1

Uitstapjes vlakbij FarmCamps De Bosrand

Natuurgebied Hart van Drenthe

schoonloo, Drenthe (2.49km)  -  Rond de Drentse dorpen Hooghalen, Grolloo, Elp en Schoonloo ligt 5000 hectare aaneengesloten natuur: het Hart van Drenthe. Hier vind je gevarieerde bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand en grillige beken.

Wandelroute Wolvenspoor

schoonloo, Drenthe (2.49km)  -  Stap met het hele gezin in de voetsporen van de wolf. Wandel op het Wolvenspoor over smalle paadjes en houten bruggetjes.

Speelvijver Ieberenplas

elp, Drenthe (4.67km)  -  De Ieberenplas is een mooie recreatieplas in de boswachterij Grolloo. De plas heeft een zandstrand en wordt helemaal omringd door bos. Het gebied is voor iedereen gratis toegankelijk.

Geopark de Hondsrug

borger, Drenthe (5.57km)  -  In Geopark de Hondsrug komen geschiedenis en natuur samen. Het park met UNESCO-status wil verhalen van alle tijden terugbrengen naar de streek. Hier wordt het geologisch erfgoed van Drenthe tastbaar gemaakt.

Mammoetpad Borger

borger, Drenthe (5.81km)  -  Wat is hij groot! Langs Mammoetpad Borger kom je mammoeten tegen en voel je je even terug in de prehistorie. Een kort pad, dat leuk is om met kinderen te doen.

Kabouterpad Odoorn

odoorn, Drenthe (5.9km)  -  In het kabouterbos is iedereen in slaap gevallen omdat de lieve heks Ipsewips een ongelukje had. Behalve de kabouterkinderen. Verzamel langs het kabouterpad ingrediënten in je zelfgemaakte toverzakje voor een nieuwe toverdrank.

Hunebedcentrum - terug naar de prehistorie

borger, Drenthe (6.14km)  -  Nergens ter wereld vind je een plek als Drenthe, waar al duizenden jaren 54 hunebedden liggen! Het Hunebedcentrum vertelt het verhaal van deze prehistorische stenen. Ga terug in de tijd...

Buitencentrum Boomkroonpad

drouwen, Drenthe (6.47km)  -  Bekijk de natuur eens van een andere hoogte en maak een wandeling tussen de wortels en toppen van bomen op het Boomkroonpad!

Buitencentrum Boomkroonpad

drouwen, Drenthe (6.47km)  -  Beklim het enige Boomkroonpad in Nederland en wandel heerlijk tussen de verschillende uitkijktorens. Ontdek het prachtige bos op verschillende hoogtes, van onder de grond tot aan de toppen van de bomen.

Speelbos Lorken

drouwen, Drenthe (6.47km)  -  De natuur zit vol geheimen. Ontdek het spelenderwijs in Speelbos Lorken, vlak bij het Boomkroonpad.

Mountainbikeroute Gieten-Gasselte

drouwen, Drenthe (6.47km)  -  Drenthe te plat voor mountainbiken? Niet op de Hondsrug! Hier vind je mountainbikeroute Gieten-Gasselte vol klimmetjes, afdalingen en spannende bochten.

Joytime Vrijetijdsactiviteiten

grolloo, Drenthe (6.47km)  -  Klimmen, klauteren, vlotten bouwen en boogschieten: dat kan bij het Joytime Klimpark en het Outdoor Belevingspark in Grolloo. Leuk met vrienden, het gezin of collega's!

C+B Museum Grolloo

grolloo, Drenthe (6.49km)  -  Het C+B Museum is een hommage aan de Drentse bluesband Cuby + Blizzards. In de oude boerderij van leadzanger Harry Muskee kunnen fans hun hart ophalen aan oude muziekfragmenten, foto's en muziekinstrumenten van de band.

Het houten pad van Theodoor

orvelte, Drenthe (7.28km)  -  Ga op avontuur met varkentje Theodoor en volg het houten pad! Kruip dwars door het vossenhol, loop hoog langs de bomen en hoor de vogels fluiten.

Jan Kruis Museum

orvelte, Drenthe (7.4km)  -  Jan Kruis was vooral bekend door zijn humoristische strip 'Jan, Jans en de kinderen'. In het Jan Kruis Museum zie je niet alleen zijn strips en werk als reclametekenaar, maar ook zijn prachtige portretten, schilderijen en illustraties.

Museumdorp Orvelte: historisch heden

orvelte, Drenthe (7.43km)  -  Ontdek een van de mooiste dorpen van Nederland. Loop rond in dit levensechte openluchtmuseum, bekijk de prachtige Saksische boerderijen en waan jezelf even in de goede oude tijd.

Les Chevaux

buinen, Drenthe (8.09km)  -  Paardrijden door de bossen van Drenthe, dat klinkt toch heerlijk? Boek een buitenrit bij Les Chevaux en verken de Drentse Hondsrug te paard met een begeleider.

Attractiepark Drouwenerzand: voordelig plezier!

drouwen, Drenthe (8.12km)  -  Bij Attractiepark Drouwenerzand geniet je de hele dag onbeperkt van attracties, eten en drinken. Je betaalt namelijk voor een all-in-arrangement. Super handig! Aan één dag niet genoeg? Je kunt ook blijven slapen.

Pannenkoekboerderij De Snoepert

odoorn, Drenthe (8.64km)  -  Pannenkoekboerderij De Snoepert ligt op een mooie locatie vlakbij de Staatsbossen. Eerst de natuur in en daarna genieten van een lekker sappige pannenkoek. Vlakbij de Staatsbossen is pannenkoekboerderij De Snoepert te vinden. Na een fietstocht of...

Openluchtbad De Leewal

exloo, Drenthe (8.72km)  -  In een bosrijke omgeving ligt het gezellige openluchtbad De Leewal. De Leewal is een overzichtelijk zwembad. Toch is er genoeg te doen.

Schaapskooi Exloo

exloo, Drenthe (8.76km)  -  De schaapskooi van Exloo is een hele bijzondere: hij staat namelijk midden in het dorp. Een mooi gezicht om de schapen door het dorp te zien lopen. Naast de schaapskooi ligt een informatiecentrum over de kudde.

Kabouterland

exloo, Drenthe (8.85km)  -  Kabouterland is een speeltuin waar trollen en kabouters vrij spel hebben. In Kabouterland zijn ook dieren en een overdekte speeltuin te vinden.

DX Adventurepark

gasselte, Drenthe (9.13km)  -  Drenthe leer je pas goed kennen in het DX Adventurepark. Maak kennis met het grootste open waterpark van Nederland!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van FarmCamps De Bosrand