1

Welkom in Pantropica!

Nieuwe naam voor de Orchideeën Hoeve

Pantropica, voorheen Orchideeën Hoeve Nieuws door
Foto 1. In Pantropica kom je schildpadden, leguanen, aapjes en heel veel vogels en vlinders tegen. Foto: Pantropica

archief oud artikel 5 februari 2024 Trends Luttelgeest, Flevoland De Orchideeën Hoeve heet voortaan Pantropica! Het park wat begon als orchideeënkwekerij groeide in de afgelopen jaren uit tot dagattractie met verschillende werelden, waarin allerlei dieren leven. Daarom besloot het park tot een nieuwe naam, die echt past bij de belevenis die je hier te wachten staat. Pantropica betekent 'geheel tropisch', dus maak je op voor tropisch avontuur!

Groeiend familiebedrijf

Het begon allemaal in 1919 met een tuinderij en elf jaar later een eerste kas om orchideeën in te kweken. De naam Orchideeën Hoeve werd door de derde generatie in het familiebedrijf bedacht om orchideeën te kunnen leveren op de veiling van Aalsmeer. "Veertig jaar geleden was de orchidee een bijzonderheid. De plant werd geassocieerd met moeilijk te houden, duur en warme oorden. Dat waren de ingrediënten die mensen aanspraken en vormden een aantrekkelijk thema voor de aanleg van de eerste tropische tuin in 1989. Het begin van de attractie", licht Thomas Maarssen, vierde generatie, toe. Inmiddels is het park enorm gegroeid en kun je door maar liefst tien verschillende gebieden reizen.

Foto 2. De schitterende flamingo's kleuren hun eigen Flamingo Lagoon. Foto: Pantropica

Nieuwbouwplannen Pantropica

Met een nieuwe naam vaart Pantropica een nieuwe koers met grote plannen op de agenda. De familie Maarssen is namelijk nog lang niet klaar! Het park hoopt in de toekomst nog bekender te worden als dagattractie, bij dagjesmensen in NL, maar ook daarbuiten. Op de tekentafel liggen alweer tekeningen klaar voor een gloednieuw gebied, met daarbij een groot speelgedeelte voor de kinderen. En zo krijgt het verhaal van het nieuwe Pantropica vast heel veel volgende hoofdstukken.

Foto 3. De Zwevende Bloementuin heet nu het Hanami Flowerpark. Foto: Pantropica
Foto 4. Kinderen spelen in de avontuurlijk binnenspeeltuin. Foto: Pantropica
Foto 5. Even in een andere wereld! Foto: Pantropica

Laatst gewijzigd: 2024-02-12 12:04:41 · Gepubliceerd: 5 februari 2024 - 2658