Rondleiding met de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch: arrangementen.

Arrangementen Rondleiding met de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch

Bekijk de activiteiten van Rondleiding met de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Bolwerk Sint-Jan en Archeocrypte 's-Hertogenbosch »

19-01-21 - 31-12-21 Bolwerk Sint-Jan en Archeocrypte. Op de plek waar vroeger aan de Dommel de Koepoort stond, als toegang tot de stad, bevindt zich nu het Bolwerk Sint-Jan. Hierin zetelen een informatiebalie van de Kring Vrienden van s-Hertogenbosch en restaurant. Dit fraaie Bolwerk herbergt tevens een archeologische schat: de Archeocrypte. Achter de balie is een deel van deze oude stadsmuur en een rondeel weer zichtbaar gemaakt. U kunt achter deze oude stadsmuur lopen, de Archeocrypte in. Hier ziet u delen van het toenmalige straatwerk, muurresten en een beerput in het rondeel. Behalve op maandag, is er elke dag een gids die u er graag over vertelt. Zelf kunt op vijf beeldschermen presentaties zien (ook Engelstalig). In de vitrines vindt u onder meer beenderen van runderen die op deze plek gevonden zijn. Op een groot digitaal scherm is een filmpje te zien hoe de vestingstad s-Hertogenbosch ontstond en verhaalt speciaal over deze plek, de voormalige Koepoort. Deze archeocrypte is sinds december uitgebreid en is nu helemaal ingericht met 4 korte 3D film presentaties (2 talige tekst), vondsten en een belevingsroute

Vestingwandeling met een stadsgids 's-Hertogenbosch »

01-02-19 - 31-12-21 Vestingwandeling met een stadsgids. De gids vertelt over s-Hertogenbosch als vestingstad. Er is natuurlijk aandacht voor de gerestaureerde vestingwerken. Bij de wandeling is een bezoek inbegrepen aan het Bastionder. Deze wandeling duurt circa 2 uur, inclusief bezoek Bastionder. De kosten voor een groep van 15 personen zijn 65 euro + 5 reserveringskosten. Deze wandeling start bij het Kringhuis aan de Parade 12.

arrangement toevoegen