China in het klein

Meer informatie over ChinaTown |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Op Chinese markt wanen bezoekers zich in het Verre Oosten

11 mei 2007 Beverwijk, Noord-Holland China is hot. Nederlandse ondernemers handelen tegenwoordig druk met het grootste Aziatische land. In ChinaTown Holland, onderdeel van De Bazaar in Beverwijk, proberen Chinese handelaren hun waren eveneens aan Nederlanders te slijten. In de megahal zijn 180 winkels, 32 restaurants en een supermarkt te vinden.

Eén van de belangrijkste tips bij handelen met Chinezen is om oogcontact te blijven houden. Afgewende ogen wekken de schijn onbetrouwbaar te zijn. Wie graag handel drijft en dat graag eens wil uitproberen, kan naar Beverwijk. In de Noord-Hollandse plaats is ChinaTown Holland te vinden: een grote markt in oosterse sferen en een kennismaking met de Chinese cultuur. "Chinese goederen en producten beïnvloeden het westerse straat- en marktbeeld steeds nadrukkelijker. In veel Europese steden kiezen Chinese ondernemers voor de afzet van hun producten voor grote reguliere markten in steden. De Bazaar in Beverwijk is bij uitstek zo’n markt waar Chinese handelaren hun goederen en producten kunnen afzetten", verklaren de initiatiefnemers hun besluit om ChinaTown Holland van de grond te laten komen. Iedereen is welkom.

Chinese markt

Op een oppervlakte van 15.000 m² prijzen Chinese ondernemers hun goederen aan. Naar eigen zeggen is ChinaTown Holland de grootste die er op het Europese continent te vinden. In 184 winkeltjes zijn typische Aziatische producten te koop, bijvoorbeeld Chinees porselein. "Dompel je in een sfeervolle en mystieke wereld die je het gevoel geeft op een gezellig drukke markt in China, Maleisië, Vietnam, Indonesië of Thailand te zijn" zo roept ChinaTown op haar website toekomstige bezoekers toe. Overigens zijn er hier niet alleen typische Chinese producten te koop, ook mobiele telefoons, verlichting, computerapparatuur, kleding en beautyproducten zijn er verkrijgbaar. Wie grootscheeps inkopen wil doen kan terecht bij de groothandels. De Chinese supermarkt Oriental, ruim 1.200m² groot, biedt bezoekers de gelegenheid op z'n Chinees boodschappen te halen.

Karaoke

Ook zijn er in de megahal maar liefst 32 Aziatische restaurants te vinden. Wie uitgekeken is op de doorsnee Aziatische restaurants in den lande, is hier aan het goede adres. De gerechten zijn afkomstig uit de Indonesische, Thaise, Vietnamese of Chinese keuken. Wie eenmaal zijn keuze uit de talloze gerechten heeft gemaakt, kan plaatsnemen op het eetplein. Hier zijn 600 zitplaatsen beschikbaar. Een typisch Chinese activiteit die in ChinaTown op een steenworp afstand van het eetplein te vinden is, is de karaoke. Karaoke is in de volksrepubliek een serieuze zaak. Wie niet op het podium durft staan zingen, verdient veel minder respect dan iemand die dat wel doet. Zingen staat voor solidariteit. ChinaTown kan het dus niet maken deze belangrijke cultuuruiting ver weg in een hoekje te stoppen. “In de bijzondere ChinaClub kunt u in een elegante omgeving genieten van karaoke, livemuziek en show. De combinatie van goede service en verfijnd eten zorgen voor een unieke Aziatische beleving."

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-08-01 14:29:58 · Gepubliceerd: 2007-05-10 14:56:31 - 4120