Beoordelingen Airborne Museum

Indrukwekkend
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 24- 05-2014

Datum beoordeling: 5 juli 2014

Reisgezelschap: met een groep

Een familieweekend. Met een gids de fietstocht,, Slag om Arnhem,, gefietst. Dit was al een hele ervaring. Om dit af te sluiten , zijn wij naar het Airborne museum gegaan. Een heel bijzonder aandenken, van een Nederlandse geschiedenis, die voor de toekomst zichtbaar zal blijven. Dit alles bij elkaar te zien en te horen, was heel indrukwekkend. Een dankwoord aan de personen van het Airborne museum.

Beoordeling gegeven door Fam. v.d. Voort.

prachtige weergave market garden
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 2012

Datum beoordeling: 26 maart 2013

Reisgezelschap: met partner

Prachtig museum met veel beeld materiaal over operatie market garden.

Beoordeling gegeven door M. Kolkman.

indrukwekkend
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 31 augustus 2012

Datum beoordeling: 4 augustus 2012

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Samen met mijn zoon (13) naar het Airborne museum geweest. Fijn dat er een wandelroute is door het museum. Je begint met een film waarbij het hele 'verhaal' wordt verteld en daarna kan je op je gemak door het museum. De kelder (laatste op de route) heeft veel indruk gemaakt en dat maakte het allemaal erg 'rieel'.

Beoordeling gegeven door Yvette.

Prachtig
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 2 mei 2012

Datum beoordeling: 20 juli 2012

Reisgezelschap: met partner

Ik ben al regelmatig in het museum "Libertypark" te Overloon geweest en ook in het museum de "Bevrijde Vleugels" te Best, nu heb ik er eengrote vriend bij en dat is het "Airbornemuseum", mijn complimenten aan iedereen in Oosterbeek die er aan heeft meegewerkt om het tot een prachtig museum te maken, bravo, een aanrader voor iedereen die van een echt oorlogmuseum houd, ik kom zeker terug om te genieten van dit prachtig museum !!!!!.

Beoordeling gegeven door Jansen.

Geweldig museum
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: september 2011

Datum beoordeling: 2 mei 2012

Reisgezelschap: met een groep

Onlangs met onze school het Airbornemuseum bezocht. We hebben deelgenomen aan het het koffertjesproject. Om te beginnen de prettige ontvangst van de begeleiders; de prima film en de duidelijke uitleg van de medewerkers. Ze waren erg betrokken bij de leerlingen, toen deze aan de opdrachten van het project werkzaam waren. Tot slot het bezoek aan de Experience waar een prima verhaal verteld werd van de opzet van het geheel. We hebben genoten

Beoordeling gegeven door Guus Versmissen.

Echt geweldig!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: regelmatig!

Datum beoordeling: 16 september 2011

Reisgezelschap: met een groep

Ik zou dagjeweg.nl eens willen vragen de IP-adressen te checken van de hele lage cijfer-stemmers. Krijg ernstig het vermoeden dat het uit één en dezelfde hoek komt, misschien wel dezelfde persoon. In ieder geval komt het lijstje hieronder niet overeen met het altijd positieve gastenboek in het museum (kom het zelf checken!) plus het stijgende aantal bezoekers; bijna een verdubbeling met het aantal wat het in de 'goede oude tijd' was. Snap ook niet waarom mensen zo moedwillig slecht spreken over een museum waaraan met hart en ziel gewerkt wordt en prijzen wint. Dat 'vroeger was alles beter' krijgt hier een zielige en zure toon. Dat soort mensen moet niet alleen vooral wegblijven maar vooral ergens anders gaan lopen zeuren. In en in triest!

Beoordeling gegeven door Frank.

Jammer!
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: September

Datum beoordeling: 15 september 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Laat ik beleefd zijn en een 2 geven, denk ik bij me. Verder.... ach ja... hele bussen vol schoolkinderen, die allemaal verplicht de kermis-kelder bezoeken. Daarmee krijg je wel grote aantallen bezoekers, dat is waar. Want anders zou het een treurige bedoeling zijn - behalve eens per jaar - in september. De serieuze bezoeker krijgt veel kale muren te zien. Modern en eigentijds? Ik noem het liefdeloos en saai. Vroeger kwam ik hier vaak met buitenlandse gasten. In de toekomst rij ik liever verder.

Beoordeling gegeven door B. Liske.

De Airborne experience!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 10 september 2011

Datum beoordeling: 14 september 2011

Reisgezelschap: alleenreizend

De huidige permanente tentoonstelling in het Airborne Museum Hartenstein (Oosterbeek) past veel beter bij deze tijd. Het is belangrijk om het museum voldoende interessant te (blijven) houden voor met name de jeugd. Naar mijn idee is het museum daar sinds de verbouwing behoorlijk goed in geslaagd! Men krijgt niet voor niets prijzen, zullen we maar zeggen! Wellicht dat in de oude opzet er qua tentoongestelde items iets meer te zien was, dat kan zijn, maar na 30 jaar was het museum wel aan modernisering toe. Het Airborne Museum is een van mijn favoriete museums en ik ben al geruime tijd lid van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum. Ik kom er graag en probeer het regelmatig te bezoeken. Ik kan het Museum bij iedereen aanbevelen.

Beoordeling gegeven door K.W. Gorter.

Eigentijds
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 23-8-2011

Datum beoordeling: 23 augustus 2011

Reisgezelschap: gezin

Modern niet stoffig museum, geeft de jongeren van nu het inzicht van de waanzin van toen. Vertoningen in de ondergrondse ruimtes hebben de juiste drama. Het museum kan zich nog meer profileren naar buiten en maak het in internationaal en a.u.b niet te ouderwets knus. Het was prima om diverse nationaliteiten te horen in Duitse en Engelse commentaren. Kritiek? Laat geen personeel meer tijdens de openingstijden belichting aanpassen, het kan de juiste sfeer aantasten.

Beoordeling gegeven door H vd Hoven.

mooi
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 18-07-2011

Datum beoordeling: 4 augustus 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Geweldig was dit weer om te zien, het was al weer enkele jaren geleden, vooral ook de afbeeldingen, wat mij ontzettend aansprak was de schuilkelder waaruit je ook de moeder en het kind kon horen.

Beoordeling gegeven door P.Groeneweg.

Waar is de sfeer?
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: juni 2011

Datum beoordeling: 1 juli 2011

Reisgezelschap: met partner

Wat een liefdeloze, slecht geordende verzameling van oorlogs voorwerpen. En dan de kermis-attractie in de kelder... - leuk voor schoolkinderen, voor de rest is dit museum niet meer de moeite waard. Jammer, want het was ooit een juweeltje.

Beoordeling gegeven door Joost Hendriks.

Indrukwekkend en eigentijds!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 13 mei 2011

Datum beoordeling: 15 mei 2011

Reisgezelschap: met oudere kinderen

Dit museum heeft duidelijk de stap gezet naar publiek dat niet alle details kent, specialist is, zonder hen in de presentatie te verwaarlozen. Ben met paar jongeren geweest die diep onder de indruk waren en zich beter realiseren dat onze vrijheid een grote prijs heeft gekost. Experinece is werkelijk indrukwekkend, vooral nadat je de rest van het museum al gezien hebt. Dit museum is een aanrader en staat er prachtig bij!

Beoordeling gegeven door Piet.

Een unieke belevenis
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: mei 2011

Datum beoordeling: 14 mei 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Dit is hét museum over de Slag om Arnhem! Sinds de verbouwing van 2009 uitgebreid met de Airborne Experience waar je je midden in de strijd waant. Een museum dat je gezien moet hebben!

Beoordeling gegeven door Hans.

Voldoende
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 22 april 2011

Datum beoordeling: 25 april 2011

Reisgezelschap: met een groep

Moeilijk zoeken naar de items in de vitrines met de (verklarende) nummers. Onhandig (wordt over het hoofd gezien) de items in laden. Jammer dat "de slag" wordt geleverd bij duisternis. Details gaan verloren. Viel dus t.o.v. de oude setting tegen.

Beoordeling gegeven door A.J.G. Timmer.

Prachtig
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: maart 2011

Datum beoordeling: 4 april 2011

Reisgezelschap: met vrienden

Het museum is prachtig verbouwd. De villa is het oude hoofdkwartier van Urquhart en daar beleef je het slagveld uit 1944. Maar vooral de Airborne Expreince onder de grond is een unieke presentatie van een veldslag. Het museum kreeg daar ook veel prijzen voor.

Beoordeling gegeven door Pauline.

Gooi alles weg en begin helemaal opnieuw
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: september 2010

Datum beoordeling: 2 december 2010

Dit moet de gedachte zijn geweest bij de opzet van het nieuwe museum. De prachtige diorama's in de kelder, de vitrinekasten met vele waardevolle voorwerpen en tot in detail aangeklede poppen, maar ook de sfeer in en om het museum. Het is alles als oude troep beschouwd en weggegooid. Niets is er meer over van de sfeer van weleer, waarin vele veteranen zich konden herkennen. Hartenstein is niet meer. Nu is het een onpersoonlijk leeg en kaal gebouw geworden. Veel te modern. De belevingsruimte lijkt wel een kermisattractie. Het gebouw is nu weliswaar in uitstekende staat, maar alle authentieke details zijn verwijderd. Voor mij hoeft een bezoek niet meer.

Beoordeling gegeven door ARS.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 16-5-2010

Datum beoordeling: 31 juli 2010

het was net of je miden in de oorlog was beneden zo goed na gespeeld ik heb zelf de oorlog niet mee ge maakt maar mijn moeder wel het was alemaal goed op gezet echt de moeite waard om de heen te gaan ik raad het iedereen aan het is ook goed met rosoelers

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25-07-2010

Datum beoordeling: 25 juli 2010

Schitterende weergave van geschiedenis! Alle negatieve zeurpieten ten spijt. Het museum is een modern museum geworden. Open sfeer, indringende ruimte onder in de kelder. Veel beter dan vroeger, toen was het stoffig, klein en kneuterig. Deze zeurpieten moeten vooral lekker op hun eigen zoldertje spulletjes verzamelen. Het museum is nu eenmaal voor een breed publiek. Al met al grote complimenten voor het Airborne Museum!

Beoordeling gegeven door Raymond.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: september 2009

Datum beoordeling: 4 juni 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 21 mei

Datum beoordeling: 22 mei 2010

Het Airborne Museum is zeer stijlvol herbouwd. De villa is prachtig opgeknapt en de glazen aanbouw heeft de uitstraling van het pand in ere gehouden. De persoonlijke verhalen die je kunt horen zijn indrukwekkend en de ondergrondse experience is ook erg indrukwekkend. We zullen er zeker nog een keer terugkomen.

Beoordeling gegeven door Tom.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 1 april 2010

Datum beoordeling: 21 mei 2010

Villa Hartebstein is het oude hoofdkwartier van generaal Urquhart tijdens de beroemde Slag om Arnhem. Het museum is sinds de verbouwing prachtig geworden. Voor al de Airborne Experience in de ondergrondse ruimnte van 900m2 is uniek in de wereld. Daar maakte wij de complete veldslag mee zosdal de veteraan het ervaren zou kunnen hebben.

Beoordeling gegeven door P.Janssen.

10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 16-05-2010

Datum beoordeling: 20 mei 2010

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door de visser.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: vrijdag 26 februari

Datum beoordeling: 27 februari 2010

een erg leuk museum waar veel is te beleven. vooral de exsperience is er gaaf om te bezoeken

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 25 oktober 009

Datum beoordeling: 5 januari 2010

Ik vond het gebeuren in het museum zeer indrukwekkend,maar ik zit nog steeds met een vraag te worstelen, ik was in de kelder midden in de strijd, en er viel opeens een soldaat uit de lucht kleterde op de dakpannen glijd nog tegen een schoorsteen aan, en valt dan verder. Waar kwam die soldaat vandaan? zonder helm of bepakking, dit houd mij bezig, gaarne antwoord. Hartelijk dank. hr, M.Klink

Beoordeling gegeven door m.Klink ,Nijverdal.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20-01-10

Datum beoordeling: 20 december 2009

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 23 september 2009

Datum beoordeling: 24 november 2009

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 21-11-2009

Datum beoordeling: 24 november 2009

Bijzonder interessante expositie. Het was mijn bezoek zeker waard. Zeer realistische diorama in de kelder waar mij het kippenvel over de rug liep. Van een eventuele slechte afwerking is mij niets opgevallen.

Beoordeling gegeven door S.J. Hendriks.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 28-08-2009

Datum beoordeling: 29 augustus 2009

goedemorgen hierbij mijn reactie over het verbouwde airborne museum, het is er veel ruimer geworden met nu ook meer verdiepingen, waardoor alles wat ruimer oogt. van buiten uit gezien is het een imposant gebouw, het ligt dan ook op een geweldige locatie. mensen die oosterbeek kennen zullen dat met mij eens zijn. je krijgt een duidelijk beeld wat zich in de oorlog heeft afgespeeld wat betreft de binnenkant van het gebouw, het blijft dan ook heel belangrijk dit soort ervaringen te bewaren wat goed gelukt is met deze renovatie. groeten b. wiltink.

Beoordeling gegeven door b.wiltink-arnoldus.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 2008 juni

Datum beoordeling: 13 maart 2009

ik vond het verschrikelijk intersant en ook heel erg wat er allemaal heeft plaatsgevonden mijn ouders hebben dit meegemaakt allemaal ik ben blij dat ik het alleen van zeggen weet en niet echt heb hoeven mee maken

Beoordeling gegeven door h hogeveen.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: bein september

Datum beoordeling: 14 september 2008

heel interesant en leerzaam voor de kinderen 12 t/m 17 jaar het kleintje dat we bij ons hadden 5 jaar vond het wat mindeder

Beoordeling gegeven door Jan Hoogendoorn.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 20 juli 2008

Datum beoordeling: 21 juli 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door Annette Slotboom.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 5 juli 2008

Datum beoordeling: 17 juli 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door Daan Brandsen.

Datum beoordeling: 16 mei 2007

My recent visit to the Airborne Museum with a Dutch friend Gerard Kloppenmaker, was a highlight of my trip to Holland. World War II is one of my favorite subjects and gets my sincere heart felt respect for the soldiers that participated. Your museum was wonderful and full of information that I never knew. The trip around the area of the battle sites were also something I will never forget. I am so glad that you people and the people of the area have the reunions for the airborne veterans. Never forget them. Sincerely, Al Coley Streator, Illiniois, USA

Beoordeling gegeven door Al Coley.