Beoordelingen muZIEum

Bijzondere ervaring!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2 april 2018

Datum beoordeling: 3 april 2018

Reisgezelschap: met partner

Erg leuk gedaan en het is een hele bijzondere ervaring waardoor je merkt hoe blij je mag zijn met volledig zicht. De tourleiders legden alles duidelijk uit en zorgen dat je veilig door het drukke centrum van Nijmegen kunt lopen. Heel erg bedankt!

Beoordeling gegeven door Thierry .

Enorm indrukwekkend!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 28-04-2017

Datum beoordeling: 29 april 2017

Reisgezelschap: met vrienden

Met een vriendin (18) ben ik in het Muzieum geweest, en we hebben de donkerbeleving 'een dag uit het leven van ...' gedaan. De rondleider Lars heeft ons kennis laten maken met het leven van iemand die blind/slechtziend is. Ik ben nog steeds vreselijk onder de indruk. We hebben een fantastische dag gehad, die me nog lang bij zal blijven. Ik wil zeker nog een keer terug voor de andere donkerbeleving. Een aanrader voor iedereen die een leuke, indrukwekkende, gezellige, informatieve middag wil hebben.

Beoordeling gegeven door Anne.

Bijzonder beleving
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 14 januari

Datum beoordeling: 18 januari 2016

Reisgezelschap: met een groep

ZUSSENDAG was een groot succes mede door het bezoek aan MuZIEum Het is een hele ervaring om te beleven wat een blinde mee maakt Door Maud die zelf blind is werden door het pikke donker rondgeleid Maud liet ons haar huiskamer zien (voelen) de winkel, het park enz. Een geweldig donker ervaring deze beleving is een echte aanrader

Beoordeling gegeven door Henriette van Gemert van Oijen.

Moet je gezien hebben!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: Juni 2015

Datum beoordeling: 28 juli 2015

Reisgezelschap: met een groep

Wat een ervaring. En wat zijn we in deze maatschappij afhankelijk van zien!

Beoordeling gegeven door Niekie.

Onder de indruk
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 09-10-2014

Datum beoordeling: 14 oktober 2014

Reisgezelschap: met een groep

Donderdag 9 okt. hebben wij met 13 dames het muZIEum bezocht en daarna gegeten in restaurant de Stadstuyn. Wij waren allemaal onder de indruk en vonden het een zeer bijzondere ervaring. De rondleiding door de mensen die blind zijn hebben ons een andere kijk gegeven op het leven want het is echt niet “gewoon” dat je alles kunt zien. Het verrassingsmenu in de Stadstuyn was heerlijk en goed verzorgd! Wij hebben ook daar met andere ogen gekeken en geproefd, alle zintuigen goed laten werken. Met veel mensen hebben wij onze ervaring gedeeld in de hoop dat ook zij een bezoek aan het muZIEum brengen. Margreet

Beoordeling gegeven door Margreet.

Indrukwekkend
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 11-10-2014

Datum beoordeling: 13 oktober 2014

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Een uitje dat je nooit meer vergeet. Je verbeelding spreekt.

Beoordeling gegeven door Renée.

Heel bijzonder
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24 april 2014

Datum beoordeling: 8 juni 2014

Reisgezelschap: met een groep

Johan leiden ons rond in het donker wat een ervaring en het was zo gezellig zelfs in het donker, bij de eerste kennismaken van Johan in het donker ga je bij de stem gelijk een beeld vormen waar je dan ook steeds mee rond loopt maar bij het daglicht komt er een heel ander gezicht te voorschijn,heel bijzonder, Johan bedankt ..

Beoordeling gegeven door Dames Doppen.....

Bijzonder en leerzaam
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21-12-2013

Datum beoordeling: 10 januari 2014

Reisgezelschap: alleenreizend

Een mooie ervaring. Erg bijzonder en leerzaam. Zeker een aanrader!

Beoordeling gegeven door Bob van Dijk.

het was indrukwekkend
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 14 november 2013

Datum beoordeling: 19 november 2013

Reisgezelschap: met vrienden

wij hadden een spontane leuke jongenman het was indrukwekkend.

Beoordeling gegeven door jose vogels.

Een ervaring om nooit te vergeten
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 26-10-2013

Datum beoordeling: 30 oktober 2013

Reisgezelschap: met vrienden

Je ervaart hoe het is om niet meer te kunnen zien en je krijgt met een klein groepje een persoonlijke rondleiding in het donker van iemand die blind is.. Mooi om te ervaren hoe al je andere zintuigen hun werk dan doen.

Beoordeling gegeven door Mariet van Wegberg.

bijzondere beleving
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 7 augustus 2013

Datum beoordeling: 9 augustus 2013

Reisgezelschap: met vrienden

Dankzij de minidonkerbeleving in de vierdaagseweek hebben wij (vrouw 27 en vrouw 29) woensdag de echte donkerbeleving ervaren. Vooral deze donkerbeleving is ook voor volwassenen een aanrader: bijzonder, eyeopener, interessant, spannend. Extra complimenten voor de blinde begeleiders (o.a. Bart en Sjef) die met veel passie en enthousiasme vertellen over 'hun wereld' en open staan voor onze vragen. Na de donkerbeleving van zeker een uur (in de kelder van de schouwburg) is er nog meer informatie te 'beleven' (in de foyer); interviews zien & horen; memory horen; drie op een rij voelen; geuren ruiken. Tenslotte hebben we nog een ouderwets kaartje geschreven, in braille natuurlijk!

Beoordeling gegeven door Rianne & Marije.

Geweldige ervaring!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 augustus

Datum beoordeling: 6 augustus 2013

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Mijn nichtje van 11 zei "ik ben nog nooit ergens geweest waar het zo donker was". Ze vond het 'gaaf'. En ikzelf trouwens ook ;-) Mooi om te zien was dat ze zich echt realiseerde hoe moeilijk het dagelijks leven is voor een persoon die een visuele beperking heeft. Het muzieum is een heel leuk uitstapje: de ervaring in het donker duurt iets meer dan een uur, en in de ontvangstruimte kun je nog diverse activiteiten doen die te maken hebben met zicht, licht, en gezichtsbedrog. In totaal kun je hier zo'n 2 a 2,5 uur doorbrengen. Het is een ervaring!

Beoordeling gegeven door Lyset.

Geweldig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: mei 2013

Datum beoordeling: 8 juni 2013

Reisgezelschap: gezin

Zo bijzonder en speciaal. Een echte aanrader. ook om op een positieve lerende wijze bewust te worden gemaakt van je handelingen en waar je nu nog veel meer rekening mee houdt al s je iets weg zet. Zoals: is dit handig? Staat het ECHT niemand in de weg.

Beoordeling gegeven door Van den Hout.

Zeer leerzaam!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: Herfst 2012

Datum beoordeling: 26 april 2013

Reisgezelschap: gezin

Wij zijn met onze kinderen van 14 en 9 naar het Muzieum geweest. Het is een echt ervarings-museum. Voor ons allemaal was het heel leerzaam en je voelt even aan den lijve hoe iemand die blind is, het leven ervaart. Ook onze kinderen vonden het boeiend.

Beoordeling gegeven door Marjo.

Hele ervaring !!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20-04-2013

Datum beoordeling: 23 april 2013

Reisgezelschap: alleenreizend

Naar aanleiding van het geen dat het MuZIEum is uitgeroepen tot het meest innovatieve uitje van 2013, ben ik op bezoek geweest in het MuZIEum. Ne eerst door vriendelijk personeel begroet te zijn kreeg ik een stok instrucie, waarna je door een Medewerker richting de donkerbeleving wordt gebracht, en waar een blinde, of zeer slechtziend gids Je meeneemt is zijn of haar wereld. In het begin best even vreemd, maar na een gewenning van ongeveer 5 minuten en door de goede begeleiding van de gids, kom je geheel terecht in zijn of haar wereld van het niet zien. Ik was verbaast te ervaren hoe snel je bepaalde zaken kunt herkennen als je niets ziet, ik ervaarde Dat ik beter op het gehoor lette, en ook de geuren. Al met al een zeer leerzame ervaring. Binnenkort ga ik nog een keer terug, want er is ook een 2e donkerbeleving. De gids gaf ook aan dat de 2e donkerbeleving als thema op reis is. Nou ook dat wil ik wel eens ervaren.

Beoordeling gegeven door Aalten.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: voorjaar 2008

Datum beoordeling: 31 januari 2009

Leuke ervaring. Je staat verwonderd wat blinden zich moeten concentreren. Ik ging met mijn kleindochter van 12 jaar die het echt heel bijzonder vond en ook door de blinde gids attent gemaakt werd op diverse dingen . De gids was ook heel goed, rustig en liet je aan diverse situaties wennen. Een aanrader

Beoordeling gegeven door N.N..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 1-7-2008

Datum beoordeling: 31 januari 2009

Het museum zit in een prachtig gebouw. Eerst hebben we het museum bezocht. We hebben geschreven in braillle en zijn van alles te weten gekomen over het oog. Daarna de rondleiding gehad. Het was zo leuk , we hebben vreselijk gelachen daarnaast was het enorm indrukwekkend om werkelijk te ervaren hoe het is om je gezichtsvermogen te moeten missen.

Beoordeling gegeven door Felice Prent.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: augustus 08

Datum beoordeling: 27 januari 2009

Ik ben samen met 10 hoogbegaafde kinderen naar uw museum geweest. Ze vonden het geweldig. Echter wel jammer dat de twee jongste kinderen niet in het donkere gedeelte mochten. Ze hebben er veel van geleerd.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 01-11-2008

Datum beoordeling: 11 januari 2009

Muzieum, prachtig evenement om je in te leven hoe het is om blind te zijn!!

Beoordeling gegeven door Ina de Vries.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 4 juni 2008

Datum beoordeling: 6 juli 2008

Ben hier met een teamuitje naar toegeweest en ik vond het zeer zeker de moeite waard. Ben een hele ervaring rijker. Je gaat met een blinde begeleider op pad en maakt in ongeveer een uur mee wat een blinde allemaal tegenkomt in het dagelijks leven. Je ziet uiteraard niks want alles is volledig donker gemaakt. Je krijgt ook een blindegeleide stok mee. Ook dat is al een ervaring om daarmee te leren lopen. Wij hadden na dit avontuur nog een heerlijke lunch!

Beoordeling gegeven door J.D..

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: zaterdag 21-06-08

Datum beoordeling: 26 juni 2008

wij zijn afgelopen zaterdag naar het Muzieum in Nijmegen geweest. We namen niet het arangement dat was te duur ( uitje misdienaars en kinderkoor)de leeftijd varieerde van 6 tot 15 jaar. Maar er was voor iedereen wat te doen, we hebben ons zeker 3 uur vermaakt en de kinderen vonden het jammer dat we weg moesten. De toilletten waren schoon, voor de oudere was er een lift,het resaurant was gezellig met grote tafels waar je met 10 man aan kan zitten. Echt ik raad het iedereen aan om er een een keertje naar toe te gaan, het ligt vlak aan het spoor dus je bent er zo.

Beoordeling gegeven door Margot van Raaij.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: april 2008

Datum beoordeling: 23 mei 2008

Dit museum is de moeite waard op samen met een persoon die blind is te bezoeken. Voor de blinde persoon is er weinig nieuws onder de zon, die geniet echter volop van de hulpeloosheid van de ziende. Voor de ziende is het een aparte ervaring, waarover nadien met elkaar oover gesproken kan worden. Voor vrienden van een slecht ziend persoon haast een must om dit samen te beleven

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2007

Datum beoordeling: 25 april 2008

Geweldig muzieum. Nou ervaar je pas echt dat je ogen je kunnen bedriegen, je kunt zien hoe het braille-schrift werkt. Geweldig!! Voor iedereeen aan te raden!

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: januari 2007

Datum beoordeling: 5 maart 2008

Echt SUPERbijzonder en briljant museum. Leuke afwisseling van ervaren, zien en begrijpen. Het is wonderlijk om eens écht te kunnen ervaren en voelen hoe het leven eruit ziet voor iemand die blind is. Interessant om de werking van het oog uitgelegd te krijgen en heel leuk om braille te typen en gezelschapsspelletjes blind te spelen. Ik was laaiend enthousiast ('zoiets bijzonders ervaren is uniek!') en heb me met gemak een hele middag kunnen vermaken in dit ervaringsmuseum. Een échte aanrader voor jong en oud! Een minpuntje vind ik de prijs. Uiteindelijk betaal je ongeveer 15 euro entree inclusief de rondleiding in het donker. Er zijn geen kortingen mogelijk als je bijvoorbeeld een CJP of studentenkaart hebt. Ik vond dat best prijzig voor een museum, al was het het achteraf toch zéker wel waard!

Beoordeling gegeven door N.N..