Uitstapjes vlakbij Maisdoolhof Veenwijk

Kabouterpad Elfbergen

oudemirdum, Friesland (5.62km)  -  De Friese kabouters wonen in bos Elfbergen. De boswachter heeft het zelf gezien! Daarom heeft hij een kabouterroute neergezet met leuke opdrachten en spelletjes. Met een beetje geluk kom je onderweg zelfs een echte kabouter tegen!

Bezoekerscentrum Mar en Klif

oudemirdum, Friesland (5.62km)  -  Mar en Klif verhaalt over het mooie Nationaal Landschap Zuidwest Friesland, over het ontstaan van de bossen en de geschiedenis van het veen. Bekijk de tentoonstelling, loop met de kinderen het dassenpad of neem een wandelroute mee om het gebied te...

Solex verhuur Sloten

wijckel, Friesland (5.78km)  -  Het platteland van het Friese Gaasterland verkennen? Doe dit dan comfortabel en milieuvriendelijk op een solex of een e-chopper van Solex verhuur Sloten!

Kaasmakerij de Nylander

it heidenskip, Friesland (6.44km)  -  Altijd al eens willen weten hoe kaas gemaakt wordt? Breng een bezoekje aan Biologische Kaasmakerij De Nylander in het Friese Workum en boek een interessante rondleiding.

Skutsjesilen op de Friese Meren

leeuwarden, Friesland (8.59km)  -  Sportief of niet, varen op de Friese meren is altijd een geschikt dagje uit. Nog leuker wordt het op een echt skûtsje, die vast bekend zijn door het jaarlijkse skûtsjesilen. Voor sportliefhebbers, een bedrijfsuitje of een familiedag.

Museum Sloten

sloten, Friesland (8.85km)  -  Neem een kijkje in het verleden van het Friese Sloten in Museum Stedhûs Sleat. En bewonder de bijzondere collectie toverlantaarns!

Museum Hindeloopen

hindeloopen, Friesland (9.21km)  -  Ga terug naar de tijd dat het idyllische Hindeloopen nog een Zuiderzeestadje was. Alles over Hindelooper klederdracht, het Hindelooper schilderwerk en visserij is hier te zien.

Galerie De Scheepskamer

heeg, Friesland (10.04km)  -  Geïnspireerd door zee, zeilen, schepen en havens. In galerie De Scheepskamer hangen allerlei schilderijen en foto's met, zoals de naam al doet vermoeden, een nautisch thema. Schip Ahoy!

Skûtsje zeilen voor groepen

heeg, Friesland (10.08km)  -  Actie en avontuur: dat is zeilen in een skûtsje. Zelf aan de fok of het roer in handen? Of beman het grootzeil! Je mag alles zelf doen tijdens een dagje zeilen. Natuurlijk kun je ook ontspannen genieten.

Kunstzaal Ada Stel

tjerkwerd, Friesland (10.14km)  -  Kunstenares Ada Stel stelt in haar eigen galerie kunst van zichzelf en van anderen tentoon: keramiek, polyester, glas, brons, schilderijen. Neem een kijkje in de veelzijdige collectie.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Maisdoolhof Veenwijk