1

Dutch Media Week: neem een kijkje achter de schermen

Hoe is het om bij de tv te werken? Ervaar het tijdens de Xperience Days

Mediamuseum van Beeld & Geluid Nieuws door
Foto 1. Presenteer het NOS Journaal. Foto: Dutch Media Week © Marco Hofstede

archief oud artikel 1 oktober 2023 Cultuur Hilversum, Noord-Holland Het Media Park in Hilversum is hét mediabolwerk van Nederland. Dagelijks wordt hier hard gewerkt om al je favoriete televisie- en radioprogramma's bij je in de huiskamer te krijgen. Tijdens de Dutch Media Week Xperience Days neem je een uniek kijkje achter de schermen.

Open Studio's

Wil je wel eens weten hoe het er aan toe gaat in een grote tv-studio? Bezoek dan de Open Studio's op zondag 8 oktober. Het Media Park opent tijdens de Dutch Media Week Xperience Days. Waar worden talkshows als OP1 en Khalid & Sophie opgenomen? Bekijk het zelf. En ook Omroep Max heet je van harte welkom om een blik te werpen in de studio. Maar ook buiten op het journaalplein en op het Joop van den Endeplein is van alles te doen. Ga langs bij de activiteiten van de NOS en de EO. Hier leer je onder andere de fijne kneepjes van het presentatievak.

Foto 2. Ben je een radiopresentator in de dop? Foto: Dutch Media Week © Marco Hofstede

Workshops en optredens

Even verderop krijg je (op zondag 8 oktober) filmles en leer je zingen als een talentenjachtdeelnemer tijdens een zangles van de bekende Babette Labeij Music Academy. Luister je wel eens naar een podcast? Tijdens de Dutch Media Week leer je bij de podcastmakers van Podbast hoe je er zelf een maakt! Er zijn workshops beschikbaar voor kinderen én voor volwassenen. Even verderop staat een podium waar je gave optredens bekijkt van onder andere Junior Eurovisie Songfestival deelneemster Luna Sabella en BENR. Ook stap je hier mee met Nederland in Beweging. Cool!

Foto 3. Ga ook langs bij het podium. Foto: Dutch Media Week © Marco Hofstede

Games en esports

Maar ook games zijn een belangrijk onderdeel van het Nederlandse medialandschap. De zaterdag (7 oktober) van de Dutch Media Week Xperience Days staat helemaal in het teken van gaming en esports. Natuurlijk zijn er heel veel spellen die je kunt spelen in Beeld & Geluid. Maak een rondje in de race simulator, speel echte gameklassiekers én de nieuwste games. Maar hoe worden die eigenlijk gemaakt? Met interessante workshops kom je erachter hoe je zelf mee kunt werken aan de volgende gamehit en welke studies daarvoor beschikbaar zijn. Maar je leert ook alles over de opkomst van de game-industrie in Nederland. In het Mediamuseum van Beeld & Geluid zie je een expositie van Power Unlimited over 30 jaar gaming in Nederland.

Foto 4. Een leuk uitje voor de hele familie. Foto: Dutch Media Week © Marco Hofstede
Met je ticket voor de Dutch Media Week Xperience Days krijg je ook gratis toegang tot het volledig vernieuwde Mediamuseum van Beeld & Geluid op het Media Park in Hilversum.
Foto 5. Voor even ben je de razende reporter van de NOS. Foto: Dutch Media Week © Marco Hofstede

Laatst gewijzigd: 2023-09-25 15:08:11 · Gepubliceerd: 1 oktober 2023 - 831