Beoordelingen Louwman Museum

geweldig leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2 september 2015

Datum beoordeling: 3 september 2015

Reisgezelschap: met vrienden

Perfect ingericht, schitterende collectie zowel in auto's als daarmee gerelateerde onderwerpen zoals kunst,reclame, miniatuur auto's, accessoires, posters, autosport en nog veel meer. Een goed restaurant in een leuke entourage. Kortom je kunt hier gezellig vertoeven.

Beoordeling gegeven door Peter Meerdink.

Indrukwekkend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 22 april 2012

Datum beoordeling: 13 mei 2012

Reisgezelschap: met partner

Niet alleen de auto collectie is adembenemend mooi maar ook het museum zelf is indrukwekkend

Beoordeling gegeven door Edith Haverschmidt.

Een must-see met gebreken
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 6 januari 2011

Datum beoordeling: 6 maart 2011

Het Louwman museum is een opvallend gebouw en van buitenaf gezien wekt het niet de indruk een automuseum te zijn. Ik had reeds op internet gezien dat de toegangsprijzen fors zijn maar dat nam ik als autofiel voor lief. Toen ik in de parkeergarage onder het museum geparkeerd had bleek dit ook nog eens 5 euro te kosten. Dit ruikt naar afzetterij, zeker als je bedenkt dat het museum gelegen is in een rustig gebied waar parkeren nou niet echt een probleem vormt. De collectie is erg mooi en er zijn een aantal schitterende exemplaren te bewonderen. Het grootste deel van de collectie is echter uit de eerste decennia van de automobielgeschiedenis afkomstig. Aangezien mijn eigen voorkeur meer ligt bij contemporaine modellen was dit enigszins een teleurstelling. Veruit de grootste teleurstelling was echter de presentatie van de auto's. Als je schitterende modellen gaat verlichten d.m.v. 2 tl-buisjes dan is er volgens mij op het verkeerde gebied beknibbeld. Dit was zo'n grote tegenvaller. Enkele uitzonderingen daargelaten (de zilveren Rolls-Royce is prachtig tentoongesteld, de Bugatti's hebben een mooie ingerichte ruimte) zijn bijna alle auto's erg slecht uitgelicht en dit maakt de ervaring een stuk negatiever, zeker gezien de hoge toegangsprijs. Wat mij helemaal vreemd voor komt is de oude 'winkelstraat' zoals deze aan het eind van het museum is ingericht. Deze straat gaat over in een plein met volledige gevels van oude panden. Dit is schitterend gedaan maar wat heeft dit te zoeken in een automuseum? Ik had liever gezien dat de investering hiervoor was gestoken in het display van de auto's. Al met al heb ik mij prima enkele uren vermaakt in het Louwman museum. Voor een autoliefhebber is het een bezoek zeker waard. De tentoonstelling van de auto's valt tegen maar de (zeer grote) collectie maakt dit grotendeels weer goed.

Beoordeling gegeven door Bastiaan.

Objects d'art
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 30 oktober 2010

Datum beoordeling: 30 oktober 2010

Zeer mooie, goed opgezette (lekker ruim ook) collectie in fraai pand. Onder andere prachtige Talbots, Lagonda's, Duessenbergs, Alfa's, Ferrari's, Bugatti's en een hele mooie verzameling dwergauto's, naast nog heel veel meer. Wat ook echt heel mooi en leuk is, is het restaurantgedeelte, tenmidden van de winkeltjes uit de oude tijd. Prijs van het bezoek is best aan de stevige kant, maar de kwaliteit en ook de grootte van het museum (je blijft lopen en zien), maken het beslist het geld waard. Personeel ook zeer vriendelijk en betrokken bij de collectie, nemen veel moeite om met je te spreken! Leuke middag gehad.

Beoordeling gegeven door Daan.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12 sept 2010

Datum beoordeling: 13 september 2010

Vroeger een grote, mooie autoverzameling in 2 loodsen, nu dezelfde schitterende collectie in een net zo schitterend museum. De entreeprijs is niet veel hoger geworden terwijl de auto's op de nieuwe locatie veel beter tot hun recht komen. Veel aandacht voor design en historie, iets minder voor techniek.

Beoordeling gegeven door Mark.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 10-08-2010

Datum beoordeling: 17 augustus 2010

voor de kids niet veel,voor volwassenen wel interresant,echt een belevenis om een dagje uit te gaan

Beoordeling gegeven door Fam 't Gilde Katwijk aan zee.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: zomer 2008

Datum beoordeling: 29 september 2009

Een aanrader!! Dit is een van de mooiste en kostbaarste collecties in Europa, misschien zelfs wel in de wereld. Prijsniveau is hetzelfde als bij andere goede musea en zeker niet teveel betaald. Erg van genoten!

Beoordeling gegeven door Steve.

2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Datum beoordeling: 26 juli 2007

De prijs voor auto\'s kijken is erg duur. Het is niet om te doen om daar met je gezin naar toe te gaan. Ik vind de toegang € 10,00 volw.en € 7,50 kinderen héél erg duur. 2 volw.en 3 kinderen is € 42,50 En dan ben je nog maar net over de drempel. Ik dacht dat het wel wat minder kon!!

Beoordeling gegeven door Marlies Sterkens.