1

Wat is er te doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 24 en 25 juni

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Proef de lekkerste biertjes tussen de dieren van Beekse Bergen. Foto: Arno Hoogwerf

archief oud artikel 22 juni 2023 Toerisme Landelijk Zin om er dit weekend lekker op uit te trekken? Dan hebben we goed nieuws: er is heel veel te doen! Proef de lekkerste speciaalbiertjes tussen de olifanten en giraffen of vier de verjaardag van Zorgboerderij Blommendal mee. En er is meer. Ontdek de tofste activiteiten op 24 en 25 juni in onze Weekend Top 5. Fijn weekend!

Kriebelende beestjes en groene vingers

Noorderhoogebrug, Groningen - Voor een weekend boordevol avontuur en natuur moet je bij het Hunzefestival zijn. Bezoekerscentrum Reitdiep zet op 24 en 25 juni de deuren wagenwijd open voor jong en oud. Pluis braakballen, klauter over touwbruggen en bouw insectenhotels. Vooral voor kinderen wordt het één groot feest. Vang slootbeestjes, spot vogels door de telescoop en bak je eigen brood! Overwin het Zeven-sloten-tegelijk-pad of zoef naar de overkant met de kabelbaan. Je bent hier niet zomaar uitgekeken en… het is gratis! Deze kans kun je niet laten liggen, dus hop naar Groningen! Zien we je daar?

Foto 2. Breng de hele dag door in de natuur tijdens het Hunzefestival. Foto: Martijn van Dellen
  • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
  • Achter de schermen van de haven

    Amsterdan, Noord-Holland - Van 22 tot en met 25 juni zijn het de Zeehavendagen in Amsterdam. Op deze dagen krijg je een kijkje achter de schermen van de enorme havens van Amsterdam, Zaanstad, IJmuiden en Beverwijk. En kom je op plekken die normaal gesproken niet bereikbaar zijn voor publiek. Vaar mee op zeesleper de Holland en bezoek de sfeervolle salons en de machinekamer van dit bijzondere schip. Of vaar gratis door de grachten van Amsterdam tijdens de Historische Zeehavendagen Tour en kom alles te weten over de geschiedenis van de haven. Is het je droom om in de haven te werken? Bezoek dan de banenmarkt in De Terminal en ervaar, door middel van workshops, hoe het is om hier te werken. Er zijn ook gratis rondleidingen, workshops, demonstraties en veel meer! Bekijk op de website van de Zeehavendagen het complete programma.

    Foto 3. Ontdek de ins en outs van de Amsterdamse zeehavens. Foto: Benjamin Kotek

    Proosten tussen de olifanten

    Hilvarenbeek, Noord-Brabant - Fan van bier én dieren? Dan kun je het Brew@theZoo niet missen! Safaripark Beekse Bergen heeft op 23 en 24 juni alles uit de kast gehaald voor een tof bierfestival tussen de dieren. Met meer dan 200 bieren van ruim 50 brouwerijen is er genoeg te proeven. Naast de indrukwekkende dierengeluiden zijn er ook toffe optredens en vaart er een speciale bierboot rond met een biersommelier. Door het park heen zijn vijf pleinen ingericht waar je speciaalbiertjes scoort en de wandel-, bus- en bootsafari zijn bij de prijs inbegrepen. Zo zie je het hele park terwijl je geniet van al het aanbod. Maak de avond helemaal compleet met een overnachting op Lake Resort Beekse Bergen en rol na je laatste biertje zo je bed in. Met een Brew@TheZoo-ticket krijg je zelfs 20% korting. Kassa!

    Foto 4. De sommelier legt je graag meer uit over de biertjes. Foto: Arno Hoogwerf

    Feest in Stoutenburg

    Stoutenburg, Utrecht - Zorgboerderij Blommendal bestaat 17,5 jaar en viert dat met een feestelijke open dag op 24 juni. De boerderij is al weken bezig om er een compleet feestje van te maken met heel veel activiteiten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de bijen en luister naar de interessante verhalen van de imker. Ook zal er een padvinder aanwezig zijn die je graag mee op avontuur neemt langs alle dieren van de boerderij. Rijd een rondje op een pony, luister naar de muziek van de bandjes en knuffel met de schapen. Ook aan de kinderen is gedacht. Speel oud-Hollandse spelletjes op het speelplein of neem een duik in de hooiberg. Er is genoeg te doen! Vergeet niet om op kraambezoek te gaan bij de baby alpaca die afgelopen week is geboren. Schattig!

    De tekst gaat verder onder de video.

    Spektakel in het water

    Westland, Zuid-Holland - Kom dat zien! Varend Corso Westland is terug! Van 23 tot en met 25 juni kleurt het water tussen Westland en Delft in de mooiste kleuren. Dit jaarlijkse evenement is altijd iets om naar uit te kijken. Zoek een plekje langs de route en bewonder de pracht en praal van het bloemencorso te water. De boten zijn kleurig en geurig versierd met de mooiste bloemen en groenten uit Westland. Ook dit jaar hebben veel bedrijven, dorpen, buurtschappen en vriendengroepen zich aangemeld om mee te varen en zal het weer een hele stoet worden. Ben je er bij? Op vrijdag vaart het corso door het Rijnland, zaterdag door Westland en zondag is de eindbestemming Maassluis. Zoek een plekje langs de kant en juich de deelnemers naar de eindstreep. Eén ding weten we zeker: het wordt een heel spektakel!

    Foto 5. Bewonder prachtig versierde boten in Westland. Foto: Arnaud Roelofsz

    Meer ideeën voor dit weekend

    Foto 6. Breng de hele dag door in de natuur tijdens het Hunzefestival. Foto: Martijn van Dellen

    Laatst gewijzigd: 2023-06-22 14:17:48 · Gepubliceerd: 22 juni 2023 - 1461