1

Alles over onze aardbol bij forteiland GeoFort

Spetterende activiteiten om te doen deze zomervakantie

GeoFort Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. De speeltuin zorgt voor uren speelplezier! Foto: GeoFort

archief oud artikel 24 juli 2023 Toerisme Forteiland GeoFort heeft deze zomer alles uit de kast gehaald voor een geweldig vakantieprogramma. Met een klimaatdoolhof, een aardbevingszaal en een drijvend eiland is er veel te zien en te ontdekken. Op zoek naar een leerzaam én ontzettend leuk uitstapje met kinderen? Overweeg dan eens het themapark GeoFort in Herwijnen.

Vier de zomervakantie

Duik in de toekomst van de aarde tijdens een dagje uit naar GeoFort. Bij dit interactieve themapark draait alles om Moeder Natuur. Sta stil bij thema’s als klimaat, energie en water en ontdek hoe je hiermee om kunt gaan. Zak af naar het diepste punt van de aarde, verdwaal in het klimaatdoolhof en klim en klauter door de spannende Vleermuisspeurtuin. Neem een kijkje in de aardbevingszaal en bouw een toren die blijft staan als de grond begint te beven. Er is ook een desoriëntatietunnel waarin je oriëntatievermogen wordt getest door middel van licht en geluid. En er is nog veel meer te doen! Stap op de hometrainer en fiets zo hard als je kunt om energie op te wekken voor je huis, of leer hoe GPS werkt. Wist je dat een zalm de weg vindt door middel van geuren? Dat is leuk om te weten!

Foto 2. Lees weetjes en beantwoord vragen om uit het klimaatdoolhof te komen. Foto: GeoFort © GHIS.NL

Nieuwe avonturen

Nieuw deze zomer is Rising Risk: een drijvend eiland in de gracht van GeoFort. Trek jezelf op een vlot naar het eiland en wandel over een grote kaart van West-Europa. Hier leer je van alles over de stijging van de zeespiegel en de gevolgen die dit voor ons land zal hebben. Ook nieuw is de interactieve audiotour met Walvi de Walvis. Duik in de wereld van deze grote zoogdieren, luister naar de verhalen die Walvi vertelt over CO2-uitstoot en beantwoord zijn vragen. Probeer ook het nieuwe grondstoffenpad, dat deze zomer is geopend. Loop op blote voeten over de Telephone Trail en voel hoe schaars de grondstoffen zijn waaruit je telefoon is gemaakt. Oei, wist je dat al?

Foto 3. Wandel over het grondstoffenpad met blote voeten. Wat voel je? Foto: GeoFort

Buitenactiviteiten

Is het lekker zonnig weer? Ga dan op avontuur in de Speurtuin van het fort. Balanceer over scheepstouwen, overwin obstakels en wiebel naar de overkant. Bedenk een constructie en ga als een ware bouwer aan de slag met bamboe, of creëer een waterpad. Ga de strijd aan met de giga-schaakstukken of ontwerp met planken een heus doolhof. Gaaf! De Speurtuin is in de vakantie iedere dag geopend en gratis (!) toegankelijk! Ook leuk: bewonder GeoFort vanaf het water in een gehuurde boot. Vanaf € 15,- kun je een uur varen met zes personen (2 volwassenen en 4 kinderen).

Foto 4. Klimmen en klauteren in de speurtuin. Foto: GeoFort

Minecraft bij GeoFort

GeoFort is een grote fan van Minecraft. Ze hebben dan ook heel Nederland, inclusief het forteiland, nagebouwd in Minecraft: GeoCraft. Dit bouwspel bevordert de positieve ontwikkeling bij kinderen en daarom biedt GeoFort verschillende activiteiten en workshops aan. Speur bijvoorbeeld door de online wereld en ga op zoek naar uitgelichte locaties, of verdwaal in het Minecraft Doolhof en beantwoord vragen om eruit te komen. Er is ook een Kubus Quiz waarin je met behulp van coördinaten een route ontrafelt en de geheime code kraakt. Al deze activiteiten zijn inbegrepen bij een bezoek aan het GeoFort museum. Voor de Minecraft workshops over klimaat, programmeren en VR wordt een kleine bijdrage van € 7,50 gevraagd.

Foto 5. Bouw mee aan GeoCraft. Foto: GeoFort

Goed om te weten:

  • Tijdens de zomervakantie 2023 is GeoFort iedere dag geopend van 10:00 uur tot 17:30 uur.
  • Trek gekregen van al dat ontdekken? Geniet van een heerlijke pannenkoek bij pannenkoekenhuis De Wereldpan. Deze vind je op het forteiland.
  • Bestel je tickets voor GeoFort via DagjeWeg.Tickets en ontvang 15% korting!
Foto 6. Via het trekvlot kom je op het nieuwe eiland Rising Risk. Foto: GeoFort

Laatst gewijzigd: 2023-07-20 10:36:20 · Gepubliceerd: 24 juli 2023 - 2344