1

Uitstapjes vlakbij Droste's Boerderijlodges

Droste's wellness op de boerderij

tubbergen, Overijssel  -  Een ayurvedische massage op de boerderij in Twente: dat is volledig lichamelijk en geestelijk ontspannen! De lichaamsmassage boek je bij je verblijf in Droste's Boerderijlodges of in Droste's Herberg.

Kaas- en Zuivelboerderij Het Hoepel

mander, Overijssel (1.34km)  -  Op Kaas- en Zuivelboerderij Het Hoepel wordt nog op ambachtelijke wijze kaas gemaakt. Kom kijken bij dit proces en koop iets lekkers in de winkel voor thuis.

Groepsaccommodatie de Kapshoeve

tubbergen, Overijssel (1.4km)  -  Groepsaccommodatie De Kapshoeve dateert van 2007 en ligt in Tubbergen. Een ideaal verblijf voor families met kinderen, senioren en mindervaliden.

Zwembad de Vlaskoel

tubbergen, Overijssel (1.52km)  -  Zwembad de Vlaskoel is dé plek voor een frisse duik en heel veel waterpret. In dit zwembad bij Tubbergen doe je diverse activiteiten en kun je zwemmen in verschillende baden. Neem deel aan een variatie aan lessen en workshops, gegeven door ervaren...

De Klootschieter

tubbergen, Overijssel (1.8km)  -  Klootschieten kun je overal met De Klootschieter! Wie werpt het verst? Gerrit De Klootschieter legt je de regels uit. Het spel speel je op een bospad.

Vakantiewoning De Smid

mander, Overijssel (2.02km)  -  De Smid is een comfortabel, vrijstaand vakantiehuis in het hart van het prachtige Twentse coulisselandschap.

Kroezeboom in Fleringen

fleringen, Overijssel (3.62km)  -  Op de Fleringer Es staat een van de oudste bomen van Nederland. Deze Kroezeboom had vroeger verschillende maatschappelijke functies.

Café-Restaurant, Speeltuinen & Escaperoom Morskieft

reutum, Overijssel (4.07km)  -  Kinderen hoeven zich tijdens het wachten op het eten niet te vervelen bij Café-Restaurant-Speeltuin Morskieft. In de speelhal staan de klimtoestellen in het speelzand. Buiten kunnen de kinderen lekker glijden, klimmen en schommelen.

Natuurgebied Hazelbekke

hezingen, Overijssel (4.51km)  -  Natuurgebied Hazelbekke krijgt tegenwoordig veel vrije ruimte om zich echt te ontwikkelen. Zo verandert het water nog steeds van plaats door erosie en sedimentatie!

Het Groot Twentsch Maisdoolhof

fleringen, Overijssel (4.96km)  -  Kom verdwalen in het Groot Twentsch Maisdoolhof! Vind de uitkijktoren en zie hoe iedereen de weg probeert te vinden. Daarna is het heerlijk uitrusten op het terras.

De Twentsche Bloemenpluktuin

fleringen, Overijssel (4.96km)  -  Zelf een boeket plukken is veel leuker dan eentje kopen bij de bloemist! In de Twentsche Bloemenpluktuin in Fleringen mag iedereen een bosje bloemen plukken en kiezen uit de mooiste bloemensoorten.

Museum Ton Schulten

ootmarsum, Overijssel (6.82km)  -  Eerst reclamemaker, nu kunstenaar: Museum Ton Schulten laat de ontwikkeling zien van het oeuvre van de schilder. Abstracte doeken, bloemstillevens en landschapsmozaïeken zijn geïnspireerd op het Twentse coulisselandschap.

Molen van Oude Hengel

ootmarsum, Overijssel (6.85km)  -  Aan de rand van het Twentse stadje Ootmarsum staat Molen van Oude Hengel (1866). Breng iedere zaterdag een bezoekje aan de prachtige korenmolen.

Cremershuis

ootmarsum, Overijssel (6.87km)  -  Ben je een dagje in Ootmasum? Loop dan zeker even door de Marktstraat om het imposante Cremershuis (1656) te bekijken!

Oude Stadhuis

ootmarsum, Overijssel (6.88km)  -  Op het Marktplein, het middelpunt van het Twentse kunststadje Ootmarsum staat het statige Oude Stadhuis. Dit gebouw werd in 1778 ontworpen door Egbert Schrader en is een van de meest opvallende rijksmonumenten van de stad.

Art Brut Kik Galerie

ootmarsum, Overijssel (6.95km)  -  In Galerie Art Brut Kik vind je uitsluitend werken van verstandelijk beperkte kunstenaars. Geniet van kunst in zijn puurste vorm!

Museum Het Drostenhuis

ootmarsum, Overijssel (6.97km)  -  In het Drostenhuis, in het centrum van Ootmarsum, is het net alsof de tijd heeft stilgestaan. Alles in deze oude stadsboerderij uit 1750 is namelijk ingericht zoals het er eeuwen geleden uitzag.

Zalencentrum Spalink

geesteren, Overijssel (7.25km)  -  Zalencentrum Spalink organiseert diverse leuke buitenactiviteiten. Daag je familie of vrienden uit voor een potje sumoworstelen of ga kruisboogschieten. De dag sluit je af met een heerlijke barbecue. Spalink heeft een mooie zaal voor grote feesten.

De Weerselose Markt

weerselo, Overijssel (7.98km)  -  De Weerselose Markt is eigenlijk een vaste vrijmarkt, waar iedereen zijn spullen, nieuw of tweedehands, mag verkopen. De markt trekt ieder weekend duizenden bezoekers. De markt is deel overdekt en deels buiten.

Veenmuseum Vriezenveen

westerhaar-vriezenveensewijk, Overijssel (10.09km)  -  Hoe leefden de veenarbeiders vroeger, en waar gaven ze hun geld aan uit? Ontdek het verhaal van veen en turfsteken in Veenmuseum Vriezenveen.

Preston Palace Subtropisch zwemparadijs

almelo, Overijssel (11.12km)  -  Waag je in de stroomversnelling, sluip over de loopbrug of verstop je achter een van de watervallen. Bij Preston Palace is het dolle pret! Geniet in de Wellness van stoombad of sauna of ontspan in de behandelruimtes.

Preston Palace indoor kermis

almelo, Overijssel (11.12km)  -  De indoor kermis bij uitgaanscentrum Preston Palace is een gezellig dorpsplein met een aantal spectaculaire attracties. Trotseer de Jumping Star of daag je vrienden uit tijdens een ritje in de botsauto's.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Droste's Boerderijlodges