1

The Passion 2024 in Zeist: bezoek deze bijzondere show!

Alle informatie over het paasspektakel op donderdag 28 maart

Nieuws door
Foto 1. The volledige cast van The Passion 2024, KRO-NCRV. Foto: Remko Modderkolk

archief oud artikel 24 maart 2024 Cultuur Zeist Op donderdag 28 maart 2024 is het weer zover: The Passion! Dit jaar vindt dit bijzondere paasevenement plaats vanaf 20:30 uur op het Rond in Zeist. Je kunt de show vanaf de bank bekijken, maar nog mooier is om er live bij te zijn en het verhaal voor je ogen af te zien spelen. Ontdek hier alles wat je moet weten over het bezoek aan The Passion 2024, van de acteurs dit jaar tot de aanrijdroute.

Paasverhaal door bekende Nederlanders

Een groot podium, bekende Nederlanders, popmuziek, een lichtspektakel en een gospelkoor: ook als het bijbelverhaal over het lijden en sterven van Jezus je weinig zegt, is The Passion de moeite waard om bij te wonen. Tijdens dit evenement vertellen bekende Nederlanders het paasverhaal uit de Bijbel aan de hand van popnummers. Dit jaar zijn de hoofdrollen voor musicalacteur William Spaaij (Jezus), actrice Angela Schijf (Maria), acteur Matteo van der Grijn (Petrus), rapper Keizer (Judas), Victor Löw (Pilatus), Gaia Aikman (Maria Magdalena) en Kluun (verteller). Het thema is 'Ik geloof in jou'. En jij kunt erbij zijn om het verhaal écht van dichtbij mee te maken.

Kun je er niet bij zijn in Zeist? The Passion wordt op televisie uitgezonden op donderdag 28 maart 2024 om 20:30 uur, NPO 1. Voor slechthorenden is het paasverhaal vanaf 20:30 uur te volgen op NPO 1 Extra (tv-kanaal 81, NLZiet en via NPO Start).

Dicht bij het podium

Iedereen is vanaf 18:30 uur welkom op het Rond voor het gemeentehuis in Zeist. The Passion start om 20:30 uur. Hoe vroeger je bent, hoe dichter je bij het podium kunt staan. Zo zie je van dichtbij hoe de acteurs het lijdensverhaal van Jezus vertellen en zie je de emotie op hun gezicht. Alle bekende passages komen voorbij. Het verraad door Judas, een van Jezus’ twaalf ‘discipelen’, volgelingen. Jezus’ beste vriend Petrus die hem in alles wil steunen, maar als het erop neerkomt doet alsof hij hem niet kent. Maria, Jezus’ moeder, die huilt om het verlies van haar zoon. En natuurlijk Jezus zelf, die angstig is omdat hij moet gaan sterven.

Loop mee in de processie

Tijdens het evenement en de live televisie-uitzending draagt een groep van veertig personen om de beurt een groot, verlicht kruis naar het plein. Dit kruis weegt zo’n 250 kilo en is zes meter lang. Hierachter loopt een groep mee in een processie. Dit is een symbolische reis die verwijst naar de laatste momenten van het leven van Jezus Christus, toen hij het kruis op zijn schouders droeg naar de plek waar hij gekruisigd zou worden. Een omstander, Simon van Cyrene, hielp hem om het kruis te dragen. Voor veel mensen is meelopen in de processie een moment van bezinning. Je kunt je aanmelden voor de processie: dit doe je via de website van de KRO-NCRV.

The Passion bijwonen in Zeist: goed om te weten

  • Het evenement vindt plaats op donderdag 28 maart 2024 op het Rond, Zeist. Vanaf 18:30 uur is het terrein toegankelijk, om 20:30 uur begint The Passion.
  • Het evenemententerrein van The Passion is uitsluitend toegankelijk via de Slotlaan ter hoogte van de kruising 1e en 2e Hogeweg. Alle andere toegangswegen naar Het Rond zijn afgesloten voor al het verkeer.
  • Er zijn geen mindervalideplekken meer beschikbaar; er wordt alleen toegang verleend als je je hiervoor eerder hebt aangemeld.
  • Er zijn toiletten aanwezig op het terrein.
  • Je mag een flesje water en een kleine snack meenemen, alcoholische dranken zijn niet toegestaan. Ook blikjes en glaswerk zijn verboden op het terrein. Er is geen horeca aanwezig.
  • Ook bij slecht weer gaat The Passion door. Zorg in dat geval dus dat je warm aangekleed bent en eventueel een poncho of paraplu bij hebt.
  • Als het plein vol is, zal dit worden gecommuniceerd worden via de sociale media van The Passion. Houd deze dus goed in de gaten. Ook zal dit ook tijdig worden aangegeven op de (snel)wegen richting Zeist en op de borden rondom het plein.
  • Lees alle informatie nog eens door op de website van The Passion.

Wat is The Passion?

The Passion is een muzikale paasvertelling over het lijden en sterven van Jezus Christus. Elk jaar is dit evenement op Witte Donderdag (de donderdag voor Goede Vrijdag), telkens vanuit een andere Nederlandse stad. Het wordt live uitgezonden op televisie, maar is ook ter plekke bij te wonen. De vertelling van Jezus’ verhaal over geloof, hoop en liefde heeft als doel om iedereen te inspireren om het goede te doen en naast elkaar te staan.

Foto 2. Dit jaar is Kluun de verteller van The Passion. Foto: Remko Modderkolk.

Laatst gewijzigd: 2024-04-01 10:29:14 · Gepubliceerd: 24 maart 2024 - 5061