Bert en Ernie op de weegschaal

SeaLife Scheveningen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Zeeschildpadden in Sea Life doen mee aan speciaal kweekprogramma

26 september 2007 Scheveningen, Zuid-Holland Bert en Ernie worden donderdag gewogen. Het gaat niet om de Sesamstraat-figuren, maar om twee zeeschildpadden uit de Kaaiman Eilanden. De schildpadden horen bij Sea Life Scheveningen en zijn onderdeel van een speciaal kweekprogramma.

Op 27 september wordt in elk Europees Sea Life centre dezelfde handeling verricht. In Europa zijn er twintig groene zeeschildpadden die meedoen aan het kweekprogramma. In de Nederlandse Sea Life in Scheveningen worden Bert en Ernie gewogen en gecontroleerd.

Inktvis en broccoli

“Bert en Ernie zijn hier nu anderhalf jaar, maar nog steeds moeten we het gewicht, de groei en algehele gezondheid in de gaten houden”, zegt Pete McLean, hoofd dierenverzorger. De schildpadden worden gewogen om te kijken of ze zich goed hebben aangepast aan hun nieuwe leefomgeving en eten. Ze hebben een gevarieerd dieet van inktvis, sla en broccoli. De zeeschildpadden worden niet alleen gewogen, maar hun bloed wordt ook geprikt om te kijken of ze geen infecties hebben en om te kijken of hun dieet goed werkt.

Honderdvijftig kilo

De dierenverzorger heeft speciale schildpadtraining moeten volgen. Uit Engeland komt een dierenarts over om de bloedtesten te verrichten. Er zal gebruik worden gemaakt van speciale weegapparatuur, aangezien Bert en Ernie in de toekomst wel honderdvijftig kilo kunnen gaan wegen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-09-26 15:24:46 - 9053