1

Geniet van theater voor een tientje

Nationaal Theaterweekend: bezoek goedkoop een voorstelling

Nationaal Theaterweekend 2024 Nieuws door
Foto 1. Geniet van de voorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend. Foto: Pexels.com © Monica Silvestre

archief oud artikel 22 januari 2024 Cultuur Landelijk Aankomend weekend staat het Nationaal Theaterweekend op de planning. Tijdens dit weekend kost iedere voorstelling tien euro en zijn er allerlei extra activiteiten. Van opera tot familievoorstellingen en van dans tot cabaret; wees er snel bij! Sommige voorstellingen zijn al (bijna) uitverkocht.

Keuze genoeg!

Muziek, dans, toneel, musical, klassiek, cabaret of theater: tijdens het Nationaal Theaterweekend kies je uit ruim tweehonderd voorstellingen die spelen in ongeveer vijftig theaters door het hele land. Van 26 tot en met 28 januari presenteren alle deelnemende theaters een heel eigen programma met workshops, rondleidingen, muziek en feestjes. Een mooie kans om kennis te maken met wat het theater allemaal te bieden heeft of gewoon een voorstelling tegen een een leuke prijs te bekijken. Iedereen is van harte welkom!

Van Groningen tot Limburg

Woon je helemaal in het noorden of juist in het onderste puntje van Limburg? Het maakt niets uit, het aanbod van het Theaterweekend reikt tot alle uithoeken van ons land. In het Toon Hermans Theater in Sittard geniet je met de hele familie van het opzienbarende natuurverhaal Cees en de Wolf. Over Cees die tussen de wolven in het bos leefde! In de Theater Aan de Slinger in Houten staat er cabaret op het programma van Christian van Eijkelenburg en een kindervoorstelling over Kees – Of de jongen die te veel scheetjes liet. Ook Theater de Tamboer in Hoogeveen maakt een feestje van het Theaterweekend met een afwisselende previewavond, de voorstelling Tis hier geen hotel 2 en cabaret van Jasper van der Veen. En een zondag vol jeugdtheater en muziek, met poffertjes!

Gratis activiteiten & feestjes

Naast de voorstellingen zijn er heel veel gratis activiteiten. Denk aan een rondleiding bij de De Goudse Schouwburg, waar je even backstage mag gluren en in de kleedkamers kunt kijken. En na een voorstelling van The Piano Men in dit theater op zaterdag 27 januari is er een rollerdisco en een cocktailbar. In de Stadsgehoorzaal Kampen is het op vrijdagavond al feest als de Soul & Bliss danceparty losbarst. En dat gaat het hele weekend door met als afsluiter het muzikale pannenkoekenfeest na de jeugdvoorstelling Het zand van gister.

Foto 2. Ga dit weekend naar het theater! Foto: Pexels.com © Monica Silvestre

Laatst gewijzigd: 2024-01-24 15:37:30 · Gepubliceerd: 22 januari 2024 - 550