Kunstbeurs TEFAF Maastricht groter dan ooit

Openingstijden en prijzen (Engels) |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Van klassieke oudheden tot abstracte kunst q

6 maart 2006 Maastricht, Limburg Van 10 tot en 19 maart 2006 nemen in totaal 215 galerieën, kunst- en antiekhandelaren deel aan de 19e editie van de internationale kunst- en antiekbeurs The European Fine Art Fair (TEFAF). De beurs versterkt het aanbod in moderne en hedendaagse kunst, antieke juwelen en oude meesters. Ook Aziatische en Russische kunst spelen een belangrijke rol. TEFAF wordt georganiseerd in het Maastrichts Expositie en Congres Centrum.

De kunst- en antiekbeurs bestaat uit verschillende secties. Zo zijn van de Moderne en contemporaine kunst werken van Georges Braque La Table, Eric Fischl en Claes Oldenburg te zien. De sectie Tekeningen & Prenten biedt zeldzame schilderijen van onder andere Léon Fréderic en Francois Clouet. In de sectie Antiquiteiten en Objets d'Art is de art deco periode dit jaar beter vertegenwoordigd. Nieuw op TEFAF Maastricht is een grote groep tophandelaren, gespecialiseerd in Chinese, Indische en Zuidoost-Aziatische kunst. Onder hen drie wereldwijd toonaangevende handelaren op het gebied van Chinees exportporselein, enkele specialisten in vroege Chinese schilder- en beeldhouwkunst en Indische sculpturen en experts op het gebied van Chinese snuifflesjes, Indische juwelen en Aziatisch textiel.

Muziekprogramma

Tijdens de beurs kunnen bezoekers gebruik maken van een beperkt aantal voor TEFAF gereserveerde kaarten voor muziekvoorstellingen in de stad Maastricht, zoals de opera Don Giovanni, het Nederlands Danstheater II, het Nederlandse Bachkoor, dat optreedt in de 13de-eeuwse Onze Lieve Vrouwe kerk, en een show van zigeunermuziek.

In 1975 startte de kunstbeurs voor het eerst onder de naam ´Pictura Fine Art Fair´ met 28 internationale deelnemers. De beurs was toen vooral gericht op schilderijen van oude meesters en Middeleeuwse beeldhouwwerken. In 1995 veranderde de beurs haar naam in TEFAF Maastricht. Drie jaar later was het aantal deelnemers uitgelopen tot 175 van 14 landen. Dit jaar is TEFAF wederom met 24 deelnemers uitgebreid 218 deelnemers.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-03-06 15:24:06 - 4693