Beoordelingen Vermeer Centrum Delft

Inspirerend en leerzaam
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 03-12-2013

Datum beoordeling: 14 december 2013

Reisgezelschap: alleenreizend

Drie etaqes Vermeer in een authenitiek Delfts pand, elke etage verteld een ander verhaal over Vermeer. Begin met het bekijken van de schilderijen in de kelder en laat de audiotour je verbazen over de vele symboliek in Vermeers schilderijen. De volgende etage leert je op speelse wijze over Vermeers schildertechnieken aan de hand van licht en kleur. De laatste etage laat de verscholen liefdesverhalen (romantische liefde, onbereikbare liefde, betaalde liefde...) achter Vermeers schilderijen zien. De beknopte maar toch diepgaande, esthetische en afwisselende manier van tentoonstellen maakt het bezoek geschikt voor alle leeftijden.

Beoordeling gegeven door J.N. van de Ruit.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15 augustus 2009

Datum beoordeling: 22 augustus 2009

Je kunt hier veel over Vermeer leren. Heel bijzonder is het overzicht van alle schilderijen van Vermeer op ware grootte en in de volgorde waarin hij ze gemaakt heeft. Zo zie je steeds dezelfde voorwerpen (stonden die bij hem thuis?) op de schilderijen terugkomen. Verder is het Centrum heel "Delfts"! Aanbevolen!

Beoordeling gegeven door Wim Boelens.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: ergwns in jully

Datum beoordeling: 30 september 2008

ik had het naar mijn zin

Beoordeling gegeven door Annelies de Best.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21 juni 2008

Datum beoordeling: 22 juni 2008

Gisterenmiddag (weer) geweest. Het Vermeer Centrum is een bijzonder samenspel van zien, leren en beleven. Het Centrum is heel mooi vormgegeven. De toelichting bij de schilderijen is heel duidelijk en met humor geschreven. Een aanrader!

Beoordeling gegeven door Wim Boelens.

Datum beoordeling: 5 juli 2007

vorige week bezochten wij uw Vermeercentrum. Onze waardering voor de originele en moderne vormgeving waarbij op overzichtelijke manier veel informatie wordt gegeven. Jammer dat U in uw brochure en in de Kunst- en Museumkrant nogal overdrijft met de totale ruimte voor expositie. Alleen de kelder en de eerste etage zijn daartoe ingericht, dus twee verdiepingen en geen vier. Daarnaast heb ik twijfels over de oppervlakte per verdieping, die qua echte expositieruimte zeker geen 250m2 haalt. Bezoekers willen graag eerlijke voorlichting!

Beoordeling gegeven door H van Gelderen.