Kunst werkt in Biënnale Gelderland

Museum het Valkhof |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

6 september 2006 Nijmegen, Gelderland De kunstenaar van de toekomst is een ideeënman- of vrouw en culturele ondernemer. Dat is de gedachte achter "Kunst werkt", de titel van de Biënnale Gelderland 2006. Deze tentoonstelling van vooral jonge Gelderse kunst wordt van 9 september tot en met 5 november gehouden in Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Uiteenlopend

Aan "Kunst werkt" nemen 41 Gelderse kunstenaars deel met individuele kunstwerken en groeps- en projectpresentaties. De werken lopen sterk uiteen, van een presentatie van eten en drinken dat je kunt kopen in een tankstation tot slakken van 70 centimeter op de blauwglazen gevel van het museum. Het derde onderdeel van "Kunst werkt", de presentatie van een aantal projecten, wordt door kunstenaars ondersteund of namen daarvoor het initiatief. Ze variëren van plannen voor verblijfsruimten voor het publiek in een park tot wandelroutes onder leiding van kunstenaars.

Publicaties

Bij "Kunst werkt" verschijnen twee publicaties: een speciaal nummer van het tijdschrift "Rucola" waarin de kunstenaars worden geïntroduceerd en een special van "Inside", een tijdschrift dat wordt uitgegeven door het kenniscentrum De Baak van het NCW/VNO in Driebergen. Een aantal werken van "Kunst werkt" zal daar, na de presentatie in Nijmegen, ook te zien zijn.

Foto 1: 'Lam' van Wout Herfkens.
Foto 2: 'Moonshine' van Rob Voerman
Foto 3: 'Slak' van Jan van IJzendoorn

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2006-09-06 14:43:14 - 1666