Ontdek het heelal in deze musea

Space Expo: op naar de Melkweg | Nieuws door Coby Boschma

Ontdek alles over sterren en planeten met deze uitjes

19 maart 2017 Wetenschap Landelijk Ontrafel de mysteries van het heelal en bekijk de aarde vanuit het oogpunt van een astronaut. Leer meer over de ruimte en het heelal in deze musea. Er is zoveel te ontdekken!

Het is de Internationale Dag van de Ruimtevaart! Ontdek het heelal in deze musea. Foto: Columbus earth theater.
Foto 1. Het is de Internationale Dag van de Ruimtevaart! Ontdek het heelal in deze musea. Foto: Columbus earth theater.

In de trein door de ruimte

NOORDWIJK - Bij Space Expo reis je in de Space Train naar ESTEC, de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens de rondleiding vertellen gidsen alles over wat er zich achter de gesloten deuren afspeelt... Spannend! Bekijk astronautenpakken, een ruimtestation en luister naar verhalen over de ruimtevaart van vroeger. Op elke woensdag, zaterdag en zondag kunnen kinderen een eigen waterraket bouwen en lanceren. Bestel Space Expo kaartjes met €1,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Beleef de eerste maanlanding in het Omniversum met de kinderfilm Fly Me to the Moon. Bestel je bioscoopkaartjes via DagjeWeg.NL Tickets.

Uitzicht als een astronaut

KERKRADE - In Kerkrade vind je het enige planetarium ter wereld dat ondersteboven staat. Je kijkt vanaf een speciaal balkon met een vloer van glas naar de aarde. Dat uitzicht lijkt op hoe een handjevol astronauten onze planeet vanuit de ruimte heeft gezien. En nu jij ook! Dit unieke Columbus earth theater is al vanaf een tientje te bezoeken. Als je er dan toch bent, neem dan gelijk een kijkje bij het Continium discovery center. Een museum waar je allerlei snufjes in het lab mag uitproberen en jezelf ontpopt tot ware wetenschapper!

Samen naar sterren kijken

BURGUM - In het Streekmuseum en Volkssterrenwacht Burgum staan allerlei telescopen die je elke vrijdagavond mag gebruiken om naar de sterren te kijken. Weet je niet zo goed waar je naar op zoek bent? Geen zorgen, je leert alles over de sterrenhemel met behulp van een sterrenkaart. Als de lucht bewolkt is, staan er andere activiteiten op het programma. Bekijk indrukwekkende foto's van speciale hemelverschijnselen en leer alles over sterrenkunde door interessante films.

Cosmos Sterrenwacht en Planetarium

LATTROP - Knutselen, sterren kijken en alles over de ruimte leren door filmpjes en foto's. In Cosmos Sterrenwacht en Planetarium staat een van de grootste telescopen van Nederland. Door deze telescoop bekijk je kraters op de maan en zie je de ringen van Saturnus. Als het écht helder weer is, zie je zelfs verre sterrenhopen en sterrenstelsels. In het planetarium is het altijd helder: via een sterrenhemelprojector sta je ineens onder een indrukwekkende sterrenhemel. Een gids legt uit wat je precies ziet en hoe je sterrenbeelden kunt herkennen. In de knutselruimte bouwen kinderen een eigen raket van een plastic fles.

Astronaut André Kuipers schreef in de ruimte zelfs een boek: André het Astronautje. Foto: Space Expo.
Foto 2. Astronaut André Kuipers schreef in de ruimte zelfs een boek: André het Astronautje. Foto: Space Expo.
Bekijk de aarde als een echte astronaut: vanuit de ruimte. Foto: Columbus earth theater.
Foto 3. Bekijk de aarde als een echte astronaut: vanuit de ruimte. Foto: Columbus earth theater.
Laatst gewijzigd: 2017-08-02 12:06:11 · Gepubliceerd: 2016-04-11 15:53:50 - 1554