Duik in het brein van Leonardo da Vinci

Immersive experience Leonardo da Vinci: Genius opent in Amsterdam

Da Vinci: Genius Nieuws door
Foto 1. Duik in het brein van Leonardo da Vinci. Foto: diepphotodesigner.de | for flora&faunavisions

28 november 2023 bijgewerkt: 1 februari 2024 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Volledig omringd door beeld en geluid dompelt de immersive experience Da Vinci: Genius je onder in het briljante brein van Leonardo da Vinci. Iconische kunstwerken als de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal vullen hele muren en nodigen je uit tot aanraken en zelf iets te creëren. De beleving opent op 30 november in Amsterdam en is tot augustus 2024 te zien.

Denken als een genie

Projecties van onder je voeten tot boven je hoofd en muziek die uit alle hoeken klinkt. Met de nieuwste AI-technologie, digitale projecties en 360-graden audio soundscape worden bezoekers van de immersive experience Da Vinci: Genius helemaal opgenomen in een wonderlijke wereld. De wereld zoals die in het waanzinnig veelzijdige brein was van Leonardo da Vinci, zo is de voorstelling. Hoe kwam deze beroemde geest tot zijn vernieuwende ideeën? En hoe zijn die te verbinden aan de maatschappij van nu? Door je mee te nemen in een show langs zijn werk als schilder, uitvinder, wetenschapper en astronoom geeft deze immersive experience een kijkje in het brein van Da Vinci. De experience was eerder te zien in Berlijn en is van donderdag 30 november tot augustus 2024 te zien in het Amstel Design District in Amsterdam.

Foto 2. Ga in gesprek met Mona Lisa. Foto: diepphotodesigner.de | for flora&faunavisions

Wie was Leonardo da Vinci?

Leonardo Da Vinci was een bijzondere man, sommigen noemen hem ook wel een genie. Hij maakte beroemde schilderijen, waaronder de Mona Lisa die nu in het Louvre in Parijs hangt en de muurschildering Het Laatste Avondmaal in het Santa Maria delle Grazie, een dominicaner klooster in Milaan. Maar Da Vinci had nog veel meer talenten. Hij was architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer en schrijver. Hij zat boordevol ideeën en begon regelmatig aan een nieuw project, wat hij niet zelden onafgemaakt weer achterliet. Veel van Da Vinci’s ideeën waren futuristisch en zijn pas later echt uitgevoerd, denk aan de helikopter, parachute, duikpak en machinegeweer.

Lees meer over Leonardo da Vinci op Historiek.

In gesprek met Mona Lisa

Raak de beroemde muurschildering van 'Het Laatste Avondmaal' aan en teken voor jezelf een plekje aan tafel. Of ga in gesprek met de Mona Lisa. Door QR codes te gebruiken en door tracking technologie kun je als bezoeker de interactie opzoeken met het werk van Leonardo da Vinci. En door te experimenteren met zijn uitvindingen zie je hoeveel invloed die nog steeds hebben op onze huidige samenleving. Oude portretten gemaakt door Da Vinci veranderen ineens van uiterlijk en in een klein huisje in het midden van de ruimte wacht een boodschap op de muur. In spiegelschrift geschreven op de lamp, zoals Da Vinci zelf schreef in zijn notitieboekjes. Benieuwd wat er staat?

Foto 3. Het Laatste Avondmaal omringt je helemaal. Foto: diepphotodesigner.de | for flora&faunavisions

Meer immersive experiences

Laatst gewijzigd: 2024-02-01 12:06:54 · Gepubliceerd: 28 november 2023 - 8065

Activiteiten Da Vinci: Genius

Nu te bezoeken

Da Vinci Genius


Dompel jezelf onder in het brein van da Vinci en ontdek hoe zijn ideeën tot leven kwamen. Laat je meeslepen in het werk en de gedachtenwereld van Leonardo da Vinci; herontdek zijn meesterwerken...