Toegang Gelderse musea één dag gratis

Thema 'Helden en heldinnen' moet mensen musea in lokken

Gratis Museumdag Nieuws door

archief oud artikel 15 oktober 2007 Ruim vijftig Gelderse musea zijn tijdens de tweede editie van de Gratis Museumdag op zaterdag 20 oktober gratis te bezoeken. “Mensen krijgen zo een indruk van wat de musea in Gelderland te bieden hebben.”

Bezoekers kunnen in de Gelderse musea voor niets naar binnen, zegt Ancel Hoffer van communicatiebureau Prima Donna. Het bureau organiseert de dag in opdracht van Gelders Erfgoed en de Provincie Gelderland. “Vorig jaar was de dag zo'n groot succes dat we hem dit jaar weer organiseren.”

Toegankelijk

Doel is om mensen kennis te laten maken met de Gelderse musea. “Mensen die nooit of niet vaak naar een museum gaan, krijgen zo gelegenheid eens een museum van binnen te zien en een indruk krijgen van wat de musea in Gelderland te bieden hebben. Op deze manier worden de musea toegankelijk voor iedereen.” Niet ieder Gelders museum doet mee, zegt Hoffer. “De provincie Gelderland heeft als voorwaarde voor deelname gesteld dat een museum geregistreerd moet zijn.”

Helden

Was vorig jaar het thema 'Onverwacht', voor 2007 is het thema 'Helden en heldinnen'. “We hebben dit thema gekozen omdat het een aansprekend en actueel thema is”, legt Hoffer uit. Ze noemt het zelfs een 'hot item'. “In Amsterdam is er momenteel ook een tentoonstelling over. Blijkbaar spreekt het mensen aan. Iedereen heeft tegenwoordig z'n eigen held. Bovendien spreekt het kinderen erg aan.” Hoffer: “Het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld heeft bijvoorbeeld als held kuiken Kuukel gekozen, het Jachthuis Sint Hubertus koos meneer en mevrouw Kröller Muller als helden.”

Aantallen

Hoeveel mensen op 20 oktober naar de Gelderse musea komen, durft Hoffer niet te voorspellen.”Precieze aantallen durf ik niet te geven.” Of er in 2008 weer een Gratis Museumdag komt, weet Hoffer nog niet. “Hopelijk kunnen we ook in 2008 weer een Gratis Museumdag organiseren om op deze manier nog meer mensen kennis te laten maken met musea in Gelderland.”

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 oktober 2007 - 1418