1

Uitstapjes vlakbij Speeltuin Het Paradijsje

Wandelen met Gilde Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.16km)  -  Ontdek de historische stad Haarlem aan de hand van een bevlogen stadsgids van het Gilde Haarlem. De vrijwillige gidsen kennen de mooiste plekjes in de stad en weten daar ook nog eens meeslepend over te vertellen!

De Vries Van Stockum

haarlem, Noord-Holland (0.19km)  -  Boekhandel De Vries Van Stockum in hartje Haarlem is heerlijk om doorheen te dwalen. De winkel huist in vijf historische panden, waarvan de oude details nog goed te zien zijn.

Pathé Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.21km)  -  Midden in de historische binnenstad van Haarlem vind je de Pathé bioscoop. Het gebouw is goed te herkennen door de grote glazen voorpui. Geniet in één van de acht zalen van jouw favoriete film.

Shoppen in Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.27km)  -  Haarlem is de ideale stad voor een gezellige middag shoppen. Geniet van de sfeervolle binnenstad, de vele horecagelegenheden en het brede winkelaanbod!

Lush Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.29km)  -  Snuffelen, smeren, uitproberen... ga je gang in de heerlijk ruikende cosmetica-winkel Lush in Haarlem. Handgemaakte zeepjes, maskers en make-up strijden om je aandacht.

Frans Hals Museum (Hal)

haarlem, Noord-Holland (0.39km)  -  In het Frans Hals Museum bewonder je oude en hedendaagse kunst: een prikkelende mix van oud en nieuw. Het museum heeft twee locaties, Hof en Hal. Locatie Hal vind je in De Hallen.

Archeologisch Museum Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.4km)  -  Verborgen in een oude gewelfde kelder vind je het Archeologisch Museum Haarlem. Hier zie je de historie van de eeuwenoude stad aan de hand van bodemschatten. En: de toegang is gratis!

Grote of Sint-Bavokerk Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.42km)  -  De Grote of Sint-Bavokerk midden in het centrum van Haarlem is een echte blikvanger. De kerk behoort tot de top 100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten en is het bezoeken zeker waard. Regelmatig worden er orgelconcerten gehouden.

De wereld van Jansje: winkel en lunchroom

haarlem, Noord-Holland (0.42km)  -  Kom binnen in De wereld van Jansje! Eerlijk, duurzaam en vooral ontzettend leuk. In de winkel koop je duurzame cadeaus en fairtrade kleding. In de lunchroom wacht taart, broodjes en verse soep.

Museumhuis Barnaart

haarlem, Noord-Holland (0.43km)  -  Pal aan de gracht in Haarlem staat het statige Huis Barnaart. Kijk ongegeneerd rond, raak aan wat je wil en leef voor even als de familie Barnaart in het jaar 1805.

Dille & Kamille Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.54km)  -  In deze winkel van Dille & Kamille in Haarlem vind je spulletjes voor in huis, tuin en keuken, gemaakt van natuurlijke materialen. Robuuste eenvoud is het motto van Dille & Kamille. Geniet en laat je inspireren.

Toneelschuur en Filmschuur

haarlem, Noord-Holland (0.56km)  -  De Toneelschuur is al meer dan veertig jaar een eigentijds huis voor de Nederlandse toneel-, dans- en filmwereld. Geniet van talrijke eigen producties of van films in een van de filmzalen.

Teylers Museum

haarlem, Noord-Holland (0.68km)  -  Bezoek het oudste geopende museum van Nederland: Teylers Museum. Hier vind je een rijke wetenschappelijke collectie, mineralen en fossielen en waan je je even in de achttiende eeuw als je Pieter Teylers Huis binnenstapt.

37PK - Platform voor kunsten Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.69km)  -  In het culturele hart van Haarlem bevindt zich de thuisbasis van kunstenaarsplatform 37PK. Hier organiseren zij tentoonstellingen en allerlei andere kunstgerelateerde activiteiten.

Hodshon Huis

haarlem, Noord-Holland (0.69km)  -  Bezoek het Hodshon Huis in Haarlem en ontdek alle grote Europese interieurstijlen uit de achttiende eeuw!

Bakenesserkerk

haarlem, Noord-Holland (0.7km)  -  In het centrum van Haarlem valt de witte toren van de Bakenesserkerk al gauw op. De kerk is niet meer als Godshuis in gebruik, maar nu te huur voor trouwerijen of besloten diners. In de kerk is een vaste expositie van Haarlemse bodemschatten.

Verwey Museum Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.7km)  -  Leer alles over de rijke historie van Haarlem in het Verwey Museum. Film, historische voorwerpen en wisselende exposities nemen je mee terug in de tijd.

ABC Architectuurcentrum Haarlem

haarlem, Noord-Holland (0.7km)  -  In ABC Architectuurcentrum vind je alles over stedenbouw in Haarlem. Ontdek onderliggende architectuur van gebouwen en trek met gidsen door Haarlem.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Speeltuin Het Paradijsje