Vakantiehuisje Gerrit Rietveld in openluchtmuseum

Huisje was 'droomplek voor de hardwerkende arbeider'

Meer informatie over het Nederlands Openluchtmuseum Nieuws door

archief oud artikel 29 juni 2007 Arnhem, Gelderland Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een historisch gebouw rijker. Het vakantiehuisje van de beroemde architect Gerrit Rietveld is sinds eind juni in het Gelderse museum te bewonderen.

De beroemde architect Rietveld ontwierp in 1961 enkele vakantiehuisjes voor bedrijven. Het was bedoeld als de 'droomplek voor de hardwerkende arbeider'. De 33 vierkante meter biedt plaats aan een gezin met zes kinderen.

Inventaris

Tot vorig jaar vierden Rietveld-liefhebbers nog vakantie in het huisje, maar nu staat het laatst overgebleven exemplaar in het openluchtmuseum. De eigenaar van het Nederlands Openluchtmuseum heeft het vakantiehuisje gedoneerd. In maart dit jaar werd het gebouwtje in drie delen gezaagd en op diepladers naar de Gelderse hoofdstad vervoerd. Daar werd het huisje weer in elkaar gezet. Geheel in de stijl van de jaren '50. Compleet met inventaris.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 juni 2007 - 1051

Activiteiten Nederlands Openluchtmuseum

Vanaf volgende week te bezoeken

Zomeravonden in het Openluchtmuseum


Tijdens de Zomeravonden in het Openluchtmuseum is er van alles te doen! Gooi een balletje op de jeu de boules baan, laat je betoveren door de goochelaar, waag een dansje bij de platenbus en kom in...

Later dit jaar

Lichtwandeling 'Uitgelicht'


Indrukwekkende lichtprojecties en uitgelichte objecten in het Nederlands Openluchtmuseum nemen je mee terug in de tijd van de WO II evacués. Een bijzondere wandeling waar dit verhaal écht tot leven...