Uitstapjes vlakbij Partyschip De Vriendschap

Waterlandsmuseum de Speeltoren

monnickendam, Noord-Holland (0.14km)  -  Waterlandsmuseum de Speeltoren heeft het oudste met de hand bespeelbare - maar ook valste - carillon van de wereld. Luister naar dit wonderlijke klokkenspel, speel zelf een deuntje en duik in de interessante historie van Monnickendam en Waterland.

Bierderij Waterland

monnickendam, Noord-Holland (0.15km)  -  Proef biologische bieren bij proeflokaal en brouwerij Bierderij Waterland in Monnickendam. Kijk vanaf de balustrade de brouwerij in of volg een rondleiding.

Dagje zeilen met Carpe Diem op het IJsselmeer

monnickendam, Noord-Holland (0.52km)  -  Voor wie graag op het water vertoeft en geniet van het geluid van klapperende zeilen heeft Carpe Diem een perfect uitje. Pluk een zeildag op het IJsselmeer in een echte klipper of tjalk. Carpe Diem is gespecialiseerd in dagtochten.

De Simonehoeve

katwoude, Noord-Holland (3.03km)  -  Ontdek op de Simonehoeve in Katwoude hoe kaas en klompen worden gemaakt. Kom langs om klompen te decoreren of boek een gezellige excursie naar bijvoorbeeld Volendam of een heerlijke high tea.

Palingsoundmuseum

volendam, Noord-Holland (3.95km)  -  De palingsound is goud waard! Elke Volendammer die zijn of haar keel opentrekt lijkt succesvol te zijn. In het Palingsoundmuseum hoor je er alles over.

Ommetje Marken

marken, Noord-Holland (4.27km)  -  Loop een Rondje Marken over het wandelpad langs de kust van dit voormalige eiland. Aan de ene kant kabbelt het water, aan de andere kant zie je steeds weer een ander element van het eiland.

Klompenmakerij Marken

marken, Noord-Holland (4.47km)  -  In het pittoreske Marken vind je nog een echte klompenmakerij. In the Wooden Shoe Factory zie je nog ambachtelijke klompen en kun je meekijken hoe deze worden gemaakt.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Partyschip De Vriendschap