1

Kom paaseieren zoeken in een sprookjesachtige kasteeltuin

De leukste paasactiviteiten bij een kasteel

Kastelen in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Vier Pasen in een sprookjesachtige kasteeltuin. Foto: Kasteel De Haar

archief oud artikel 20 maart 2024 Toerisme Landelijk Wat gaan we doen ná het paasontbijt? Dan bezoek je een kasteel! Vele kastelen in Nederland openen hun tuinen (en deuren) tijdens Eerste en Tweede Paasdag. Hop achter de paashaas aan op zoek naar eieren, dwaal door sprookjesachtige tuinen en langs eeuwenoude kasteelmuren. Wie weet ga je wel met een verrassing naar huis! Deze kastelen organiseren gezellige paasactiviteiten op zondag 31 maart en maandag 1 april 2024.

Op jacht naar het gouden ei in Kasteel De Haar

Haarzuilens, Utrecht Op Eerste en Tweede Paasdag kun je de paashaas helpen zoeken naar zijn gouden ei! Dwaal door het doolhof van Kasteel De Haar, speur naar gekleurde paaseieren, verzamel letters en kom erachter waar de paashaas het gouden ei heeft verstopt. Is het gelukt? Dan krijg je een lekkere beloning. De speurtocht ‘Op jacht naar het gouden ei’ is gratis verkrijgbaar bij een park- of kasteelticket; de paashaas is er op beide dagen vanaf 10:00 uur.

Op zoek naar meer sprookjesachtige inspiratie? Bekijk alle kastelen om te bezoeken in Nederland.

Verstopte paashazen in Kasteel Hernen

Hernen, Gelderland In Kasteel Hernen zijn geen eieren, maar paashazen verstopt: kun jij ze allemaal vinden? Op beide paasdagen is er vanaf 13:00 uur van alles te ontdekken rondom het kasteel. Weet jij al hoe ze Pasen in de Middeleeuwen vierden? En wat is het geheim van de pratende lantaarn? Op Tweede Paasdag wordt de beleving compleet met historische figuren die over het kasteelterrein rondlopen. Tip: boek tickets met korting voor Kasteel Hernen via DagjeWeg.NL Tickets.

De natuur in op Muiderslot

Muiden, Noord-Holland De natuur bloeit helemaal op tijdens de lente: ook op het Muiderslot! Op Eerste en Tweede Paasdag kun je meedoen met een paasspeurtocht, waarbij je op zoek gaat naar de eieren van vogels rond het kasteel. In het atelier kun je je creatieve ei kwijt: stempel je eigen lentebeestjes of ontwerp je eigen paasei! Liever de natuur in? Door de kasteeltuinen worden tuintours georganiseerd waarin je leert over de vogelsoorten die in de tuinen leven.

Gratis taart voor alle Hugo’s op Slot Loevestein

Poederoijen, Gelderland Hugo de Groot werd op Eerste Paasdag geboren, op 10 april 1583. En omdat hij dat zo bijzonder vond om op die dag geboren te zijn, vierde hij zijn verjaardag elk jaar op Eerste Paasdag in plaats van op 10 april. Op Slot Loevestein – waar hij gevangen zat en vervolgens vandaan vluchtte in een boekenkist – kun je zijn verjaardag met hem meevieren op Eerste én Tweede Paasdag. Doe mee met de paasspeurtocht en leer alles over Hugo de Groot en Pasen. Extra leuk: als je Hugo heet, krijg je tijdens de paasdagen een heerlijk taartje in de Taveerne. Neem wel je ID-kaart mee.

Feest in Kasteeltuinen Arcen

Arcen, Limburg Tienduizenden viooltjes, fleurige tulpen, bomen die weer fris groen kleuren… Vier het voorjaar in Kasteeltuinen Arcen! Op Eerste en Tweede Paasdag is het extra feestelijk in de tuinen. Je geniet er van lekker eten en drinken, muziek en allerlei kinderactiviteiten. Zo kunnen de kleintjes paaseieren zoeken en meedoen met een speurtocht. Op het speelstrand kunnen ze ravotten in het zand en op een vlot naar de overkant dobberen, in de aaiweide dartelen allemaal diertjes rond en je kunt gratis een potje minigolf spelen op de prachtige midgetgolfbaan.

Eieren zoeken op Slot Zuylen

Oud-Zuilen, Utrecht Wie houdt er niet van paaseieren? Ook in Slot Zuylen waren de bewoners er vroeger gek op. Kinderen schilderden ze, en ouders verzamelden paaseieren van porselein. Op Eerste en Tweede Paasdag zijn er een aantal in het slot verstopt. Kun je er vijf vinden? Dan mag je vijf chocolade-eitjes ophalen in het koetshuis. Kinderen kunnen komen speuren tussen 11:00 en 16:00 uur op Eerste en Tweede Paasdag (laatste entree om 15:30 uur). De speurtocht is gratis bij een geldig toegangsbewijs. Reserveren is niet nodig.

Paasfair Kasteel Rosendael

Rozendaal, Gelderland Tijdens het paasweekend verandert het landgoed van Kasteel Rosendael in een sfeervolle fair vol handgemaakte producten, lekker eten en gezellige activiteiten. De Paasfair is gratis: een mooie gelegenheid om de prachtige omgeving van het landgoed te verkennen. Het kasteel is op eigen gelegenheid te bezoeken tussen 12:00 en 16:00 uur, het park is open vanaf 11:00 uur. Kinderen kunnen meedoen met een speciale paasspeurtocht in het park. De Paasfair is te bezoeken op zaterdag, zondag en maandag tijdens het paasweekend. Tip: boek tickets voor Kasteel Rosendael via DagjeWeg.NL Tickets.

Samen speuren rondom Huis Verwolde

Laren, Gelderland Ook in Huis Verwolde kun je speuren tijdens het paasweekend! De speurtocht leid je door de prachtige tuin rondom het sprookjesachtige pand. Ook de allerkleinsten kunnen meedoen. Lever de oplossing in bij de kassa en krijg een echte verrassing. Na afloop kun je neerstrijken in de Theeschenkerij voor wat lekkers. De speurtocht kost € 2,50 en is exclusief een entreeticket voor het huis. Wil je daarna ook nog Huis Verwolde bezoeken, dan moet je een kaartje kopen. Boek online een ticket voor Huis Verwolde via DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 2. Kasteeltuinen Arcen zijn weer geopend, ook met Pasen! Foto: Kasteeltuinen Arcen

Laatst gewijzigd: 2024-04-02 09:38:57 · Gepubliceerd: 20 maart 2024 - 3251

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Ontdek alles over de kinderen van Slot Loevestein


Ontdek deze meivakantie meer over de jonge Loevestein bewoners door de eeuwen heen. De enthousiaste museumgidsen vertellen je er graag over. En ga ook op ontdekking in de vesting en doe mee aan...

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Vanaf volgende week te bezoeken

Sluit je aan bij de soldatenschool op Loevestein!


Nieuwe soldaten opgelet! Ter verdediging van het slot en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, vindt een nieuwe soldatenlichting plaats op Slot Loevestein op woensdag 1 mei. Deze activiteit...

Een avond met Jort Kelder en Maarten Prak


Een unieke avond uit op Loevestein, vol inspiratie, verrijkende inzichten én gezelligheid. Een gesprek met Jort Kelder en Maarten Prak: van toen tot nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Pinksterweekend op Slot Loevestein: Aan tafel!


Dit Pinksterweekend is het ‘Dag van het Kasteel’ en het thema is dit jaar ‘Aan tafel’. Als de muren van de keuken van het kasteel toch eens konden praten. Tijdens het Pinksterweekend ontdek je in...

Activiteiten Kasteeltuinen Arcen

Binnen enkele weken te bezoeken

Moederdag Hoedendag


Vier Moederdag in Kasteeltuinen Arcen. Geniet van diverse activiteiten, modekraampjes en modeshows waarin de meest prachtige hoeden getoond worden.

Klassiek in de Tuinen


Subtiele klanken van klassieke muziek klinken in de tuinen. In een ongedwongen sfeer beweegt u door het 32 hectare grote bloemen- en plantenpark met tientallen tuinen, waar u wordt verrast door...

Activiteiten Slot Zuylen

Binnen enkele weken te bezoeken

Garden Party picknick Slot Zuylen bij Utrecht

  
Garden Party in kasteeltuin Slot Zuylen, bij Utrecht Picknick, live muziek, rondleiding door de kasteeltuin, spelletjes, kasteel bewonderen Prijs vanaf € 35, kinderen € 15 en tot 4 jaar gratis

Muizenuitje Slot Zuylen: oa speurtocht, pannenkoek


Muizenuitje in meivakantie, van 30 april t/m 3 mei, met speurtocht, verhalen, muziek, pannenkoek, drankje en kleurplaat

Later dit jaar

Garden Party picknick Slot Zuylen bij Utrecht

 
Garden Party in kasteeltuin Slot Zuylen, bij Utrecht Picknick, live muziek, rondleiding door de kasteeltuin, spelletjes, kasteel bewonderen Prijs vanaf € 35, kinderen € 15 en tot 4 jaar gratis