Uitstapjes vlakbij Wijnrestaurant Mes Amis

Natuurhistorisch Museum Maastricht

maastricht, Limburg (0.16km)  -  Het Natuurhistorisch Museum Maastricht laat zien hoe de Limburgse natuur er vroeger uitzag en nu. Ontdek het verhaal van de mosasauriërs en wandel door de museumtuin en de insectenkamer.

's maandags gesloten 

Beklim de Sint Janskerk

maastricht, Limburg (0.24km)  -  Beklim de zeventig meter hoge toren van de Sint Janskerk aan het Vrijthof en geniet van een mooi uitzicht over Maastricht!

vandaag nog gesloten, geopend 31 maart t/m 22 oktober, van 11:00 uur tot 16:00 uur 

Fotomuseum aan het Vrijthof

maastricht, Limburg (0.25km)  -  Twee keer per jaar vind je in Fotomuseum aan het Vrijthof in hartje Maastricht een nieuwe tentoonstelling van vernieuwende fotografen. Ontdek exposities die iets zeggen over de wereld om ons heen.

's maandags gesloten 

Basiliek van Sint Servaas

maastricht, Limburg (0.26km)  -  De oudste kerk van Nederland staat in het hart van Maastricht: de Basiliek van Sint Servaas. Deze pelgrimskerk werd in 1985 door Paus Johannes Paulus II verheven tot Basiliek.

elke dag geopend 

Schatkamer Sint Servaasbasiliek

maastricht, Limburg (0.26km)  -  De Schatkamer van Sint Servaasbasiliek schenkt vooral aandacht aan Servaas van Maastricht en zijn nalatenschap.

elke dag geopend 

Dille & Kamille Maastricht

maastricht, Limburg (0.35km)  -  In Dille & Kamille in Maastricht geniet je van heerlijke geuren en rustige muziek, terwijl je snuffelt tussen de robuuste spullen voor in huis, keuken en tuin. Neem zeker ook even een rustmomentje in de koffie- en theehoek en smul van een stuk taart.

elke dag geopend 

Streekproducten van Adriaan de Smaakmaker

maastricht, Limburg (0.37km)  -  Ambachtelijke gemaakte azijn, mosterd, jam en chutney staan klaar bij Smaakmaker Adriaan. Heerlijke streekproducten, leuk voor in de eigen keuken of als cadeautje.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Bakkerij De Bisschopsmolen

maastricht, Limburg (0.38km)  -  In de oudste nog werkende watermolen van Maastricht leeft de kunst van het broodbakken nog volop. Maak kennis met dit ambacht in De Bisschopsmolen.

's maandags gesloten 

Leeuwenmolen

maastricht, Limburg (0.39km)  -  Eén van de belangrijkste Limburgse middenslagmolens is tegenwoordig een bijzonder mooi herenhuis. Bewonder het mooie gebouw en het waterrad.

elke dag geopend 

Theater aan het Vrijthof

maastricht, Limburg (0.4km)  -  Grote namen als Theo Maassen, Guus Meeuwis en vele bekende orkesten ontbreken niet in het Theater aan het prachtige Vrijthof in Maastricht.

's zondags gesloten 

Blanche Dael - koffiebranderij & theepakkerij

maastricht, Limburg (0.43km)  -  Exclusieve koffie, ambachtelijk gebrand, is te koop bij Blanche Dael in Maastricht. Ook voor heerlijke thee en vers gebrande noten staat hier de deur open.

elke dag geopend 

Lush Maastricht

maastricht, Limburg (0.43km)  -  Stap binnen bij Lush Maastricht, een winkel vol heerlijke en handgemaakte beauty- en verzorgingsproducten!

elke dag geopend 

Schatkamer Onze Lieve Vrouwebasiliek

maastricht, Limburg (0.45km)  -  De Schatkamer van de Onze Lieve Vrouwebasiliek bewaart onder meer de stola van paus Johannes Paulus II.

elke dag geopend 

Museumkelder Derlon

maastricht, Limburg (0.46km)  -  Hotel Derlon lijkt een modern hotel, maar wat velen niet weten, is dat het gebouwd is op eeuwenoude Romeinse opgravingen. In de kelder is een klein museum te vinden.

open op zondag 

De Bijenkorf Maastricht

maastricht, Limburg (0.47km)  -  Winkelen bij de vestiging van De Bijenkorf in Maastricht is een dagje uit op zich! Met een paar aankopen uit de collectie ziet iedereen er weer stralend uit.

elke dag geopend 

Dominicanenkerk Maastricht

maastricht, Limburg (0.47km)  -  Een boekenwinkel op een unieke locatie met een hemelse sfeer. Bij Boekhandel Dominicanen in de Dominicanenkerk in Maastricht combineer je literatuur, geschiedenis en spiritualiteit.

elke dag geopend 

De Helpoort van Maastricht

maastricht, Limburg (0.51km)  -  Bezoek het oudste nog bestaande poortgebouw van Nederland: de Helpoort in Maastricht.

's maandags gesloten 

Kazematten (Maastricht Underground)

maastricht, Limburg (0.53km)  -  Ga terug in de tijd van de belegering van Maastricht en maak een tocht door de Kazematten. Jassen aan, het is er verraderlijk koud!

elke dag geopend 

Topzz Maastricht

maastricht, Limburg (0.54km)  -  Heerlijk voor een warme dag, als je een gezond tussendoortje zoekt: Frozen yoghurtz. Dit is bevroren yoghurt met een zelfgekozen topping. Trouwens, Frozz is lekker in elk seizoen!

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Wijnrestaurant Mes Amis