Spektakel in de lucht tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen

Twee dagen vol gratis vertier in Rijsbergen

Rijsbergse Vliegerdagen Nieuws door
Foto 1. Geniet van een vrolijk kleurspektakel aan vliegers in de lucht. Foto: Stichting Rijsbergse Vliegerdagen

archief oud artikel 8 augustus 2023 Toerisme Rijsbergen, Noord-Brabant Op 19 en 20 augustus kleurt de lucht boven Rijsbergen in alle kleuren van de regenboog tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen. Honderden bijzondere vliegers wapperen in de wind, luchtballonnen zorgen voor een vrolijk spektakel en de verschillende activiteiten maken het een tof dagje weg voor jong en oud. En het allerleukste: toegang is helemaal gratis!

Bijzondere vliegers

De Rijsbergse Vliegerdagen gaan in het weekend van 19 en 20 augustus voor de derde keer van start. Op beide dagen gaat om 10:00 uur het terrein al open en geniet je van bijzonder gevormde vliegers, optredens, workshops en kinderactiviteiten. Bewonder vliegers in de vorm van Afrikaanse dieren, Batman, zeedieren, een engel maar ook de vierlijnse Revolution-vliegers zijn aanwezig. Er zijn zelfs vliegers aanwezig die tijdens Wereldoorlog 1 én 2 zijn gebruikt. Je kijkt je ogen uit! Op het demoveld staan ook verschillende vliegers tentoongesteld, zo kun je ze van heel dichtbij bekijken.

Foto 2. Een slak als vlieger, bijzonder! Foto: Stichting Rijsbergse Vliegerdagen

Kinderactiviteiten

Naast het bewonderen van de prachtige vliegers zijn er ook andere activiteiten die je kunt doen. Vooral aan de kinderen is gedacht. Ga op de foto met de prinsessen Anna en Elsa, laat je schminken of doe mee aan de snoep- en knuffeldroppings. De snoepjes vallen zo uit de lucht! Weet jij ze te vangen? Vergeet niet je knuffel mee te nemen: deze mag gaan parachutespringen vanuit een vlieger. Ja, echt! Wanneer je hem weer weet op te vangen, krijg je een heus parachutespringdiploma. Gaaf! Dit jaar staan er ook weer leuke springkussens, is er een zandbank en kun je zelf een vlieger knutselen, die je daarna gelijk kunt testen op het kinderveld.

Foto 3. Bewonder de vliegers van Paw Patrol van héél dichtbij! Foto: Stichting Rijsbergse Vliegerdagen

Muzikaal festijn

Net als de vorige edities van de Rijsbergse Vliegerdagen zijn ook dit jaar de Japanse drums aanwezig. Op de zaterdagmiddag treedt de Tomodachi Taiko drie keer op. Wil je het zelf ook proberen? Dat kan! Tussen de optredens door geeft de band kleine workshops. Op zondag vind je op het terras troubadour André van Weele. Swing en zing mee met zijn Brabantse hitjes. Gezelligheid gegarandeerd! Op zondag is ook de doedelzakband uit Breda aanwezig.

Hoog in de wolken

Op zaterdagavond, wanneer de vliegers zijn geland, komen de luchtballonnen tevoorschijn. Tientallen vrolijk gekleurde luchtballonnen stijgen op van het veld en zorgen voor een feestelijk spektakel. Ook dit jaar zijn er weer leuke vormen aanwezig zoals het lieveheersbeestje, de kikker, beer en koe. Wanneer de ballonnen weer op de grond staan, keren ze terug voor een spetterende nightglow tijdens de lichtjesavond.

Sprookjesachtige lichtjesavond

Het absolute hoogtepunt van de Vliegerdagen is wel de zaterdagse lichtjesavond. Maak je op voor een avond vol magisch verlichte vliegers, laserstralen en opzwepende muziek. Volg de lichtjesroute langs de verschillende objecten en laat je verwonderen door de duizenden lampjes. De lichtjesavond is van 20:00 uur tot 23:00 uur.

Foto 4. Luchtballonnen lichten op tijdens de lichtjesavond. Foto: Christiaan Rombouts

Deze evenementen in augustus zijn ook de moeite waard:

Foto 5. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is ook te vinden in vliegervorm. Zoals hier: de honden! Foto: Stichting Rijsbergse Vliegerdagen

Laatst gewijzigd: 2023-08-18 08:26:56 · Gepubliceerd: 8 augustus 2023 - 3219