Beoordelingen Kasteel de Haar

Zoektocht gouden ei NOOOOOIT meer!
1 11111

Bezoekdatum: 1/4/2024

Datum beoordeling: 2 april 2024

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Ik ging met mijn gezin met pasen en zoek het gouden ei. Dit hebben we voorgaande jaren vaker gedaan. Mijn kleinste van 3 had haar paasmandje mee om eitjes te zoeken. Het was van 1100 tot 15.00 we waren daar om 1200 en geen enkel ei meer te vinden. De zoektocht naar het gouden ei was ergens achteraf in een doolhof en nergens dus meer paas eieeren te vinden. We hebben hiervoor 7.50 per kaartje voor betaald. NOOOOOIT MEEER!

Beoordeling gegeven door melissa.

sprakeloos!!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 16-11-2023

Datum beoordeling: 17 november 2023

Reisgezelschap: gezin

Ik heb zelden zo'n grote kunstverzameling, antieke meubels en gebruiksvoorwerpen bijeen gezien bewaard en gekoesterd binnen de muren van een, na de nodige restauraties en herbouw (P. Cuypers), prachtig middeleeuws kasteel De Haar. Ik kom zeker terug want ik heb na 3 uur nog maar een gedeelte gezien en gehoord! Gehoord, omdat er zoveel deskundige vrijwilligers zijn die heel graag het verhaal vertellen zo gedetailleerd dat je zou willen blijven luisteren en vragen. Wat een klasse, chapeau en dankjewel. De tuinen hebben wij van binnenuit even gezien wat geweldig aangelegd en nu met de herfstkleuren een pláátje!! Ik kom zeker terug ook mét mijn kleinkinderen.

Beoordeling gegeven door Hanneke Zohlandt.

Misleidende toegang
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 23-08-2023

Datum beoordeling: 3 september 2023

Reisgezelschap: met vrienden

Bij de ingang staan mensen abonnementen te verkopen voor een loterij onder het voorwendsel van gratis toegang. Dit is simpelweg misleidend. Het lijkt alsof deze mensen toegangskaarten verkopen terwijl ze peperdure abonnementen verkopen voor een loterij. Ik trapte er niet in maar er zullen vele gasten zijn die niet doorzien dat ze beetgenomen worden. Ik snap niet dat de organisatie dit toestaat. Het maakt een totaal goedkope indruk en het kenmerkt een minachting voor de gasten en een gewilligheid om minder weerbare mensen uit te buiten. Het kasteel en de tuinen zijn mooi en goed onderhouden. Erg jammer dat de organisatie misleidende praktijken toestaat

Beoordeling gegeven door Michiel .

Mooi
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 9-8-2023

Datum beoordeling: 10 augustus 2023

Reisgezelschap: gezin

Fantastisch kasteel om te bekijken. Je hebt ogen en oren te kort. Met kinderen leuk om de speurtocht te doen. Maak het bezoek met kinderen niet te lang (bekijk niet al het moois) ?. Kritische noot. In de huisregels staat dat rollators, buggy’s en kinderwagens niet toegestaan zijn vanwege alle trappen. Nu gebruikt mijn dochter een loopfiets vanwege haar beperking (heb hier een medische verklaring voor). Trappen zijn geen belemmering want ik ben geoefend loopfiets en kinddrager. Toch werden wij toen we al in de eerste zaal waren aangesproken dat dit niet toegestaan was. Het bleek dat de vloeren en kleden ook niet tegen de wielen kunnen… Oftewel zeer ontoegankelijk voor mensen met zowel lichte als zware beperking.

Beoordeling gegeven door Renée van Wijk .

Interactief en leerzaam!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25-10-2022

Datum beoordeling: 25 november 2022

Reisgezelschap: gezin

Wij bezochten Kasteel De Haar met onze 6-jarige dochter. De speurtochten zijn erg leuk. Mijn dochter wilde 2 keer het hele kasteel doorlopen om alles te vinden. Tegelijkertijd leer je veel over het verleden van het kasteel. Daarnaast zijn de tuinen ook heerlijk om doorheen te struinen!

Beoordeling gegeven door Ingrid.

Mooi kasteel maar....
1 11111

Bezoekdatum: 11-7-2021

Datum beoordeling: 11 juli 2021

Reisgezelschap: gezin

We wilden het kasteel bezoeken omdat we precies vandaag 25 jaar geleden hier getrouwd zijn. Wat een massaal gebeuren. Het lijkt de Efteling wel. En dan ga ik het nog maar niet hebben over de toegangsprijzen en parkeergeld. Met drie pubers totaal 124€. Bij de kassa werd ons verteld dat er te veel mensen waren, dus weer rechtsomkeert. Wel flauw dat het niet eerder gemeld was bv bij het oprijden van het parkeerterrein. € 6 bij gedragen aan het kasteel. Nu maar even een fles prosecco opentrekken.

Beoordeling gegeven door Rw.

Veel te duur
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 27/10/2019

Datum beoordeling: 27 oktober 2019

Reisgezelschap: met partner

Twee personen, alleen bezoekje voor wandeling in (achteraf kleine) tuin: 6 euro per persoon en 6 euro voor parkeren auto: 18 euro voor wat? Mini ' landgoed'. Echt idiote prijs. Gedachte die dan opkomt: Als je het onderhoud van het gebouw niet kan betalen, verkoop het dan aan iemand die het wel kan betalen, en ook gasten voor de tuin het genot gunt voor een wandelingetje rond het gebouw voor veel minder (een passende prijs). Als je met 2 personen ook naar binnen wil in het gebouw ben je voor twee personen met auto parkeren 40 euro kwijt!!!! Tja, wij komen niet weer ... Anderen waarschijnlijk wel.

Beoordeling gegeven door de Boer.

Prachtig, maar.....
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 4 september 2019

Datum beoordeling: 4 september 2019

Reisgezelschap: met vrienden

Wat een prachtig kasteel, prima toelichting in de diverse zalen. Reuze aardige en vriendelijke gidsen. Maar... wat jammer dat je tijdens het bekijken van de film constant gesprekken hoort van mensen die hun jas komen ophangen. Erg storend, dat moet anders kunnen. En wat voegt het toe te vermelden dat het geld waar de verbouwing van betaald is van de JOODSE Helene de Rothschild komt? Volgens mij was vantevoren ook niet duidelijk dat we niet in het Koetshuis terecht konden noch voor een kop koffie noch voor een lunch. Jammer! Misschien kan dit op de website vermeld worden?

Beoordeling gegeven door Marianne Baarda.

Indrukwekkend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 14 juli 2019 mijn verjaardag

Datum beoordeling: 27 juli 2019

Reisgezelschap: met partner

Leuke middag in Kasteel de Haar met zijn mooie tuinen. Bijzonder dat je dit mag bezoeken en zelfs de slaap-en badkamers mag doorlopen. Ook de mainhal, dinerzaal en keuken zijn de moeite waard. Gidsen brengen je terug in de tijd. Nu een expositie van het reisverleden van de families v Zuylen en de Rothschild. Prachtige toilet/picknickkoffers te zien.

Beoordeling gegeven door Anna.

Voor een romantisch dagje uit!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 30-09-2017

Datum beoordeling: 11 september 2018

Reisgezelschap: met partner

We hebben de VIP- rondleiding bijgeboekt; waardoor we nog wat extra kamers mochten zien. Het kasteel en de tuin waren heel goed onderhouden. De gastheren en ,- vrouwen waren heel vriendelijk en benaderbaar en gaven net dat beetje extra informatie om het bezoek heel leuk te maken.

Beoordeling gegeven door Rixt Teeken.

Kans gemist bij de sprookjes
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 30 december

Datum beoordeling: 1 januari 2018

Reisgezelschap: met opa en oma

De speurtocht was wel leuk,maar te simpel. Heel jammer dat er totaal geen leuke verhalen waren over de verschillende ruimtes. Je kan het bijvoorbeeld in de balzaal voor kinderen toch veel leuker en spannender maken met een verhaal over prachtig aangeklede dames en heren, waarbij de muzikanten achter een gordijntje moeten zitten omdat ze niets mogen zien. De show wel leuk, zeker voor jonge kinderen

Beoordeling gegeven door Hanneke.

Veel spannende informatie
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 29 december 2017

Datum beoordeling: 30 december 2017

Reisgezelschap: met opa en oma

Een echt kasteel met ophaalbrug en een goed verhaal. Het verhaal over spoken met punten aan het plafond en een eet tafel voor 32 personen werd door gidsen mooi en duidelijk verteld. Ook de slaapkamers van de baron en barones, de keuken met pannen van 25 kilo en afzuigkap in de vloer, als de opgezette uilen maakten indruk. Tot slot een muzikale uitvoering van een sprookje in moderne uitvoering, geweldig!

Beoordeling gegeven door Klaas Haitsma met kleinzoon van 6.

Mooi en jammer
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 26-12-2016

Datum beoordeling: 27 december 2016

Reisgezelschap: met vrienden

Mijn cijfer is voor de kerstrondleiding. Het kasteel is fantastisch. Elke 10 minuten is er een rondleiding. Maar deze was uitsluitend gericht op kinderen. Dat komt niet tot uiting op de website. Wij waren met 4 volwassenen. Ik zou hier nu niet voor gekozen hebben als ik geweten had dat de rondleiding zo opgebouwd was. Waarom niet om en om een kinderrondleiding en een volwassenen rondleiding. Dan voldoet het voor beide groepen veel meer aan het verwachtingspatroon. Of geef veel duidelijker de bedoeling aan. Drie jaar geleden was ik er ook met kerst. Toen heel erg enthousiast, nu erg teleurgesteld.

Beoordeling gegeven door N.N..

Geweldig verrassend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 20-11-2016

Datum beoordeling: 11 december 2016

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Erg mooi kasteel, zowel van binnen als van buiten. Raakt niet uitgekeken.

Beoordeling gegeven door A.

leuk
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: voorjaar

Datum beoordeling: 25 oktober 2014

Reisgezelschap: met jonge kinderen

wij zouden eigenlijk naar de efteling maar daar was het te druk. Toen zijn we maar naar kasteel de Haar gegaan. En daar was het toch leuk ik heb nog nooit zo'n mooi kasteel gezien.

Beoordeling gegeven door Bo ter Steege.

matig
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: eind juli

Datum beoordeling: 15 augustus 2014

Reisgezelschap: met partner

Buiten het kasteel geen info openingstijden dus je weet niet of je 4 euro parkeergeld voor niets uitgeeft. Bij de kassa onvriendelijk. Met mjk wel gratis naar binnen. Rondleiding begon rommelig in het souterrain. Verder leuk om te zien, redelijke rondleiding, maar na een uur trap op trap af in de hitte wil je wat drinken maar het restaurant was al dicht en verder was er niets te krijgen. Als je na de laatste rondleiding nog de tuin en het park wil bekijken moet je rennen omdat anders de hekken al dicht gaan. Mooi kasteel maar niet erg bezoeker vriendelijk.

Beoordeling gegeven door martine.

viel tegen
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: voorjaarsvakantie 2014

Datum beoordeling: 27 april 2014

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Kasteel leek me een goede keuze tijdens een regenachtige dag. We moesten 1, 5 uur wachten tot de kinderrondleiding. In tussentijd was er niets te zien en dus moesten we al die tijd wachten. Restaurant was dicht en de tuinen waren geen optie door de regen. Kinderrondleiding was wel leuk, maar voor 1 uur rondleiding waarvoor ook nog extra. betaald moet worden is dit uitstapje wel erg prijzig

Beoordeling gegeven door Adriana.

Fantasties
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20 juni 2012

Datum beoordeling: 15 augustus 2012

Reisgezelschap: gezin

Lekker in de tuinen. Kasteel bewonderen! Topper om met de kinderen te doen. Ook een lekker hapje bij het restaurant in de ouden paarden stallen. Volgende keer High Tea!

Beoordeling gegeven door Ricky .

Leuk, maar erg prijzig
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 27-06-2012

Datum beoordeling: 3 juli 2012

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Kinderfeestje was leuk, maar de rondleiding vond de groep kinderen die mee waren na het feestje gewoon te lang (1 uur). Ze kregen 1x drinken en een roze cakeje en dat in 2,5 uur. Ik vind 160 euro voor 7 kinderen dan toch vrij prijzig. Een kan ranja hoeft toch niet veel te kosten. De organisatie was verder prima geregeld en het verkleedgebeuren ook heel geslaagd.

Beoordeling gegeven door I. Verbaan.

verrassend leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 9 november 2011

Datum beoordeling: 23 november 2011

Reisgezelschap: gezin

Heb een kinderrondleiding gevolgd; de gids had een enig verhaal en de kinderen (4, 9, 11) vonden het prachtig. Daarna nog door het prachtige park gewandeld en wat gedronken. Al met al een heerlijke middag.

Beoordeling gegeven door S.Klapwijk.

Schiterend
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: November 2010

Datum beoordeling: 15 november 2011

Reisgezelschap: gezin

Erg gezellig.gaan dit jaar weer..Toen lag er sneeuw leuke omgeving....

Beoordeling gegeven door Fred goris.

fantastisch
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 12-07-2011

Datum beoordeling: 12 juli 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Prachtige omgeving, gevarieerd aanbod, prima georganiseerd, ruime opzet, goed te betalen

Beoordeling gegeven door Anneke Vink.

6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 2-06-09 00:00:00

Datum beoordeling: 29 december 2009

Vogelvoederlekkernij maken. De kids vonden het een leuke activiteit. De ouders vonden het jammer dat je verder niet de tuinen in kon lopen van het Kasteel. Daar moest dan weer apart voor betaald worden en de kosten van de activiteit was ook al aardig aan de hoge kant. 7,50 voor niet leden. Je mocht ook geen gebruik maken van de toiletten, moest je apart voor betalen. Snap dat ze geld nodig hebben de organisaties maar ik vond de prijs aardig hoog voor de 3 dingen die ze gemaakt hebben.

Beoordeling gegeven door Petra Anders.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: November/December

Datum beoordeling: 29 oktober 2009

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 17 juli 2008

Datum beoordeling: 19 juli 2008

Beurs Kleur en Fleur, Kasteel de Haar, Haarzuilens fijne, sfeervolle beurs, op een unieke lokatie, waar je de gehele dag zoet bent. Waarschijnlijk minder geschikt voor kinderen, maarvoor volwassenene zeer de moeite waard.

Beoordeling gegeven door janny tobeas.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 7 juni

Datum beoordeling: 28 juni 2008

Leuke leerzame rondleiding voor zowel volwassenen als kinderen

Beoordeling gegeven door Michiel.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: april 2008

Datum beoordeling: 21 mei 2008

Mooie kasteelbezichtiging tijdens de Elf Fantasy.

Beoordeling gegeven door Chantal Pelle.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: hele jaar door

Datum beoordeling: 3 mei 2008

Mooie tuin om rustig inte wandelen, kinderen kunnen er spelen, hollen, op zondag speciale kinderrondleiding in het kasteel

Beoordeling gegeven door kasteel De Haar.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: jaarlijks 2 x

Datum beoordeling: 18 april 2008

Leuk kasteel; leuke tuin. Vooral educatief voor kinderen om een rondleiding te krijgen. Voor volwassenen sfeervol ingeval er aktiviteiten zijn rondom zoals een Country Fair.

Beoordeling gegeven door Iris Jungerius.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: april 2007

Datum beoordeling: 9 april 2008

Mooi kasteel, prachtige locatie, heeft ook leuke activiteiten en beurzen het hele jaar door Echt een aanrader

Beoordeling gegeven door jh meinen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: vaak vooral zomers(fietsritje)

Datum beoordeling: 13 maart 2008

woon er niet ver vandaan. ga er regelmatig heen, wandelen in de mooie tuin, vertellingen op zondag voor de kinderen. rondleiding,die nooit verveeld. goede, niet dure restaurants in haarzuilens, leuk dorpje met zijn rood-witte luiken

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 24 februari 2008

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Kasteel De Haar is een ontzettend mooi kasteel! Als je in het kasteel loopt kom je ogen te kort. Wij hadden ook een erg leuke gids die veel vertelde en met humor het ook interessant voor de kinderen wist te houden. Voor jongere kinderen is er een speciale rondleiding. Wat wij alleen erg jammer vonden (maar dit geldt voor alle kastelen in het algemeen) is dat je zo weinig kamer krijgt te zien.

Beoordeling gegeven door N.N..

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 29/02/2008

Datum beoordeling: 7 maart 2008

leuk!! kijk vooral op de site wat voor activiteiten ze organiseren. Ga vooral als er wat te doen is.

Beoordeling gegeven door van asselt.