Vijf prachtige opera´s in 2024

Dol op opera? Deze opera's wil je niet missen!

Concerten Redactioneel door
Foto 1. J.S. Bach - De Apocalyps. Foto: Taqa Theater de Vest

20 mei 2024 bijgewerkt: 21 mei 2024 Cultuur Landelijk Niks is zo mooi en meeslepend als het gezang in opera's. De klassieke muziek van het orkest in combinatie met de hemelse stemmen van de sopraan, de alt, de tenor en de bas, zorgen ervoor dat een opera altijd geweldig mooi is. Of het nu je eerste keer wordt dat je naar een opera gaat, of je een doorgewinterde opera-fan bent: dit zijn 5 prachtige opera's in 2024 die je op je lijstje moet zetten.

J.S. Bach - De Apocalyps

Landelijk OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging bundelen hun krachten voor een opera die Bach nooit schreef: ''J.S. Bach - De Apocalyps''. Met de overrompelende muziek van Bach word je meegenomen in het waargebeurde verhaal van acteur, cafébaas en kleermaker Jan van Leyden. Volg hem in zijn weg naar zijn meedogenloze koningschap tot aan zijn intieme biecht in de dodencel. Deze opera wordt in het Duits gezongen met Nederlandse en Engelse boventiteling en is te bezoeken van januari tot en met juni 2024.

Blauwbaards Burcht

Landelijk Blauwbaards Burcht is een psychologische thriller-opera en vertelt het verhaal van Judith. Zij trouwt met mysterieuze Blauwbaard, wie duistere geheimen heeft. Blauwbaard brengt zijn prille liefde mee naar zijn burcht, waar ze wordt gewaarschuwd alle zeven afgesloten deuren niet te betreden. Toch besluit ze iedere deur te betreden, waar ze stukje bij beetje het gruwelijke verleden van Blauwbaard ontdekt. Kan Judith Blauwbaard verlossen van de duisternis? Deze opera is van 1 november tot en met 10 november 2024 te bewonderen.

Foto 2. Blauwbaards Burcht. Foto: Bjorn Frins

Lennox

Amsterdam, Noord-Holland Lennox is een groovy jeugdopera in het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam in Amsterdam. Gebaseerd op het spannende kinderboek, neemt deze opera je mee in het leven van Lennox, wiens vader lijdt aan een mysterieuze ziekte. Op weg naar het Onzichtbare Ziekenhuis vergeet hij zijn geluksketting mee te nemen, waarna Lennox besluit met zijn beste vriendin achter zijn vader aan te gaan. Ouders en kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom bij deze voorstelling van 27 oktober tot en met 3 november 2024!

Rigoletto

Amsterdam, Noord-Holland In Giuseppe Verdi's Rigoletto wordt verkend of je te ver kunt gaan in het beschermen van je kind tegen de gevaren van de buitenwereld. Ontdek het verhaal van een vader die zijn dochter opsluit in een poging haar te beschermen tegen zijn grensoverschrijdende werkgever. Het wordt erg ingewikkeld als zijn dochter tóch verliefd wordt. Met de muzikale leiding van het Nederlands Philharmonisch Orkest is dit een prachtig opera in het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam, te bezoeken van 2 tot en met 29 september 2024.

Foto 3. Nationale Opera & Ballet. Foto: Hugo Thomassen

Goud!

Landelijk Goud! is een kinderopera van Opera Zuid die gaat over altijd maar méér willen. De nieuwste telefoon, nog meer kleding: hebzucht speelt een grote rol onder volwassen én vaak ook kinderen. Daarover is dit muzikale sprookje gemaakt, met Jacob in de hoofdrol wiens ouders arm zijn, maar wel gelukkig. Dan merkt Jacob dat hij met iedere wens die uitkomt ongelukkiger wordt, en zijn ouders ook. Een mooie en leerzame opera voor het hele gezin, te bewonderen van 8 oktober tot en met 15 november 2024!

Foto 4. Thomas Oliemans speelt Blauwbaard. Foto: Marco Borggreve

Laatst gewijzigd: 2024-05-21 17:11:03 · Gepubliceerd: 20 mei 2024 - 569