Beoordelingen Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Mooi museum waardeloze eigenaar , lief personeel
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 11/07/2018

Datum beoordeling: 12 juli 2018

Reisgezelschap: met vrienden

We waren met 4 personen waar van een met rolstoel , in de eerste plaats bij binnen komst mocht je niet doorlopen naar het restaurant om een bakje koffie te doen maar moest je eerst een kaartje kopen , de gasten moesten de jassen in de auto laten liggen , de eigenaar moest eerst wat aan ons toespreken , je mocht hem niet in de reden vallen dan word meneer boos , en snauwd zijn personeel af , kortom deze man mis zijn sociale vaardigheden , het word ten hoogste tijd om dat op te vijzelen , ook wouw hij niet pinnen maar contant geld zonder bon voor de artiekelen . Verder is het een mooi museum

Beoordeling gegeven door .

Fantastisch
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 11 juli 2018

Datum beoordeling: 11 juli 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Prachtig museum, waar je vele mooie herinneringen krijg door de vele mooie spullen.Het restaurant is ook prima, met redelijke prijzen.Veel aardige vrijwilligers in het museum. Alles heel rolstoeltoegankelijk,ook een rolstoelwc. Enige minpunt: de eigenaar mist sociale vaardigheden, als je als oudere binnenkomt moet je eerst een toegangskaart kopen voordat je koffie mag drinken, en dit wordt niet op een vriendelijke maar eerder op een dringende manier gezegd.Hij behandeld ouderen alsof we puberende jongeren zijn.

Beoordeling gegeven door W Mazereeuw.

Oude liefde roest niet
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 juni 2018

Datum beoordeling: 5 juli 2018

Reisgezelschap: met vrienden

Leuk knus museum, gelijk beetje thuisgevoel van vroeger. Heel herkenbaar Zeer veel te zien en je mag alles van dichtbij bekijken en beetpakken. Rolstoel van het museum gebruikt. Goede horeca. vriendelijk personeel. topper!

Beoordeling gegeven door Paul .

geweldig genoten.
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12 juni 2018

Datum beoordeling: 15 juni 2018

Reisgezelschap: met partner

Het is een geweldig museum waar je ogen tekort komt. Je voelt je weer in vroeger tijden.Hoe ouder je bent hoe meer je herkent. Het museum is leuk ingericht met aparte ruimtes van een fotograaf tot een schoenmaker. Ook worden er oude ambachten gedemonstreerd en krijg je achtergrond informatie. In de touwslagerij kan je zelf een springtouw maken en voor een paar centen kun je het kopen. De koffie is heerlijk en er is gelegenheid om er iets te eten. Het personeel is vriendelijk. Het is zeker een aanrader om dit museum te bezoeken , ik heb er erg van genoten.

Beoordeling gegeven door M Huizer .

Pure nostalgie
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21-09-2017

Datum beoordeling: 23 september 2017

Reisgezelschap: met partner

Heerlijke ingerichte thematische winkeltjes van toen "alles nog beter was". Je mocht overal aankomen als je het maar netjes terugzette. Het speelgoed stond terecht achter glas. Alles met het gevoel "die had ik vroeger ook!". Van de gevonden negatieve acties van de eigenaar hebben wij niets gemerkt. Integendeel. Grote groepen ouderen met rollators, rolstoelen, krukken, scootmobielen kwamen met busladingen en vonden allemaal hun plek, ook in het restaurant of op de terrasjes. En dat is best knap handelen door die eigenaar. We hebben een heel goede tijd daar gehad!

Beoordeling gegeven door Mark Scholten.

Super
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 22-08-2017

Datum beoordeling: 23 augustus 2017

Reisgezelschap: met partner

Een schitterende stap terug in de tijd! Veel herkenbare dingen van vroeger ! Gezellige sfeer!

Beoordeling gegeven door G.A. Gosselink.

best leuk, maar onvriendelijke ontvangst
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 28 april 2017

Datum beoordeling: 28 april 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het museum is best leuk; volgepropt met allerlei leuke oude dingen. Echter -net zoals anderen hier beschrijven- is de eigenaar onvriendelijk. Hij gaf ons direct na binnenkomst allerlei bevelen (ga eens naast je vrouw staan; niet erachter! Die tas moet opzij! Nou moet jij eens goed luisteren! etc). Toen ik aangaf dat dit wel een tandje vriendelijker mocht, kreeg ik te horen dat hij mij gematst had met mijn CJP-korting terwijl ik daar met mijn pas gewoon recht op heb zolang het museum dat aanbiedt. Tijdens ons 'inchecken' snauwde hij ondertussen nog een medewerkster af. Mijn vrouw kwam met tranen in haar ogen bij de balie vandaan; zo naar voelde ze zich behandeld. Nogmaals; het museum was vervolgens best leuk, maar ik had eerst een half uur nodig om bij te komen van deze bizarre behandeling.

Beoordeling gegeven door M Wiegeraad.

Wat hebben wij een geweldige dag beleefd
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 22-6-2016

Datum beoordeling: 23 juni 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Eenmaal aangekomen hebben wij onze kaartjes gekocht en vanaf dat moment zijn wij van de ene verbazing in de andere gevallen. Wat een bijzonder leuk museum. Echt een aanrader! In een dag heb ik meegemaakt hoe mijn (voor)ouders hebben gewoond, gewerkt en geleefd.

Beoordeling gegeven door H Dissel.

wederom fantastisch!!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 16-12-2015

Datum beoordeling: 17 december 2015

Reisgezelschap: gezin

Zeker de moeite waard ook de tweede keer weer! Ook van de kerstmarkt hebben we enorm genoten.

Beoordeling gegeven door GL de Groot.

Geweldig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 12-09-15

Datum beoordeling: 13 september 2015

Reisgezelschap: met partner

Wat een geweldig mooi schoon en verzorgd museum, je ben weer terug in de tijd als je daar rond loopt bij binnenkomst vriendelijk ontvangen en goede uitleg hoe je het beste kan lopen om niks te missen . We hebben er van genoten . Fam Gruijters

Beoordeling gegeven door Fam gruijters.

Geweldig museum
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: in september

Datum beoordeling: 27 juni 2015

Reisgezelschap: met vrienden

Vind het werkelijk een fantastisch museum, je mag overal aanzitten en het is helemaal natuurlijk nagemaakt. Werkelijk de moeite waard. Precies zoals het vroeger was.

Beoordeling gegeven door vaandering.

We gaan zeker weer een keer
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 01-04-2015

Datum beoordeling: 19 april 2015

Reisgezelschap: met vrienden

Vriendelijke ontvangst. Lekker kop koffie met gebak, duidelijke route, zodat je met het volgen van de pijltjes overal komt Rolstoellift . Voldoende ruimte. Alles zelf aan mogen raken.

Beoordeling gegeven door W.H. Imhoff.

Toppie
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 8-4-2015

Datum beoordeling: 9 april 2015

Reisgezelschap: met een groep

Vriendelijke ontvangst. Lekkere lunch, duidelijke route, zodat je met het volgen van de pijltjes overal komt Rolstoellift . Voldoende ruimte. Alles zelf aan mogen raken. Mag er foto´s maken. Live muziek.

Beoordeling gegeven door Thea van Honk .

Overweldigend, fantastisch
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 5 april

Datum beoordeling: 8 april 2015

Reisgezelschap: met partner

We hadden best hoge verwachtingen maar die werden royaal overtroffen. Natuurlijk was er veel te weinig tijd om alles rustig te bekijken (dan heb je een week nodig en hoop je het te halen). Bij de ingang hoor je dat er meer dan een miljoen objecten te zien zijn. Het lijkt mij een voorzichtige schatting. Ik zie mij genoodzaakt enkele keren terug te komen. Jammer dat het drie kwartier per enkele reis is.

Beoordeling gegeven door frans klaus.

Wanneer gaan we weer papa?
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 11-3-2015

Datum beoordeling: 13 maart 2015

Reisgezelschap: gezin

Nadat we uren aan het genieten zijn geweest en eindelijk de kinderen mee naar huis kregen. kreeg ik te horen wanneer gaan we weer papa?

Beoordeling gegeven door Theo.

Geweldig!!!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20 jan 2015

Datum beoordeling: 28 februari 2015

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Superleuk om te kijken, je kan uren rondlopen, geweldige details hoe het vroeger was! Voor kinderen erg leuk ivm speurtocht!!

Beoordeling gegeven door C Sattoe.

genoten. fam dag ,terug naar vroeger
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 23 .08.2014

Datum beoordeling: 29 augustus 2014

Reisgezelschap: met een groep

geweldig .verzorging lunch ,en personeel vriendelijk. geslaagde Familie terug naar vroeger . groetjes Fam Robijn

Beoordeling gegeven door fam robijn.

niet verwacht
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 27-07-2014

Datum beoordeling: 31 juli 2014

Reisgezelschap: met vrienden

We hadden een museumbezoek van hoogstens een uurtje verwacht. Dat ene uurtje werden er al gauw ruim 4! Zeker een bezoek waard!!!

Beoordeling gegeven door Aniek .

Een zeer geslaagd dagjeweg
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 29-07-2014

Datum beoordeling: 31 juli 2014

Reisgezelschap: met een groep

Met onze personeelsvereniging dit museum bezocht. Ik heb een heleboel geleerd van mijn oudere collega's die met veel van de tentoongestelde spullen nog hadden gewerkt. Kortom een zeer geslaagd dagjeweg

Beoordeling gegeven door K Leeuwis.

geslaagde dag
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 8-7-2014

Datum beoordeling: 10 juli 2014

Reisgezelschap: met een groep

onze hele familie heeft een super dag beleefd in dit museum. Zo veel herkenning voor opa en oma en onze kleinste kreeg een speurtocht mee.

Beoordeling gegeven door J van Gestel.

bijzonder verrassend
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 21-4-14

Datum beoordeling: 21 april 2014

Reisgezelschap: gezin

Bij ons een minder bekend museum, maar wat hebben wij een ontzettende leuke dag beleefd!

Beoordeling gegeven door Henk van de Hoek.

Geweldige trouwlocatie
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 18 april 2014

Datum beoordeling: 19 april 2014

Reisgezelschap: met een groep

Wij zijn gisteren getrouwd in dit geweldige museum. Het was een super verzorgde dag. Onze 65 gasten gingen na de plechtigheid en voor de héérlijke brunch het museum bezoeken. Daarna weer het museum tot de goed verzorgde receptie een einde maakte aan een dag om nooit te vergeten Maar je hoeft niet te trouwen om dit prachtige museum te bezoeken. Als je binnen bent is er overal een feest van herkenning. En je mag in principe, als volwassene, alles aanraken (mits je het weer op zijn plaats terug zet) Ook voor kinderen is het erg leuk. Het speelgoed beweegt bijna allemaal als je op een knop drukt. Het museum is privébezit dus de Museumjaarkaart is niet geldig.We danken Kees, zijn zoon Ronald, zijn team van bedienend personeel en alle vrijwilligers heel hartelijk.

Beoordeling gegeven door Marijke Compier.

ontzettend leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: mei 2012 juli 2010

Datum beoordeling: 3 maart 2014

Reisgezelschap: met vrienden

Ben al 2x eerder geweest, hoop D.V. volgende week met een andere vriendin jullie museum te gaan bezoeken. Heb haar bij voorbaat al enthousiast gemaakt!!!

Beoordeling gegeven door E M van den Hoven - de Koning.

Heel erg leuk!!!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 23-11-2013

Datum beoordeling: 24 november 2013

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Groot, herkenbaar, waar voor je geld, leuk voor jong en oud.

Beoordeling gegeven door Petra.

verrassend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 04-09-2013

Datum beoordeling: 5 september 2013

Reisgezelschap: met een groep

overzichtelijk en alles is nog echt benaderbaar, bijna niets opgeborgen achter glas. Heel leuk.

Beoordeling gegeven door stover.

Nooit meer
1 11111

Bezoekdatum: 12 mei 2013

Datum beoordeling: 19 mei 2013

Reisgezelschap: met partner

Aangekomen stonden er ongastvrije borden op de parkeerplaats: jassen in de auto laten, mogen niet mee naar binnen. Brrr zonder jas door kou en regen naar binnen. Rommelige hal met balie, waarachter een man ons als kleine kinderen begon toe te spreken. Intussen werd er aan ons geduwd en getrokken door andere bezoekers die van en naar wc, restaurant, museum of waar dan ook wilden. Je kon er je kont niet keren. Veel bejaarden met weinig geduld, ze rijden je letterlijk omver met hun rollator. Museumjaarkaart wordt geweigerd en je krijgt er vervolgens een verhaal bij dat meneer uit de Stichting is gegooid en dat het allemaal zo oneerlijk is etc. Nou ga ik met zo'n kaart echt geen 9,50 euro entree betalen voor voorwerpen die ik met kaart elders gratis kan bezichtigen. Bovendien de ambiance in aanmerking genomen besloten we dan maar niet naar binnen te gaan. Waarop we nog even een folder in handen gedrukt kregen om te kunnen lezen wat we allemaal gemist hadden alsmede het advies om naar Het Loo te gaan. Huh? Dat ligt een heel eind uit de buurt en is toch een totaal ander museum? Vond het nogal neerbuigend. De hele zaak kwam op ons over als een soort uitspanning, een toeristenval waar bussen bejaarden naar toe gelokt worden. Niet ons ding.

Beoordeling gegeven door Edwin.

geweldig museum
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2-5-2013

Datum beoordeling: 3 mei 2013

Reisgezelschap: met jonge kinderen

We zijn met onze 3 kleindochters (10 en een tweeling van 6 j) naar het oude ambachten en speelgoed museum in Terschuur gegaan omdat ik 2 vrijkaarten van Dagje weg gekregen had. ik had nog nooit van dit museum gehoord en het bleek dus een ware verrassing te zijn. hoe enorm LEUK is dit voor kinderen.zeker de hele speurtocht door de oude ambachten was de moeite waard. ze leren ervan, ze stellen tientalle vragen en omdat wijzelf nog van de vorige eeuw zijn,konden we die natuurlijk leuk uitleggen.een expositie van Bassie en Adriaan,spelen in het speelgoedmuseum op allerlei oud speelgoed van vroeger en de skelterbaan buiten , maakt het uitje helemaal compleet. wij hebben mt z'n vijven genoten

Beoordeling gegeven door M.E. Evers-Stolk.

Geweldig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 23-4-2013

Datum beoordeling: 23 april 2013

Reisgezelschap: met een groep

Het was geweldig jammer dat wij niet meer tijd hadden, want we moesten overal vlug doorlopen, voor mij is het beslist de moeite waard om nog eens terug te komen.

Beoordeling gegeven door Riny Straver K.V B. Meerveldhoven.

1 11111

Bezoekdatum: 6 January 2013

Datum beoordeling: 6 februari 2013

Reisgezelschap: alleenreizend

Wat een ongelooflijke ongelikte neer is die eigenaar van dat middenin zeg. Die haalt vast volle zaken vandaag. a

Beoordeling gegeven door N.N..

ideaal, heel handig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: op een zondag.

Datum beoordeling: 5 januari 2013

Reisgezelschap: gezin

Heel ideaal om op zo'n site te kijken wat je kan doen in dat weekend.

Beoordeling gegeven door M. Koning.

super
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: okt 2012

Datum beoordeling: 9 november 2012

Reisgezelschap: gezin

Echt een aanrader. Voor de kinderen een leuke speurtocht , en voor de ouderen ook erg leuk, al die herinneringen.

Beoordeling gegeven door alice.

Mijn jeugd helemaal herleefd
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 05-09-2012

Datum beoordeling: 11 september 2012

Reisgezelschap: met vrienden

Wat een leuk museum. De vrijwilligers wil ik extra bedanken wat kunnen zei mooie verhalen vertellen. Bereid je voor op veel herkenning en owja momenten.

Beoordeling gegeven door H.J. de Groot.

geweldig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: mei 2004 ?

Datum beoordeling: 24 juni 2012

Reisgezelschap: met een groep

Wij waren meerdere malen geweest met - dementerende bejaarden.Geweldig wat voor verhalen er los kwamen.Voor die doelgroep geweldig.

Beoordeling gegeven door Ans P .

echt weer terug in de tijd!!
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 4 januari 2012

Datum beoordeling: 4 januari 2012

Reisgezelschap: gezin

Tjokvol museum dat meer met oude ambachten heeft dan met speelgoed. Ontzettend veel te zien over de leefwereld van vroeger, zelfs teruggaand tot de 19e eeuw. Leuker voor de wat oudere kinderen... ong. v.a. 7 jaar, omdat zij een uitgebreide speurtocht kunnen doen door het museum heen. Dit museum is eigenlijk het leukst voor de oudere generatie die nog erg veel herkend.... voor kleine kinderen is er op de bovenverdieping een speelkamer waar met ouderwets speelgoed gespeeld kan worden....

Beoordeling gegeven door Janine Hoeve-de Vries.

heerlijk
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: augustus

Datum beoordeling: 24 oktober 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

erg leuk, en educatief, we hebben ons prima vermaakt. we komen graag nog eens terug

Beoordeling gegeven door r dopstra.

ommetje dubbel en dwars waard
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 5 okteber 2011

Datum beoordeling: 13 oktober 2011

Reisgezelschap: met partner

Dit museum is erg bijzonder. ik heb hier zoveel herkenning gezien en een hele dag was eigenlijks nog te kort. De eigenaar weet erg veel van alle spullen af zeker de moeite waard om een praatje mee te maken.

Beoordeling gegeven door R. Stoffelsen.

Niet gezien heleboel gemist
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: juli 2007

Datum beoordeling: 12 februari 2011

Dit museum is echt de moeite waard want hier is een stukje historie en nostalgie bij een gebracht trek minstens 3 a 4 uur voor uit om te genieten , moe geworden helemaal geen probleem in de coffiecorner kan u bij komen en nagenieten van alles wat u gezien hebt. Ben zelf al twee maal geweest, u ook.

Beoordeling gegeven door J.Pot.

5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 23-10-2010

Datum beoordeling: 24 oktober 2010

Een 5 niet voor het museum wat ons echt heel leuk leek,maar de ontvangst was nogal kleinerend als je 60 bent wil je niet als kinderen allemaal naar voren geroepen worden wat je moet doen(op een toon die ons niet beviel) b.v. allemaal jassen uit het is hier 22 graden dus niet koud werd er gezegd binnen was geen plek meer voor je jas dus je moest dan maar terug naar de auto werd er gezegd om daar je jassen in te leggen (in de stortregen) ik vind dan als ik mijn jas aan wil houden moet ik dat zelf weten mijn papieren enz zitten er in en die laat ik niet in de auto achter dus we gingen weg waarop dhr zei jullie gaan weg? nou nog prettige dag en neem een folder mee dan ziet u wat u gemist hebt. Ook al zo,n rare opmerking.

Beoordeling gegeven door marian.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 09-09-2010

Datum beoordeling: 9 september 2010

Geachte Johan Zou u zo vriendelijk willen zijn om met mij contact op te nemen, want deze reactie vind ik erg jammer en wil het graag met u doornemen. u kunt dat doen via het telefoon nummer:0342-462060 Met vriendelijke groet, Kees Bakker

Beoordeling gegeven door Kees bakker (eigenaar/verzamelaar).

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 04-05-2010

Datum beoordeling: 9 september 2010

Ik weet niet of johan wel het juiste museum bedoelt, want wij (papa,mama,3kids) vonden het erg leuk. Ook de speurtocht voor de kinderen is leerzaam en ze gaan zich niet vervelen.

Beoordeling gegeven door H van Bruggen.

5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 8-8-20110

Datum beoordeling: 10 augustus 2010

mooi museum, maar een bijzondere onprettige ontvangst, "of je even op wil letten", maar al lang voor sluitingstijd, word je verplicht om naar het speelgoed te gaan,"de kelder is al gesloten" en als het sluitingstijd is en je nog in het buitenmuseum bent gaat het hek al dicht. (Opmerking bewerkt door redactie)

Beoordeling gegeven door johan.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 8 augustus 2010

Datum beoordeling: 9 augustus 2010

We zijn gisteren voor de 5e keer naar dit museum geweest en elke keer zien we weer nieuwe of andere dingen. Fijn dat je (bijna) alles mag aanraken en bekijken.Ideaal voor kinderen maar ook voor ouders en grootouders is het een enorm stuk nostalgie en herkenning. De ontvangst is elke keer zeer enthousiast en gastvrij en je voelt je snel thuis. Bijzonder jammer dat de museumjaarkaartorganisatie dit museum niet meer wil supporten. Ze hebben er geen idee van wat ze hebben weggedaan.

Beoordeling gegeven door Ton Klene.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: voorjaar 2009

Datum beoordeling: 27 februari 2010

Leuk museum. Van kamertje naar kamertje. Echt van alles en nog wat.

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 20-02-2010

Datum beoordeling: 12 februari 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 december 2009

Datum beoordeling: 5 december 2009

Dit museum blijft fantastisch mooi. Wij komen hier voor ongeveer de 15de keer. Elke keer zien wij weer andere dingetjes. Het meest opvallende vinden wij dat alle kamertjes zo keurig schoon zijn. Studenten maken elke keer een ander kamertje schoon. Ook is dit museum rolstoelvriendelijk. Er zijn zelfs rolstoelen en rollators aanwezig. Het enthousiasme van de eigenaar werkt zeer aanstekelijk.

Beoordeling gegeven door Fam. J. Verhoek.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Augustus 2009

Datum beoordeling: 12 november 2009

We zijn van de zomer in dit museum geweest en het was prachtig,de uitstraling was zo gedetailleerd en verzorgd dat we er zeker nog een keer terug gaan.Onze dochter die werkzaam is in een verzorgingshuis wil ook een tripje naar het museum organiseren voor de bewoners na het zien van de vele foto's die ik haar had laten zien.Het museum is zeker een aanrader....

Beoordeling gegeven door Ria Verstegen.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: eind 2007

Datum beoordeling: 4 juli 2009

Een paar jaar geleden hebben we met mijn vader van 82 jaar het oude ambachten en speelgoedmuseum in Terschuur bezocht. Wat hebben we genoten van het museum, maar ook van de verhalen van vader die bij het zien van vele ambachten weer naar boven kwamen!! De kleinkinderen hingen aan zijn lippen. Als aktiviteitenbeleidster heb ik dan ook vele collegae die werkzaam zijn met ouderen aangeraden om eens een bezoek te brengen aan Terschuur. Vooral bij demente ouderen komen ongetwijfeld weer vele verhalen boven!! Binnenkort komen we weer op bezoek, deze keer met de hele schoonfamilie; kinderen, kleinkinderen en schoonvader die dan 85 jaar wordt. Het is een schitterend museum voor jong en oud!! Aan alles is gedacht; aan de ouderen die niet meer zo goed ter been zijn, een leerzame en leuke puzzeltocht voor de kids en ruimtes om even te pauzeren of na te kletsen. Van ons krijgt het museum een dikke 10.

Beoordeling gegeven door Marianne Wigger.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 09-05-2009

Datum beoordeling: 10 mei 2009

heel erg leuk, er is zeer veel te zien en bij aankomst wordt e.e.a heel goed en leuk door (kees) uitgelegd , ga er wel op tijd heen want je komt anders tijd te kort om alles te zien, ook leuk is dat je gewoon dingen nog kunt vast houden of zelfs bespelen zoals een oude piano of trommel. ook kun je in het winketje nog een leuk stukje antiek kopen tegen een vriendelijke prijs,kortom zeer geslaagd!!.

Beoordeling gegeven door Bert van der Meij de Bie.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 24-februari 2009

Datum beoordeling: 24 februari 2009

Wij zijn vandaag de carnaval in het zuiden ontvlucht, en hebben hier een hele leuke dag gehad. Een vriendelijke ontvangst, en verder is het onvoorstelbaar hoeveel spullen van vroeger hier staan. Er is veel werk aan geweest, maar alles is zo herkenbaar! Voor kleine kinderen vinden wij het toch iets minder, kinderen zijn snel uitgekeken, en die willen toch graag iets doen. Dat is wel mogelijk hoor, een kamer waar ze kunnen hoepelen en spelen, maar het is erg jammer als je door het gedrein van de kinderen je eigenlijk niet goed alles kunt bekijken. Het is echt een aanrader om hier naar toe te gaan.

Beoordeling gegeven door man en vrouw 50+.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: begin februari 2009

Datum beoordeling: 14 februari 2009

leuk - gezellig - wel wat te vol en rommelig

Beoordeling gegeven door Speelgoedmuseum Terschuur.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 februari 2009

Datum beoordeling: 11 februari 2009

Er is een gezellige ruimte voor een hapje en een drankje. Het museum is rolstoel vriendelijk. Er is zoveel te zien dat je er een hele dag door kan brengen. Je stapt zo terug in je jeugd. In 1 woord prachtig!Alles is mooi en overzichtelijk opgesteld. Wij hebben genoten van dit dagje uit en komen zeker een keer terug.

Beoordeling gegeven door Janny Messink.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4 oktober 08

Datum beoordeling: 6 oktober 2008

erg herkenbaar voor 50 plus mensen maar erg rommelig en te vol

Beoordeling gegeven door ad.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: begin sept.

Datum beoordeling: 5 oktober 2008

Erg leuk. Goed verzorgd. Voor ons leuk om dingen van vroeger te zien: Wat een herkenning! En voor onze dochter van 11 een mooie kenninsmaking met vroeger. Ook aardig personeel/ vrijwilligers. Je kon alles vragen en ze legend alles uit!

Beoordeling gegeven door N.N..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: juni 2008

Datum beoordeling: 29 juni 2008

Overweldigend, leerzaam, leuk, gastvrij, met zorg ingericht,schone wc's, Heb heel wat musea gezien, Dit is een 10 waard.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25-06-2008

Datum beoordeling: 28 juni 2008

Mijn verjaardag hier gevierd, maar dat was zeker een succes... en dat er gratis rolstoelen en rollators waren was ook voor mijn moeder van 95 erg fijn. ga zo door!

Beoordeling gegeven door P. van Dam.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25-06-2008

Datum beoordeling: 28 juni 2008

leuk museum, wel erg veel te zien, maar ook wel weer leuk al die oude spullen zo bij elkaar... ook voor de kinderen was de speurtocht erg leuk

Beoordeling gegeven door Fam. Koot.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24 juni

Datum beoordeling: 25 juni 2008

ik ben gister met de me 2 kinderen van 5 en 8 naar het museum geweest.. we werden goed ontvangen door de eigenaar. voor de kinderen was een leuke speurtocht.en ik als volwassene mocht met de handen kijken en de kinderen vertellen hoe het allemaal werkte vroeger. we waren eigenlijk een week te vroeg want volgende week komt er een een extra tema oud holandse spelletje.dus wij gaan binnekort snel weer naar dit museum. dus een aanrader

Beoordeling gegeven door s jansen.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 14 juni 2008

Datum beoordeling: 21 juni 2008

Het antiek en speelgoedmuseum in Terschuur(Veluwe) Het leuke van dit museum is dat de spullen niet in etalages staan(behalve dan het heel oude speelgoed)maar dat je alles aan kan raken en mag uit proberen. Je wordt door de eigenaar vriendelijk onthaalt en na een leuke inleiding waarin ook wordt gezegd dat je alles aan mag raken kun je het museum(een oude boerderij door)Overal staan leuke stukjes bij te lezen en iedereen ziet wel een herinnering van vroeger.Echt heel erg leuk.Er is ook een kantine waar je even heerlijk kan zitten en iets eten.Zeker de moeite waard om eens heen te gaan.Ook leuk voor kinderen want die krijgen een speurtocht mee en kunnen zo vragen beantwoorden die overal staan afgebeeld.Dus ook die zijn er echt bij betrokken.Er worden zelfs schoolreisjes georganiseerd naar dit museum. Een leuk restaurant om daarna te gaan eten is restaurant Buds(Budding) Een echt hollands restaurant met kip,draadjesvlees en stamppot specialiteiten. Deze ligt langs de doorgaande weg van Garderen naar Apeldoorn. Zo kun je je een hele dag heerlijk vermaken met een kostelijke maaltijd toe. Heel veel plezier met dit leuke dagje uit

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 19 april 2008

Datum beoordeling: 7 juni 2008

Met vier volwassenen (veertigers) naar dit museum geweest en we vonden het geweldig! Bij binnenkomst werd je leuk ontvangen en we hebben daar uren rondgelopen! En tussendoor lekker wat gedronken met een gebakje erbij.. Allerlei herinneringen van vroeger, je mocht bijna alles vastpakken en soms bracht dat ook spontaan een herinnering naar boven. Van de ene ambacht naar de andere en toen we dachten dat we alles gezien hadden bleek boven ook nog oud speelgoed te zijn! Ook weer leuk om te zien en lachen om elkaars herinneringen eraan. Echt heel leuk om eens naar toe te gaan!

Beoordeling gegeven door Ilona.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: april 2008

Datum beoordeling: 23 mei 2008

Een heel leuk museum om als opa en oma met de kleinkinderen naar toe te gaan. De oude verhalen komen vanzelf en de kinderen genieten van de dingen die vroeger gebruikt werden. Er is een leuke puzzeltocht voor de kinderen waar ze enthousiast mee bezig zijn

Beoordeling gegeven door Oude Ambachten museum.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 15 april 2007

Datum beoordeling: 22 april 2008

Het museum op zich is heel erg leuk. Jammer dat het op de dag dat wij er waren veel te druk was. Wij waren met 2 bussen 84 personen waaronder ongeveer 30 rolstoelen. Er was al een bus binnen van 50 personen waaronder ook veel rosltoelen. Dit was in het museum goed te doen, maar om koffie te drinken en te lunchen was het veel te vol.Verder mag de eigenaar wel wat vriendelijker worden, het personeel was wel vriendelijk en behulpzaam.

Beoordeling gegeven door Mieke Meesen.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2006

Datum beoordeling: 14 maart 2008

Een geweldig dagje uit!!!!!!! En waarom????????? Je wordt gewoon zo hartelijk ontvangen en je mag overal aanzitten, natuurlijk wel voorzichtig zijn. Je waant je weer bij je grootouders thuis en de oh's en ah's hoor je de hele dag door. Ga hier zeker nog enkele malen heen want dan zul je zien dat je opnieuw dingen ziet die je de andere keren niet gezien hebt. EEN ECHTE AANRADER!!!!!

Beoordeling gegeven door fam. Beenen.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: aug2007

Datum beoordeling: 7 maart 2008

leuk dat je hier met je handen mag kijken . Als ze nu nog wat vriendelijker personeel hier neer zeteen is het zeker een vette 8 waard.

Beoordeling gegeven door van asselt.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: september 2007

Datum beoordeling: 2 maart 2008

Geweldig. Even terug naar de tijd van toen. Het zijn niet alleen Oude Ambachten & Speelgoed. Je ziet daar veel dingen, die je uit je jeugd herkent, zoals huishoudelijke attributen, bromfietsen, radio en TV, enz. Te veel om op te noemen. Er is zoveel te zien. Heel erg leuk. Ik ben daar al 3 x geweest en ga beslist nog eens terug. Tevens heb je daar de gelegenheid voor het nuttigen van een kop koffie of een lunch en er is voldoende parkeer gelegenheid. Echt een aanrader.

Beoordeling gegeven door Oude Ambachten & Speelgoed Museum.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Datum beoordeling: 2 oktober 2007

Erg mooi museum! Leuk dat je alles ook in je handen mag bekijken, dan gaat het veel meer 'leven' dan dat het in een kast ten toon gesteld ligt! Een heel groot compliment voor de goede rolstoeltoegankelijkheid!!! Erg prettig! Ook de vriendelijkheid en de hulpvaardigheid van het personeel was erg fijn!

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Datum beoordeling: 11 september 2007

ik vond het een super leuk museum..was heeel veel te zien en te doen..ook voor de kinderen leuk dat de volwassen met de handen mogen kijken de museum kaart was wel geldig in museum.. wij gaan zeker snel nog eens naar museum

Beoordeling gegeven door wolmet.

5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Datum beoordeling: 10 september 2007

Erg hoge entreeprijs. Ik vond het erg rommelig en niet echt z'n geld waard.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 23 augustus 2007

Dit is zeer zeker de moeite waard. Wat mij opviel is dat het uitermate geschikt is voor mensen in een rolstoel. Uit de kunst. Wat ook leuk is dat je overal aan mag komen en zo doende volop met andere bezoekers aan de praat raakt en jeugdsentiment naar boven komt. Ik zou zeggen ga vooral zo door!!

Beoordeling gegeven door André & Liesbeth ter Velde (Doornspijk).

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Datum beoordeling: 30 juli 2007

Ontzettend leuk museum, vooral omdat je bijna alles mag beetpakken. In de oude schoolbanken zitten, bij de barbier, de tandarts, onder de droogkap bij de kapsalon. Leuke hoedjes passen, legerhelmen en petten en dikke pret op de foto met een pruik op. Met de hele familie een feest van herkenning, dik 3 uur en tientallen foto's verder, de 7.90 intree absoluut waard.

Beoordeling gegeven door Fam Klootwijk.