Voor de FRIENDS-fans: maak iconische foto’s op de set

Stap in het leven van FRIENDS in Amsterdam

The Friends Experience in Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Plof neer op de iconische bank in koffiehuis Central Perk. Foto: The FRIENDS Experience

archief oud artikel 1 september 2023 Toerisme Amsterdam-Noord, Noord-Holland Neem plaats aan de keukentafel van Monica en Rachel, plof neer op de luie stoelen van Chandler en Joey en drink koffie op de iconische bank in koffiehuis Central Perk tijdens de The FRIENDS Experience in Amsterdam. Vanaf 1 september stap je in de voetsporen van je favoriete personages uit de populaire FRIENDS-serie.

In de huid van een FRIENDS-personage

Altijd al willen weten hoe het is om op de set van FRIENDS te staan? Grijp nu je kans en boek The FRIENDS Experience in Amsterdam. Wandel door het appartement van Monica en Rachel, neem een kijkje in de woonkamer van Chandler en Joey en beklim het trappenhuis waar de (PIVOT!) bank van Ross is te vinden. De set is zo realistisch mogelijk nagebouwd met replica’s van de decor- en kledingstukken uit de show.

Foto 2. Paste de bank van Ross echt niet door het trappenhuis heen? Foto: The FRIENDS Experience
Boek je tickets voor The FRIENDS Experience in Amsterdam via de website van de aanbieder.

Say cheese!

The FRIENDS Experience in Amsterdam is een soort Instagrammuseum. Zorg dus voor een goed opgeladen telefoon, want je vindt hier fantastische plekjes die goed staan op the gram. Proost met een grote kop koffie op de bekende oranje bank, babbel met je vrienden aan de ronde keukentafel van Monica en ga de strijd aan met de voetbaltafel van de mannen. Stap helemaal in de schoenen van een personage door de kleding die staat opgesteld. Denk bijvoorbeeld aan Joey in zijn outfit van zo’n tien lagen of het pak van de jonge Chandler.

Foto 3. Verplaats je even in Joey door zijn bekendste outfit van FRIENDS. Foto: The FRIENDS Experience

Knuffelen met Hugsy

Naast de decors en kleding wordt er ook aandacht besteed aan de beroemde haarstijlen van Rachel. Maar ook specifieke momenten uit de afleveringen komen naar voren. Ontmoet bijvoorbeeld Hugsy, de knuffelpinguïn, of neem plaats achter het keyboard van Phoebe. Probeer als een echte Gunther het koffiezetapparaat uit en check of de bank van Ross echt de trap niet op kon. Al met al is The FRIENDS Experience er één om niet snel te vergeten!

Foto 4. Neem plaats achter het keyboard van Phoebe. Foto: The FRIENDS Experience

Praktische informatie

Na het grote succes in onder andere New York City, Long Beach, Detroit en Birmingham is het nu de beurt aan Amsterdam. The one in Amsterdam vindt plaats op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord en is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Toch met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren op het terrein. De experience duurt gemiddeld een uurtje en de toegangsprijzen zijn vanaf € 22,-. Je bezoekt het tot en met 19 november 2023. En er is toffe limited edition merchandise te verkrijgen!

Foto 5. In het appartement van Monica en Rachel. Foto: The FRIENDS Experience

Laatst gewijzigd: 2023-09-01 11:05:09 · Gepubliceerd: 1 september 2023 - 1484