1

Je actieve vakantie begint op de Fiets- en Wandelbeurs

Ontdek prachtige bestemmingen, scoor een nieuwe rugzak en volg workshops

Bezoek de Fiets- en Wandelbeurs Nieuws door
Foto 1. Ontdek Frankrijk, maar dan anders. Op de Fiets- en Wandelbeurs vind je onbekende pareltjes van reizen. Foto: Stephan de Goede

archief oud artikel 19 februari 2024 Toerisme Utrecht, Utrecht Is buiten lekker actief bezig zijn helemaal jouw ding? Dan wil je de Fiets- en Wandelbeurs niet missen! Hier ontdek je namelijk alle nieuwste snufjes om je buitenleven helemaal top te maken. Plus pareltjes van vakanties, want hier staan kleinere reisorganisaties die je zelden op grote beurzen aantreft. Je weet wel, van die reisbureautjes waar ze nog zélf op pad gaan om de mooiste routes en overnachtingsplaatsen te vinden. Dus charter je vrienden of partner en ontdek op 23 tot en met 25 februari de laatste buitensnufjes en misschien ook wel de reis van je leven!

De nieuwste trends

De trends van 2024, elektrische mountainbikes, nóg lichtere tentjes en prachtige fiets- en wandelreizen: de Fiets- en Wandelbeurs staat erom bekend het nieuwste van het nieuwste te bieden. Wil je dit jaar je eerste wandelvakantie houden en zoek je een comfortabele wandeluitrusting? Of ben je een doorgewinterde fietser op zoek naar de laatste technologische gadgets? Hier vind je het!

Foto 2. Rugzakken, fietstassen, comfortabele reisfiets: waar ga jij straks mee op pad? Foto: Stephan de Goede

Inspirerende lezingen en workshops

Niets zo inspirerend als de enthousiaste verhalen van andere reizigers. En ze vervolgens de hemd van het lijf te vragen om te ontdekken of hun bestemming op je bucketlist hoort. De uitgebreide lezingen van auteurs, ervaren trekkers en avonturiers over adembenemende routes en persoonlijke avonturen zijn dan ook een geliefd onderdeel van de beurs. Net als de workshops waar je hands-on ervaring opdoet met allerlei aspecten van het fietsen en wandelen. Van EHBO tips en navigatie voor gevorderden tot het afstellen van je fiets voor beginnelingen. Je gaat geheid wijzer op weg!

Foto 3. Vraag de experts de hemden van het lijf. Daarvoor staan ze hier, omdat ze net zo graag over fietsen en wandelen praten als jij. Foto: Stephan de Goede

Ontdek je droomreis

Of je nu droomt van een fietsvakantie in de Franse Alpen, een wandeltocht door de Schotse Hooglanden, of een culturele reis langs de Nederlandse kust: op de Fiets- en Wandelbeurs vind je het. Hier staan veel kleinere reisbureaus die je niet snel op andere beurzen tegenkomt. Ook omdat ze zich specifiek richten op fietsers en wandelaars en vaak zelf net zo enthousiast zijn als jij over prachtige rondreizen op de pedalen of te voet. En de fantastische plekken die ze hebben ontdekt nu graag met anderen delen. Ze staan handig bij elkaar in de speciale verzamelpaviljoens fietsen, wandelen en 'fietsen en wandelen'.

Foto 4. Waar gaan we dit jaar naar toe? Foto: Stephan de Goede

Uitproberen!

De Fiets- en Wandelbeurs staat boordevol spullen voor wandelaars en fietsers. Maar zitten die gave schoenen wel echt goed? Rijd die fraaie fiets wel echt lekker? En is die stoere rugzak eigenlijk wel comfortabel? Test het! Door twee hallen loopt een 1,5 kilometer lang fietsparcours, dat zelfs voor de snelste Speed Pedelecs geschikt is. Reisbolides, tandems, wel of niet riemaandrijving: probeer het uit. En voor wandelaars ligt er een handig schoentestparcours. Het is meteen ook een blotevoetenpad - leuk voor de kids. Die kunnen trouwens nog veel meer doen op de beurs, zoals fietsen op het kinderparcours en spelen in de speelhoek. Dus neem ze gerust mee.

Foto 5. Misschien is een tandem iets? Op de beurs staan ontzettend veel fietsen die je uit kunt proberen. Foto: Stephan de Goede
Foto 6. Ontdek de nieuwste lichtgewichtstentjes op het tentenveld. En vraag meteen tips. Foto: Stephan de Goede

Fietsen en wandelen in Nederland

Je hoeft niet op de vakantie te wachten voor een buitenavontuur. Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs worden ook de mooiste fiets- en wandelroutes van 2024 gekozen. En er liggen een aantal fraaie nominaties in Nederland. Enkele winnaars en genomineerden van vorige jaren:

Foto 7. Waar gaan we dit jaar naar toe? Eerst naar de Fiets- en Wandelbeurs, want daar vind je ideeën te over voor een buitendag of actieve vakantie. Foto: Stephan de Goede

Laatst gewijzigd: 2024-02-19 17:16:41 · Gepubliceerd: 19 februari 2024 - 431