1

Tik... Tak... Bezoek een escaperoom met het hele gezin!

Lukt het jullie om op tijd te ontsnappen?

Redactioneel door
Foto 1. Op avontuur met Expeditie Pannerden. Foto: Fort Pannerden © Duncan de Fey

24 februari 2024 Toerisme Landelijk Op zoek naar een gezellig indoor uitje voor het hele gezin? Bezoek een escaperoom! Er zijn allerlei escaperooms die ook leuk – en niet ál te spannend – zijn voor kinderen. Los samen de raadsels op en zorg dat die deur opent voordat de tijd om is…

Tik… Tak… Tik… Tak… Het zweet staat op je voorhoofd, de een breekt uit in paniek, de ander trekt wanhopig lades open. In een escaperoom krijg je hoe dan ook een adrenalinekick. Leuk om te ontdekken wie in het gezin het hoofd koel houdt, en wie bezwijkt onder de druk. Deze escaperooms zijn ook leuk voor kinderen.

Prison Island

MIDDELBURG – De spanning loopt hoog op in deze escaperoom op een wel heel bijzondere locatie: Prison Island Middelburg speelt zich af in een gevangeniscomplex. Kraak codes, los raadsels op en doe fysieke tests in 20 verschillende gevangeniscellen om op tijd te ontsnappen. Kleurt je cel rood? Dan is je celtijd op óf heb je gefaald. Deze escaperoom is leuk voor iedereen vanaf 9 jaar.

Wake Up!

AMSTERDAM – In de fantasy escaperoom Wake Up! van Questomatica stap je in de dromen van het slapende meisje Matilda. Je komt allerlei gekke, wonderlijke dingen tegen: het echte leven lijkt even heel ver weg. Kun jij de raadsels oplossen en Matilda op tijd wakker maken? De minimale leeftijd om mee te doen is 8 jaar.

Fort Pannerden

DOORNENBURG – Samen verken je de duistere gangen van het fort terwijl gevaar altijd op de loer ligt... Je hebt alleen een kist met oude instrumenten tot je beschikking. Lukt het jullie om het fort te redden? Escaperoom Elements van Fort Pannerden is leuk voor een gezin met kinderen vanaf 12 jaar. Ook kun je op expeditie in het fort, waarin jullie op zoek gaan naar de schat van soldaat Willem Derksen. Deze puzzelspeurtocht is geschikt voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar.

De heks van Zoetermeer

ZOETERMEER – Help, de goede heks van Zoetermeer is ontvoerd door de slechte heks – en in een kikker veranderd! Deze escaperoom van Wescape Zoetermeer is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene. Ga je met een grotere groep, dan zijn er ook andere kamers in combinatie mogelijk.

Red het Koninkrijk

DELFTEscaperoom Delftescape is verdeeld over twee monumentale panden in het historische centrum van Delft. Eenmaal binnen speelt een spannende geschiedenis zich voor je neus af... In de kamer Red het Koninkrijk – geschikt vanaf 10 jaar – moeten jullie op zoek naar de Delvenstein, om zo de vrede tussen de verschillende volken te herstellen. Je gaat op reis door diverse werelden waarin lange mensen regelmatig moeten bukken. Durven jullie het aan?

Doctor Watsons Escaperoom

ROTTERDAM – Daal af in de donkere kelders van de Rotterdamse Arminiuskerk, waar het mysterie van Doctor Watson wacht om ontrafeld te worden. Wat is het geheim van deze achttiende-eeuwse architect? En waarom is de laatste dominee van de kerk verdwenen? Kinderen vanaf 12 jaar kunnen meespelen in deze escaperoom. Tip: Boek je tickets via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang een gratis koffie- en theearrangement.

Foto 2. Wake Up! Questomatica. Foto: I.Nidia

Laatst gewijzigd: 2024-02-23 13:07:53 · Gepubliceerd: 24 februari 2024 - 1006

Dit past bij 'Tik... Tak... Bezoek een escaperoom met het hele gezin!'