zijn wel tien verschillende routes, met elk een eigen niveau, waaruit je kunt kiezen. Glij van glijbanen, klim als een spin in een spinnenweb of pak de trekker naar de volgende boom. Je kunt hier zelfs op een fiets van de ene boom naar de andere fietsen. Er is ook gedacht aan de allerkleinste klimmers. Voor deze avonturiertjes zijn er twee speciale parcoursen die geschikt zijn voor kids vanaf vier jaar.

Foto 4. Overwin obstakels en vindt de weg naar de volgende boom. Foto: Klimbos Garderen

Adventurepark Waddenfun

Wehe-den Hoorn, Groningen - Voor een dagje klimmen in Groningen zit je goed bij Adventurepark Waddenfun. Hier vind je een weergaloos klimparcours met 45 bruggen en meer dan 300 meter zipline. Als het regent is er geen probleem, ook indoor zijn er drie parcoursen met uitdagende hindernissen. Of je met z’n tweeën of met een grote groep bent, maakt niets uit. Iedereen is welkom!

Nog meer klimmen:

Foto 5. Klim over obstakels, overwin hindernissen en klauter naar de top. De tijd vliegt in een klimbos! Foto: Klimbos Harderwijk

Laatst gewijzigd: 2023-06-08 15:54:49 · Gepubliceerd: 8 juni 2023 - 739