Arnhem verandert in een magische sprookjeswereld

Ontmoet mysterieuze sprookjesfiguren op het Sprookjesfestival

Rozet Arnhem Nieuws door
Foto 1. Het Sprookjesfestival in Arnhem is een week vol magie. Foto: MediaDrop iov. Sprookjesfestival

archief oud artikel 9 oktober 2023 Opmerkelijk Arnhem, Gelderland Repelsteeltje, de bloemenfee en de tovenaar. Je komt van 14 tot en met 22 oktober allemaal tegen in Arnhem. De Gelderse hoofdstad verandert tijdens het Sprookjesfestival namelijk in een mysterieuze wereld vol elfjes, prinsessen, kabouters en andere sprookjesfiguren. Ga kijken en voel de magie!

Sprookjesparade en officiële opening

De 15e editie van het Sprookjesfestival in Arnhem start op zaterdag 14 oktober om 13:00 uur met een sprookjesparade door de binnenstad. Vanaf het stadhuis trekken de sprookjesfiguren anderhalf uur lang door het centrum, om vervolgens rond 14:30 aan te komen bij Rozet. Voor de ingang van dit culturele centrum vindt dan ook meteen de officiële opening plaats. Ontmoet de leden van de SprookjesClub, zoals Prins Flip Flierefluiter, Prinses Belle van Spiegelwandia, Rijk de Reus en Tureluur de Tovenaar. Toegang tot deze opening is helemaal gratis. Trek je leukste sprookjesoutfit dus maar vast uit de kast.

Check nu het volledige programma van het Sprookjesfestival.

Meer dan 100 activiteiten

Maar dan begint het festival pas! Op zo'n 50 locaties, verspreid door de hele stad, zijn er ruim een week lang meer dan 100 activiteiten, zoals voorstellingen, workshops en speurtochten. Volg in Rozet een workshop glittertattoos maken, ga lekker creabea aan de slag met een toverkunstwerk in het atelier boven de Kinderboekenwinkel of leer dansen als een betoverende zwaan bij Introdans. Ook tof: doe mee met de letterspeurtocht in de binnenstad, waarbij je op zoek gaat naar kabouters die letters bij zich hebben. De letters leiden naar toverspreuken die je nodig hebt bij het Toverfeest in Rozet op 22 oktober: de afsluiter van het Sprookjesfestival.

Foto 2. Hocus pocus! Foto: MediaDrop iov. Sprookjesfestival

Magische voorstellingen voor kinderen

Ook kijken de jonge kinderen ademloos naar de vele interactieve voorstellingen. Zo nodigt Meneer Boembas de kleintjes (2+) in Huis Zypendaal uit in zijn Regenboogkasteel. Bij de Molenplaats in Park Sonsbeek ontmoet je Groentje de zeemeermin (leuk voor alle leeftijden) en de Steile Tuinen veranderen negen dagen lang in een heus kabouterdorp waar je doorlopend terecht kunt. En ook in de binnenstad kom je tijdens het hele festival figuren tegen die zo uit een sprookjesboek lijken te zijn gewandeld. Ze maken graag een praatje met je, dus loop vooral een rondje door het centrum om ze allemaal te spotten!

Check het volledige theaterprogramma voor meer voorstellingen tijdens het Sprookjesfestival.

Meer sprookjes

Foto 3. Bezoek het Sprookjesfestival van 14 tot en met 22 oktober. Foto: MediaDrop iov. Sprookjesfestival

Laatst gewijzigd: 2023-10-09 08:54:39 · Gepubliceerd: 9 oktober 2023 - 2121