Een dagje tussen de dino's in Utrecht

Waan je voor even in Jurassic Park tijdens World of Dinos

Nieuws door
Foto 1. Spot levensechte dino's en leer alles over deze mythische dieren. Foto: World of Dinos

archief oud artikel 16 december 2023 Geschiedenis Utrecht, Utrecht Droom je weleens van een bezoekje aan Jurassic Park? Goed nieuws: de Jaarbeurs Utrecht is namelijk een maand lang het domein van onder andere de T. rex, triceratops en veliciraptor. Tijdens World of Dinos spot je, verspreid door het gebouw, maar liefst zestig levensechte dinosauriërs. Spannend!

Levensechte dinosauriërs

Miljoenen jaren geleden zag de wereld er heel anders uit. Er liepen geen koeien in de wei, maar dinosauriërs op onze aardbol. Een periode die enorm tot de verbeelding spreekt en waar meerdere spannende films over gemaakt zijn. Maar van 16 december tot en met 21 januari, komen deze mythische, uitgestorven dieren voor eventjes tot leven in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de indrukwekkende tentoonstelling World of Dinos zie je zestig dino's op ware grootte, verspreid over 8000 m2 beursvloer. De tentoonstelling is ontworpen in samenwerking met verschillende deskundigen om beesten zo realistisch mogelijk in hun 'natuurlijke habitat' te kunnen plaatsen. En ze zien er niet alleen superecht uit, ze maken ook nog geluid én ze bewegen. Het is net Jurassic Park!

Foto 2. Ook de T.rex is dit jaar weer aanwezig in de Jaarbeurs. Foto: World of Dinos
Prijzen en openingstijden
  • Tickets voor World of Dinos in de Jaarbeurs Utrecht kosten €21,50 per stuk. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar en 65-plussers betalen €19,50, kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee naar binnen;
  • Van 16 december tot en met 21 januari ieder weekend geopend van 10:00 uur tot en met 17:00 uur, met uitzondering van 24, 25, 26 en 31 december (geopend tot en met 16:00 uur). In de kerstvakantie dagelijks geopend, met uitzondering van 1 januari. Let op: de entree sluit twee uur voor sluitingstijd.

Leuk een leerzaam

Maar behalve heel leuk en spannend, is een dagje World of Dinos nog eens leerzaam. Want tot een meteorietinslag 66 miljoen jaar geleden een eind maakte aan het bestaan van deze wonderlijke schepsels, woonden deze immense dieren natuurlijk niet in een beursgebouw naast Utrecht Centraal. Kom erachter hoe ze leefden in de ongerepte wildernis. Hoe zagen ze eruit en wat aten ze? Ga op pad met een spannende speurtocht en ontdek allerlei leuke weetjes. Of stap in de voetsporen van Ranger Tom en ga op ontdekkingstocht. Onderweg kom je allerlei uitdagingen tegen. Ook aan de allerkleinste rangertjes is gedacht in de Kidszone. Ga op safari in een rangerjeep, graaf zelf naar dinobotten in het zand en speel een potje dinogolf. En misschien maak je zelfs wel een ritje op een dino. Gaaf!

Foto 3. Hoe leven dino's en wat eten ze? Kom erachter in de Jaarbeurs Utrecht. Foto: World of Dinos
Je vindt World of Dino's van 16 december tot en met 21 januari in de Jaarbeurs Utrecht. Ieder weekend geopend en dagelijks tijdens de kerstvakantie. Een bezoek duurt gemiddeld zo'n twee uur, maar je mag zo lang blijven als je zelf wilt. Een bezoek is leuk voor alle leeftijden, maar houd wel rekening met de spannende licht- en geluidseffecten.

Laatst gewijzigd: 2023-12-15 11:28:42 · Gepubliceerd: 16 december 2023 - 1669

Dit past bij 'Een dagje tussen de dino's in Utrecht'