Kom deze zomer nóg dichter tot elkaar tijdens een romantische date

Van picknicken tot dwalen door een botanische tuin

Leuke date ideeën Redactioneel door
Foto 1. Zoek in de zomer af en toe ook de romantiek op met je partner en ga op een leuke date. Foto: Josh Willink via Pexels

24 juni 2024 Toerisme Landelijk Of je nou net samen bent met je partner of al jaren een relatie hebt: daten blijft heel belangrijk. Misschien hebben jullie in de zomer allebei meer vrije tijd. Grijp die kans en neem elkaar mee op een romantisch dagje uit! Voor het gemak hebben we de leukste date ideeën voor de zomer op een rijtje gezet.

1. Filmpje pakken met uitzicht

Rotterdam, Zuid-Holland - Een date in de bioscoop is steevast een goed idee. Echter wil je op een zomerse dag ook wel genieten van het zeldzame warme weer. Nou, dan combineer je het toch op de terrasbios van LantarenVenster! Ook dit jaar hebben ze weer een speciale buitenbioscoop, waar je diverse bekende films kan zien zoals Little Miss Sunshine, Thelma & Louise, Charlie’s Angels en I Know What You Did Last Summer. De films draaien telkens rond zonsondergang, dus het belooft een zeer romantische date night. Kruip lekker tegen elkaar in het schemerlicht en maak je vooral geen zorgen als je af en toe stukken van de film mist. Als het maar gezellig is!

Foto 2. Geniet samen van een film én mooi uitzicht op de terrasbios van LantarenVenster. Foto: LantarenVenster © Yassin Niemandsdochter

2. Gezellig kanoën door de grachten

Utrecht, Utrecht - Zoek je een intieme date met je geliefde? Ga dan samen kanoën door bijvoorbeeld de grachten van Utrecht! Bij Kanoverhuur Utrecht bieden ze vaarroutes aan, waarbij je ook onder Hoog Catherijne door gaat. Bijzonder, toch? Ongetwijfeld kies je wel een boot voor twee. Zo ontdek je ook meteen of jullie een beetje kunnen samenwerken. Al maakt het zeker niet uit, als jullie een keer (of drie) tegen de kant botsen. Dit levert dan weer een leuk moment op om over na te praten tijdens een romantisch diner achteraf.

3. Cultuur snuiven in een museum

Groesbeek, Gelderland - De zomers in Nederland staan helaas niet garant voor dagen vol zon. Slecht weer houdt een date echter niet tegen! Bezoek in dat geval samen een museum zoals het Vrijheidsmuseum, waar je sinds 4 juni de tentoonstelling Liefde in Oorlogstijd kunt zien. Hier kom je diverse koppels tegen die allemaal in een heftige tijd hebben geleefd. Desondanks konden ze wel van een beetje geluk spreken, want ze hadden uiteraard elkaar nog! Je hart klopt gegarandeerd een stukje sneller en niet alleen door je partner. Zo ontdek je allerlei persoonlijke liefdesverhalen en mag je daarnaast ook liefdesbrieven en dagboekfragmenten lezen. Vervolgens kun je stiekem even gluren naar volwassen speeltjes uit de jaren 40. Dat wordt een gezellige avond!

Foto 3. Laat jullie harten nóg sneller kloppen tijdens een wandeling langs de tentoonstelling Liefde in Oorlogstijd in het Vrijheidsmuseum. Foto: NIOD © Oppelaar

4. Daten tussen de dieren

Brugelette, België - Als je al wat langer samen bent, kun je van de date natuurlijk ook een weekendje weg maken. Dierentuin Pairi Daiza in België is de perfecte plek voor een romantische getaway met je geliefde! Hier is zoveel te zien dat je aan één dag niet genoeg hebt. Zo zijn jullie waarschijnlijk alleen al in het nieuwe, Japanse gedeelte een paar uur zoet. Boek daarom meteen een overnachting erbij om langer te genieten van de dierentuin én elkaar. Maak het vervolgens een onvergetelijke date en ga voor een bijzonder verblijf tússen de beesten. Het is niet goedkoop, maar jullie worden dan wel letterlijk wakker naast de wolven of beren. Grote kans dat jullie amper kunnen slapen!

Foto 4. Een date in de dierentuin is altijd een succes! Foto: Pairi Daiza

5. Romantische picknick aan zee

Zandvoort, Noord-Holland - Is het een zonnige dag? Trek er met je date op uit naar het strand van Zandvoort en boek een fietstocht van Behind The Beach. Tickets scoor je makkelijk via DagjeWeg.Tickets! De fietstocht neemt jullie onder andere mee dwars door de mooie duinen. Uiteraard is een wandeling ook leuk, maar tijdens zo'n fietstocht ervaar je toch een stuk meer vrijheid. Zo kun je nu ook andere plekken ontdekken. Het historische centrum van Haarlem is op de fiets bijvoorbeeld niet ver van Zandvoort. Ga trouwens wel voor de picknicktocht voor twee. Dan kunnen jullie achteraf nog een hapje eten op het strand met uitzicht op een eventuele zonsondergang. Hoe romantisch is dat?

6. Dwalen door een botanische tuin

Loozen, Overijssel - Een wandeling werkt altijd goed voor een date. De vijvertuinen van Ada Hofman zijn de ideale plek voor zo’n wandeldate. Dwaal samen over kleine paadjes langs kleurrijke bloemen en tientallen prachtige vijvers. Ondertussen leren jullie elkaar nog beter kennen en raken jullie mogelijk niet uitgepraat. Je komt voortdurend wel dingen tegen, waar je iets over kunt zeggen. Eindig de date uiteindelijk in de grote daktuin van de voormalige privéwoning van Ada, waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de hele tuin.

Foto 5. Dwaal samen langs de prachtige vijvers van Ada Hofman met soms interessante beelden erbij. Foto: © D. Biewenga

Nog meer zomerse date ideeën

Foto 6. Plak er in dierentuin Pairi Daiza nog een datum aan vast en tover je date met gemak om in een romantisch weekendje weg tussen de beren. Foto: Pairi Daiza

Laatst gewijzigd: 2024-06-24 13:49:30 · Gepubliceerd: 24 juni 2024 - 913