Prestigieuze internationale kunstbeurs jubileert

Tefaf 2007 |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Tefaf Maastricht is eigenlijk tijdelijk museum

7 maart 2007 Maastricht, Limburg Tefaf Maastricht 07 is één van meest prestigieuze kunst- en antiekbeurzen ter wereld. Dit jaar viert de beurs haar twintig-jarig jubileum. Shoppende rijken kopen er kunst. Van vrijdag 9 tot en met 18 maart 2007 kunnen bezoekers de internationale kunst- en antiekbeurs bezoeken, ook voor de minderbedeelde mens het bezoeken waard.

Voor twintigste keer vindt dit jaar de Tefaf plaats. Volgens de organisatie staat de beurs in een oude traditie. De oude Romeinen stichten Maastricht in de eerste eeuw voor Christus. “Pittoreske middeleeuwse straatjes, sfeervolle pleinen en fraaie bouwkunst getuigen van een rijke historie.” In Zuid-Limburg werd dus ook in vroegere tijden al handel gedreven.

Oude meesters

Op de beurs in het Maastrichts Expositie Congres Centrum staan meer dan 215 vooraanstaande kunsthandelaren. Op meer dan een kwart van de beursvloer is klassieke moderne en hedendaagse kunst te vinden. Ruim veertig handelaren uit negen landen geven met hun waar een beeld van de 20ste- en 21ste-eeuwse kunst. Kunstliefhebbers klinken namen als Picasso, Miro, Dufy, Poliakoff, De Kooning ongetwijfeld als muziek in de oren. Niets voor niets is de beurs als sinds tijden beroemd om haar aanbod van oude meesters.

Schatkamer

De bewoordingen waarmee de beurs zichzelf aanprijst mogen er zijn: “Tefaf Maastricht is een schatkamer voor liefhebbers van middeleeuwse manuscripten, kaarten en munten, Europees en Aziatisch meubilair. Dat geldt ook voor klassieke oudheden, Egyptische kunst en kunstvoorwerpen uit Azië, Afrika, Oceanië, en Zuid-Amerika. En niet te vergeten porselein, zilver, juwelen en 20ste-eeuws design.” In feite is er in de Limburgse hoofdstad dus gewoon een tijdelijk museum te vinden.

Buidel

Wie er heen wil moet wel flink in de buidel tasten. Voor 55 euro krijgen volwassen toegang tot de beurs. Verbaas je als bezoeker niet over het grote aantal buitenlandse bezoekers. Kunsthandelaren uit heel de wereld bezoeken deze maand Maastricht. Om op het juiste moment hun slag te slaan, zodat dat ene exclusieve antieke kunstwerk of schilderij in hún bezit komt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-03-06 12:11:52 - 2032