Lange wintersfeer in Maastricht

Voor het volledige programma van Winterland. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

22 november 2004 Maastricht, Limburg Bijna is het weer zover. Voor de zesde keer is maastricht gehuld in wintersfeer. Dit jaar duurt Winterland maar liefst zes weken. Van zaterdag 27 november tot en met zondag 9 januari is het Vrijthof omgetoverd in een groot winterlandschap, terwijl op verschillende plaatsen in de oude binnenstad kerststalletjes staan opgesteld.

Op het Vrijthof wordt een schaatsbaan van 1000 vierkante meter aangelegd. Het 60 meter hoge reuzenrad is waarschijnlijk net als vorig jaar blikvanger van het winterevenement. De Grand Carrousel, een elf meter hoge Venetiaanse draaimolen met twee verdiepingen, is nieuw dit jaar. Wat ook nieuw is, is een rups, de Winter Express. Het kersttreintje, de hoge roetsjbaan en de miniscooter komen terug dit jaar. In de ‘cultuurtempel’ het Spiegelpaleis wordt elke dag een cultureel programma gepresenteerd. Er staan verschillende optredens van onder andere kerstkoren, fanfares, orkesten op het programma. De Kerstmarkt is ook weer aanwezig. Deze duurt tot 23 december. Er zijn verschillende kerststalletjes te zien op het Vrijthof, in de Dominicanerkerk en op het St. Amorsplein.

Programma en prijzen

Elke woensdagmiddag staat in het teken van de kinderen. Voor alle kinderattracties wordt 1 euro intree gevraagd, maar op woensdagmiddag zijn deze gehalveerd. De schaatsbaan kost 1,50 in plaats van de normale 3 euro en chocolademelk kost 60 eurocent in Café Winterland en in het Spiegelpaleis. Ook in het Spiegelpaleis is er een kinderprogramma. De toegang is gratis, alleen de attracties kosten geld. Op de woensdagmiddag na, kost de schaatsbaan 3 euro en het schaatsen huren 4 euro. De andere attracties kosten 1 euro. Dagelijks zijn alle activiteiten geopend tot elf uur ’s avonds.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-11-22 16:04:17 - 3374