Beoordelingen Eise Eisinga Planetarium

indrukwekkend!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 14 Oktober 2018

Datum beoordeling: 15 oktober 2018

Reisgezelschap: alleenreizend

Wat die man heeft gebouwd is geniaal, het werkt nog steeds en ziet er werkelijk prachtig uit. Indrukwekkend!. En dan nog veel meer prachtige exposities met boeiende sterrenkijkers en leuke filmpjes. Een hoe alle andere ruimtes eruit zien, Prachtig! Aardig personeel, schoon sanitair. Mooie prijs wat je veel voor krijgt.

Beoordeling gegeven door Alie Terpstra.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 6 juni 2010

Datum beoordeling: 8 juli 2010

Een geweldig museum waarvan er maar één op de hele wereld bestaat! En dan krijg je nog persoonlijk uitleg over het planetarium door een gids, die precies weet waarover het gaat; een aanrader voor jong en minder jong, óók voor mensen die een hekel hebben aan musea (want dit is ècht verrassend, je moet het gewoon meegemaakt hebben...)

Beoordeling gegeven door Anneco Molema-Jonkman.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: februari 2009

Datum beoordeling: 6 november 2009

Wij vonden het ongelofelijk leuk om te zien en te horen hoe deze man Eise Eisinga vroeger al zo op zijn tijd vooruitliep, De gids was ook ontzettend leuk met zijn verhaal en oude verhalen. en daarnaast bijzonder goed op de hoogte. voor een klein museum is het echt de moeite waard om te bezoeken. Een dikke 9.

Beoordeling gegeven door yvonne buitenhuis.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 03/10/2009

Datum beoordeling: 5 november 2009

Beachresort Makkum, Mooi park, mooie omgeving. We zijn een weekend geweest, Hindeloopen, Makkum, Harlingen en Stavoren bezocht. Veel leuke dingen gezien. We zaten in een 10 persoons bungalow welke erg mooi was.

Beoordeling gegeven door Grete Schoenmacker.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 16-07-2009

Datum beoordeling: 17 juli 2009

Het pand van Eise Esinga zelf is redelijk saai en interessant. Net op het punt om weg te gaan, bedachten we ons ineens dat we het planetarium zélf nog niet gezien hadden. De woonkamer met dit planetarium is alleen te bezichtigen tijdens een uitleg. Dat wordt niet duidelijk aangegeven, dus let op bij het bezoek. Want het planetarium, daar gaat het natuurlijk om. Ook voor een kind is dit pand een bezoekje waard, maar maak het niet te lang. Kinderen leren graag, dus vermijd het niet!

Beoordeling gegeven door Jonathan.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24-02-2008

Datum beoordeling: 14 september 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door jhhamoen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20 juli 2008

Datum beoordeling: 29 juli 2008

Indrukwekkend om te zien hoe de planeten in dit planetarium al eeuwenlang hetzelfde rondje maken als de echte planeten, en hoe alles nog gelijk loopt, de klokken die de zonsop- en ondergangstijden aangeven, de klokken die de verschijningsvorm van de maan aangeven, de exacte standen van de planeten. En als je dan beseft dat dat alles met de beperkte kennis van toen in 7 jaar tijd in elkaar is gezet door één man!! Het museum zit in het oude woonhuis van Eise Eisinga, dat nog in de oude staat is gelaten. Er is geen overvloed aan informatie, maar deinformatie die gegeven wordt is duidelijk en eenvoudig. Je hoeft geen sterrenkundige te zijn om het te snappen. Er is bij de informatiebalie een erg mooi boek te koop met veel kleurenfoto's over sterren en planeten voor maar 12,50. Een leuk souvenir!!

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 mei

Datum beoordeling: 1 juni 2008

Zeer leerzaam en voor alle leeftijden. Eindelijk weer een normale toegangsprijs zodat Jan en Alleman ervan kan genieten, houden zo!

Beoordeling gegeven door H. Scholten.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 mei

Datum beoordeling: 1 juni 2008

Zeer leerzaam en voor alle leeftijden. Eindelijk weer een normale toegangsprijs zodat Jan en Alleman ervan kan genieten, houden zo!

Beoordeling gegeven door H. Scholten.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2006

Datum beoordeling: 3 mei 2008

Heel erg leuk leerzaam het werdt goed uitgelegd onze zoon van toen 8 vond het indrukwekkend. Mooi hoe ze alles nog intact is heel kunstig!

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15-04-2008

Datum beoordeling: 30 april 2008

Na uitleg van een vriendin, werd ik nieuwsgierig.Tijdens een midweek(bewust gekozen,ik was nog niet eerder in deze provincie) natuurlijk naar Franeker gegaan. Het museum, de uitleg was een interessante ervaring.Ik ga zeker nog eens terug.

Beoordeling gegeven door Liduina Bakker.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15-04-2008

Datum beoordeling: 30 april 2008

Na uitleg van een vriendin, werd ik nieuwsgierig naar dit museum. Tijdens een midweek in Friesland( bewust gekozen omdat ik nog niet eerder in deze provincie geweest)natuurlijk een dagje naar Franeker gegaan. Het museum, de uitleg, alles was interessant, een prima ervaring!

Beoordeling gegeven door Liduina Bakker.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: juni 2007

Datum beoordeling: 19 april 2008

een ongelooflijk leuk museum. De meneer die de kamer met het planetarium liet zien,was zo"n gedreven verteller, je kon je bijna een voorstelling maken van hoe het er vroeger aan toe ging. Ook de rest van het museum was de moeite waard om in rond te kijken

Beoordeling gegeven door yvonne buitenhuis.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: december 2007

Datum beoordeling: 20 februari 2008

Heel bijzonder. Wel klein maar erg interessant. Vooral de uitleg die zeer helder was, maakte dit bezoek de moeite waard!

Beoordeling gegeven door Marieke van der Pas.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Datum beoordeling: 15 januari 2008

het is een ongelooflijk leuk museum, vooral als je bedenkt dat deze meneer dat al eeuwen tergug heeft gemaakt.... misschien kwam het ook door de enthousiaste verteller. en dit alles voor maar een klein prijsje. perfect.

Beoordeling gegeven door yvonne buitenhuis.