Museum Engelandvaarders: arrangementen.

Arrangementen Museum Engelandvaarders

Bekijk de activiteiten van Museum Engelandvaarders. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Groepsbezoek Museum Engelandvaarders Noordwijk »

16-12-21 - 31-12-22
Aanvraag Scholen/Groepen bezoek
Scholen en groepen bieden wij een speciaal groepsarrangement aan vanaf 10 personen. Het museum hanteert een rondleiding van max 25 30 personen per groep. De kosten van een rondleiding bedragen EUR 20.00. Indien de groep uit meer personen bestaat kunnen we in overleg een alternatief aanbieden (bijv. een bezoek in combinatiebezoek met het Atlantikwall museum).

Indien u met een groep het museum wilt bezoeken, kunt u een formulier op de website invullen. Er zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen worden. Wij verzoeken u uw bezoek minimaal twee weken van tevoren aan te melden. Voor afwijkende verzoeken kunt u telefonisch contact met ons opnemen (071-3619773 en 06 5373 5007).

Een museumles bij Museum Engelandvaarders Noordwijk »

19-01-21 - 31-12-22

Het museum richt zich met de educatie op met name groep 7/8 van de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Gezien het internationale karakter van het museum en het uitwisselingskarakter en samenwerkingsverbanden die sommige scholen hebben is het ook mogelijk buitenlandse leerlingen te ontvangen. Het museum is tweetalig (Nederlands-Engels) ingericht.

Als uitbreiding op het bestaande en uitgevoerde programma (de rondleiding-museumles) heeft het museum speciaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs lesmateriaal ontwikkeld dat leerlingen laat kennismaken met de verhalen van de Engelandvaarders. Met deze lessenserie leren leerlingen over de motieven om te vertrekken, de manieren waarop zij in Londen kwamen, de hulp en gevaren onderweg en de verschillende manieren waarop zij meehielpen aan de bevrijding van Nederland. De leerlingen gaan op zoek naar een Engelandvaarder die voor hem of haar een inspirerend voorbeeld is.

Bezoek Museum Engelandvaarders in Noordwijk Noordwijk »

16-12-21 - 31-12-22 Ontdek en beleef in een bunker de moedige verhalen en gevaarlijke avonturen van onze Soldaten van Oranje.
Een plek, gevuld met verhalen over jonge mannen en vrouwen, die zich tijdens de tweede wereldoorlog durfden te verzetten tegen de vijand.
Met film en interactieve audiovisuele technieken ga je zelf op ontdekkingstocht.

Kinderen tot en met 6 jaar: gratis
Veteranenpashouders: gratis
Dinsdag t/m vrijdag van  10.00 tot 17.00 uur (apr okt)
Dinsdag t/m vrijdag van  11.00 tot 17.00 uur (nov mar)
Zaterdag t/m zondag van 11.00 t/m 17.00 uur
Gesloten op maandagen.
Het museum is gesloten op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag.
Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 15:00 uur.
Op 2e Kerstdag, 2e Paasdag en 2e Pinksterdag is het museum geopend van 11:00 tot 17:00 uur.


arrangement toevoegen