Beoordelingen Escher in Het Paleis

Verwondering!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 29-10-2017

Datum beoordeling: 30 oktober 2017

Reisgezelschap: gezin

Prachtige werken en goed bereikbaar, ook leuk voor kinderen. Erg genoten!

Beoordeling gegeven door Joyce.

Fascinerend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 14 juli 2017

Datum beoordeling: 14 juli 2017

Reisgezelschap: met opa en oma

Wij waren daar met onze kleindochter van 11 jaar en die heeft er zo van genoten. Wij waren er voor de tweede keer.

Beoordeling gegeven door W. van Wingerden.

Mooi, inspirerend
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 28 april 2017

Datum beoordeling: 28 april 2017

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Het gebouw is prachtig en de kunst inspirerend. Ook leuk voor kinderen, de speurtocht, het interactieve gedeelte en het bijzondere van de platen maakt het leuk voor kinderen.

Beoordeling gegeven door E. Wesselman.

Bijzonder
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 12-06-2016

Datum beoordeling: 13 juni 2016

Reisgezelschap: met partner

Wat was Escher een bijzondere man! Slechte schoolresultaten maar zulke bijzondere inzichten. Werkelijk een bijzondere collectie! Het museum is erg verzorgd, bewegwijzering is wat onduidelijk maar voldoende vriendelijke gastvrouwen om dat te compenseren.

Beoordeling gegeven door Ernst.

Top
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 3 mei 2016

Datum beoordeling: 5 mei 2016

Reisgezelschap: gezin

Het museum zag er erg verzorgd uit. De mensen die daar rond liepen waren erg behulpzaam en je voelde je bij binnenkomst erg welkom! De collectie van Escher erg interessant en dat vond onze dochter van 10 ook want die heeft zich erg vermaakt met de puzzeltocht.

Beoordeling gegeven door Sandra Visser.

Kunst in perspectief
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 18 oktober 2014

Datum beoordeling: 20 oktober 2014

Reisgezelschap: met vrienden

Voor een redelijke prijs kan je naar dit museum gaan dat zich in een oude winterpaleis van koningin Emma heeft gevestigd. Kunstwerken van Escher worden tentoongesteld in dit paleis. Het is leuker als je al wat weet over het werk van Escher en vervolgens dit museum bezoekt. Het museum bestaat uit 3 verdiepingen, waarbij de laatste verdieping een interactieve verdieping is. Voor de kinderen is er een quiz die ze kunnen oplossen door op te letten in het museum. Als je geïnteresseerd bent in kunst in perspectief en illusies is een bezoek aan Escher in het Paleis een aanrader.

Beoordeling gegeven door A Sari.

wiskundigbriljant
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 12-8-2014

Datum beoordeling: 12 augustus 2014

Reisgezelschap: met vrienden

Zeer goed opgezet zodat de ontwikkeling in de werken goed duidelijk werd. Fantastisch gebouw met fijne sfeer, complimenteerd elkaar.

Beoordeling gegeven door Mandy de Keijzer.

prachtig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 27-12-2013

Datum beoordeling: 27 december 2013

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Mooi en overzichtelijk. Het personeel was zeer behulpzaam en vriendelijk.

Beoordeling gegeven door E. Schreuder.

Oneindig ruimtelijk
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20 oktober 2013

Datum beoordeling: 20 oktober 2013

Reisgezelschap: gezin

Mooie overzichtelijke expositie, met bijzondere stukken van Escher maar ook Arabische (antieke) schalen en potten. Interessante film over het leven van Escher en een ruimte met een soort caleidoscoop van vormen.

Beoordeling gegeven door Martine Duvekot.

oneindigheid
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 28 september 2013

Datum beoordeling: 29 september 2013

Reisgezelschap: met partner

Escher heeft mij laten zien, dat niets onmogelijk is. En wat je ziet is niet altijd zoals het is..... Oneindigheid van creativiteit gezien, geweldig! !!!

Beoordeling gegeven door Linda.

Super!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 3-9-2013

Datum beoordeling: 7 september 2013

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Mijn man en ik zijn met mijn schoonouders geweest. We vonden het een prachtige tentoonstelling. Veel bekende, maar ook minder bekende werken. Goede informatie in iedere ruimte, de ene keer beknopt en de andere keer wat uitgebreider, echter nooit te summier of langdradig. Door de gastheer werden wij getipt om af en toe ook even na boven te kijken. Niet voor niets, want er hangen prachtige lampen. Daarnaast is het paleis zelf ook de moeite waard en wordt hierover ook op een smaakvolle wijze informatie gedeeld. Over het algeheel gezien vond ik het allemaal goed op elkaar afgestemd en in goede balans. Ik moest alleen wat wennen aan de indeling. Het is niet chronologisch, maar categorisch ingedeeld. Hierdoor kon ik de 'ontwikkeling' in het werk, minder mee beleven.

Beoordeling gegeven door Diane.

Heel interessant
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 27-08-13

Datum beoordeling: 28 augustus 2013

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Inhoudelijk veel werken gecombineerd met interessante toelichting en achtergrondinformatie leuke interactieve verwerking mooi gebouwd met een verhaal

Beoordeling gegeven door Nicolien ten holte.

bijzonder!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 16-08-2013

Datum beoordeling: 17 augustus 2013

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Afwisselende tentoonstelling en zeer uitgebreid. Zowel zijn leven als zijn werk komen aan bod.

Beoordeling gegeven door Margreet.

boeiend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 17 mei 2013

Datum beoordeling: 19 mei 2013

Reisgezelschap: met vrienden

Goed uitgezet. Veel verschillend werk. Leuk om op de bovenste verdieping ook zelf te ondervinden.

Beoordeling gegeven door Pronk.

geweldig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 7 maart 2013

Datum beoordeling: 2 april 2013

Reisgezelschap: met vrienden

Je ogen worden in de tekeningen getrokken en je ziet steeds nieuwe dingen

Beoordeling gegeven door J.Vreede-Terstall.

Boeiend!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 27-09-12

Datum beoordeling: 27 september 2012

Reisgezelschap: met partner

Een interessante tentoonstelling in een prachtig pand op een prachtige locatie!

Beoordeling gegeven door Y. Wijbrands.

Geweldige tentoonstelling!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15-09-2012

Datum beoordeling: 16 september 2012

Reisgezelschap: alleenreizend

Wat een vakbekwaamheid. MC Escher weet zijn denkbeelden op geniale wijze visueel neer te zetten. Gezichtsbedrog en perspectief op een boeiende manier weergegeven. Als cadeautje is dit mooie werk te zien in het winterpaleis van onze koning-moeder Emma. Op raamschermen is te zien hoe de inrichting er destijds uitzag. Aan de hand van foto's krijg je ook nog wat van de geschiedenis van ons koningshuis mee. Al met al een bezoek meer dan waard. Ik heb genoten! P.S. Ik heb gebruik gemaakt van kortingsbon nr. 151, die mij na een mailtje over printproblemen per mail is toegezonden.

Beoordeling gegeven door Marianne van den Eijnden.

gewledig interessant
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 31-08

Datum beoordeling: 2 september 2012

Reisgezelschap: met vrienden

Ik heb heel erg genoten van de exposities en het winterpaleis vond ik ook echt de moeite waard.....We hebben een bijzonder mooie dag gehad.

Beoordeling gegeven door mbecx.

slecht
4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 29-

Datum beoordeling: 30 augustus 2012

Reisgezelschap: met vrienden

Te veel kleuren-kopieën - te weinig originele werken, personeel bij de balie mag wel wat vriendelijker reageren als je informatie vraagt. Kneuterig handtassen beleid - prima - maar meldt dat dan op je website bij bezoekersinfo, of neem een voorbeeld aan andere musea die met dit soort zaken klantvriendelijker omgaan.

Beoordeling gegeven door Tess Gelauf.

Prachtig!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 01-08-2012

Datum beoordeling: 1 augustus 2012

Reisgezelschap: gezin

Wat een mooie collectie heeft het museum! En zeer leuk gepresenteerd! Ook een pluspunt is dat het museum zich bevind in het Paleis van koningin Emma. Escher heeft mij zeker inspiratie gegeven voor mijn volgende werken. Wat kan hij mooi tekenen zeg!

Beoordeling gegeven door Cynthia Slabbekoorn.

Top museum voor gezin en of met collega's
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: begin augustus

Datum beoordeling: 9 augustus 2011

Reisgezelschap: gezin

Ik was hier al eens met collega's geweest. Toen kregen we een hele leuke rondleiding van een gids. Ik ben deze vakantie weer met de kinderen geweest (11 en 9 jaar) en weer vond iedereen het leuk. Dit keer kon je zelfs je familie foto naar huis laten mailen, goede tip voor de nieuwjaarskaart van 2011! Er is een nieuw groot werk van Escher 7 m neergezet: je blijft er omheen lopen, echt fantastisch. Dit is een aanrader voor de regenachtige middag, het ligt vlakbij het Centraal Station van Den Haag, je hoeft ook niet naar een parkeerplaats te zoeken! Georges

Beoordeling gegeven door G. Lieten.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 27-7-2010

Datum beoordeling: 27 juli 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door Spruijt.

5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 12-03-2009

Datum beoordeling: 5 mei 2009

Ik vond de mensen die bij het Escher Museum werkten meer met hunzelf bezig waren dan met het helpen van de gasten, had er zeker veel meer van verwacht

Beoordeling gegeven door Kees de Bleeckere.

4 Cijfer 4 van 10 punten.4444

Bezoekdatum: 13-01-2009

Datum beoordeling: 5 mei 2009

Vond het best wel tegenvallen. had meer grote kunstwerken met rare vormen verwacht

Beoordeling gegeven door Peter Blom.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 14 maart 2009

Datum beoordeling: 20 maart 2009

Ik (15 jaar) ben er afgelopen weekend met mijn ouders naartoe geweest. Ik wou er graag heen, en bovendien moet ik voor school 6 culturele uitstapjes maken (en hierna een verslag erover schrijven). Er valt veel te zien in het museum, ik vond het erg leuk en interessant. De entree is niet duur, voor mij €5,00 hier kreeg ik ook nog eens 15% cjp korting over.. dus voor €3,50 heb ik een paar uur lang kunnen genieten van alle kunst. Op de bovenste verdieping kun je zelf escher's werk proberen na te maken en zelf meemaken. Er is een speciaal soort kamertje, dat schuin afloopt. Voor €5,- word er dan een foto van je (gezin) gemaakt waarop de mensen aan de linkerkant van de foto heel groot zijn (lijken) en rechts enorm klein. Ik heb zeer genoten van het uitstapje en zal het vast nog een keer bezoeken!

Beoordeling gegeven door S. Buné.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: mei 2008

Datum beoordeling: 13 september 2008

Het Escher museum is zeker een bezoekje waart. Je wordt verrast door de veelzijdigheid en inzichten van Escher. Waar begint het en waar eindigt het dat is de hamvraag van zijn tekeningen. Ook leuk voor kinderen.

Beoordeling gegeven door Maaike Boeters.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 23-o3-2008

Datum beoordeling: 23 maart 2008

heb echt genoten van Escher alles was goed verzorgd, leuke filmpjes goede uitleg enz.

Beoordeling gegeven door m. franken.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 7.02.2008

Datum beoordeling: 7 februari 2008

We zijn samen met collega in het muziem geweest.Dat was echt interessant.Veel kunswerk van Escher.We hebben een toferen spiegen tijdens workshop gemakt,een leuke film gekeken en als laatste een bijzondere fotoin Escher metomorfose manier. Zeker cijfers 10!

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 27-01-2008

Datum beoordeling: 7 februari 2008

Makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (10 minuutjes lopen vanaf Den Haag Centraal), geen dure entree en toch flink wat uurtjes cultureel vermaak. Escher heeft behoorlijk bijzondere dingen gemaakt, welke ook digitaal zijn verwerkt in een presentatie en een verdieping met dingen die je kunt 'ervaren'. Bovendien leuk om zo eens kennis te maken met het Paleis... Aan te raden dus!!

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Datum beoordeling: 20 januari 2008

Ontzettend leuk museum: een combinatie om het Paleis op het Lange Voorhout te bekijken met prachtige plafonds, lambrizeringen, trappenhuis, oude keuken die nu koffiekamer is en de nodige informatie over de 4 koninginnen die het als winterwoonpaleis (Emma) en werkpaleis ((opvolgsters) hebben gebruikt & vervolgens is alles opgeluisterd door de wondere wereld van het genie Escher met oa. lito's, etsen etc. en een filmzaal met een duidelijke film over Escher, tevens hangen er in allerhande vormen (oa. haai, schedel, paraplu, viool, vogel) in alle zalen prachtige kroonluchters. Echt alles de moeite waard in een hele fijne atmosfeer

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Datum beoordeling: 10 december 2007

T.g.v. een verjaarsfeest met een groep van 30 volwassenen/senioren een zeer deskundige, verhelderende rondleiding door de kunstzinnige levensfasen van Escher genoten. Vanaf het - minder belichte - meer conventionele werk van de jonge Escher, via zijn experimentele en tenslotte overbekende (ge)zichtsbegoochelingen, tekenkunstige grapjes en slimme spel met perspectief, naar de verrassende "nieuwe etages"! Daar heeft het museum met "zelfwerkzaamheid" en moderne electronica Escher nòg meer tot leven gebracht en in het heden getild. Een absolute Must. Voor herhaling vatbaar!

Beoordeling gegeven door R. de Vries.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 20 oktober 2007

Met kinderen in de leeftijd van 10 t/m 16 zijn we naar het Escher-museum geweest. Ze vonden het geweldig. Toen we (na iets meer dan 3 uur)weer buiten stonden, was de reactie: "Is het al zo laat?". De kinderen hebben een speurtocht gedaan. Wij hebben meegekeken en meegezocht, maar dat was niet echt nodig. Op de bovenste verdieping zijn diverse doe-activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen. Het doolhof in de kelder mag je niet overslaan! De mensen in het museum waren erg vriendelijk en gaven graag informatie (met veel enthousiasme).

Beoordeling gegeven door Broers, M..