Beoordelingen Maritiem Museum Rotterdam

Slecht!
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 24-04-2018

Datum beoordeling: 28 april 2018

Reisgezelschap: met partner

Een speeltuin voor kinderen. Voor volwassenen is er niets aantrekkelijks aan! Grote tegenvaller. Waarom niet veel meer scheepsmodellen? Zonde om op zo'n punt van het centrum dit ( museum ) in stand te houden. Veel personeel dus veel kosten!

Beoordeling gegeven door van de kuit.

Heel leuk maar...
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 25-12-17

Datum beoordeling: 14 april 2018

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Het is heel leu, er is veel te doen! Heel leuk voor kinderen. Maar wel jammer dat ze hele overdreven reclames hebben!

Beoordeling gegeven door Jesse.

Kinderspeeltuin
3 Cijfer 3 van 10 punten.3333

Bezoekdatum: 4-1-2018

Datum beoordeling: 5 januari 2018

Reisgezelschap: met opa en oma

Een grote kinderspeeltuin met als thema scheepvaart. Dit heeft nog weinig met een museum te maken. Vanzelfsprekend moeten musea geen stoffige magazijnen met opgeslagen spulletjes worden, maar dit is finaal doorgeslagen. De historische schepen buiten blijven de moeite waard, maar binnen is het een pretpark. Uitsluitend geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Beoordeling gegeven door Marjo.

Geweldig voor het hele gezin!
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 29 december 2017

Datum beoordeling: 29 december 2017

Reisgezelschap: gezin

De offshore ervaring was een groot succes! Dankzij de professionele assistente ( terwijl het heel druk was) ook voor onze autistische zoon. Ze nam de tijd om hem voor te bereiden op wat ging komen. Hij mocht even van te voren luisteren naar de geluiden voordat de hele ervaring begon. Echt Geweldig! Wij komen zeker terug!

Beoordeling gegeven door Patricia .

Wat een tegenvaller buitenmuseum leuke stoomboten
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 25-03-2017

Datum beoordeling: 25 maart 2017

Reisgezelschap: met vrienden

Wat een tegenvaller buitenmuseum leuke stoomboten maar je kan nergens in. Binnenmuseum 1000m2 oppervlak maar 3 geplakte bootjes en 2 schilderijen en dat in een wereldhavenstad

Beoordeling gegeven door Marcel.

Tegenvaller
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 02 maart 2017

Datum beoordeling: 4 maart 2017

Reisgezelschap: gezin

Erg onrustig opgebouwd. Een dikke onvoldoende voor de ruimtelijk vormgevers. Niet te vergelijken met het scheepsvaartmuseum. Voor ons een tegenvaller en geen terugkomst. Met 2 jonge kinderen die hyper werden van alle overmatige/bodige prikkels...buiten alles dicht 2 boten open...

Beoordeling gegeven door TvB.

Speeltuin geworden
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 2 februari. 2017

Datum beoordeling: 2 maart 2017

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Geen echt maritiem zoals we gewent waren, weinig mooie scheepsmodellen zoals jaren geleden.Een grote kinderspeelplaats . Mij zien ze er nooit meer.

Beoordeling gegeven door Fb.Cordemans.

leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 27-12-2016

Datum beoordeling: 27 december 2016

Reisgezelschap: gezin

Onze zoon van ruim 3,5 jaar oud heeft zich zó goed vermaakt dat hij niet naar huis wilde. Complimenten voor de makers. Zowel binnen als buiten volop avontuur en speelmogelijkheden. En als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders het ook!

Beoordeling gegeven door Rosman.

Superleuk!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 18 december

Datum beoordeling: 18 december 2016

Reisgezelschap: gezin

Ga offshore, prachtig opgebouwd, net echt! Leuke spellen voor jong en oud. We komen snel weer een bezoek brengen!

Beoordeling gegeven door Rosa.

Leuk, maar...
6 Cijfer 6 van 10 punten.6666

Bezoekdatum: 4-8-2016

Datum beoordeling: 4 augustus 2016

Reisgezelschap: gezin

Leuk, maar niet geschikt voor een bezoek met een autistisch kind, want er zijn te veel prikkels en bijna niets te doen voor mijn autistisch broer. Er zijn hele steile trappen, die het moeilijk maken om te bewegen. Zeker niet rolstoel-toegankelijk of kinderwagen-vriendelijk. De reclame op televisie schetst een beeld, dat niet overeenkomt met de werkelijkheid. Een eerlijker beeld van wat je kunt verwachten zou beter zijn. Je kunt in bootjes varen, maar vanwege de vaartijden kan de wachttijd oplopen tot een half uur als er twee mensen staan te wachten. Dat is niet normaal, het duurt te lang en een reservebootje of meer bootjes is zeker gewenst.

Beoordeling gegeven door Clement Servaes.

Erg leuk maar...
7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 30-07-2015

Datum beoordeling: 1 augustus 2015

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Erg leuk en leerzaam museum. Vooral de "op je bord" afdeling is erg leuk. Wel een puntje van kritiek: ik heb wel 8 verschillende kinderdagverblijf/Bso-hesje gezien.. Grote groepen (luidruchtige) kinderen. Erg veel voor een rustige vakantiedag. De ontruiming was wel erg netjes geregeld!

Beoordeling gegeven door Sandra .

fantastisch
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 17 mei 2015

Datum beoordeling: 18 mei 2015

Reisgezelschap: gezin

Heel erg goed onderhouden boten, leuk boottochtje door de haven, leuke verhalen van de vrijwilligers die met veel liefde hun werk doen. Het informatieve gedeelte is modern van aanpak met grote borden, leuke objecten, interactieve aanpak, niet te gedetailleerd en de speelplaats was zelfs voor onze tieners leuk doordat er gebruik werd gemaakt van scanners, apps etc.

Beoordeling gegeven door Annet den Braven.

Reuze leuk
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 11-09-14

Datum beoordeling: 11 september 2014

Reisgezelschap: met opa en oma

Heel erg leuk om met kinderen te doen . Zeer leerzaam

Beoordeling gegeven door Hol.

Uitzonderlijk mooi en leerzaam
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 23 mei 2014

Datum beoordeling: 23 mei 2014

Reisgezelschap: met partner

Tip is het ook een idee om een vitrinekasten neer te zetten met bootjes van keramiek gemaakt door keramisten, bv. de huwelijksbootje, de love boat, schuitje varen etc. En of ander materiaal. Zie mijn website home.casema.nl/antoinetf waar een bootje opstaat.wij vonden het heel mooi opgezet en overzichtelijk

Beoordeling gegeven door Antoinet Feenstra.

geweldig meeslepend
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 22 jan 2014

Datum beoordeling: 23 januari 2014

Reisgezelschap: met vrienden

voor kinderen een ontdekking voor vaders moeders opa''s en oma's bijzonder, prachtig opgezet, de film van de zeelui heel erg mooi, genoten

Beoordeling gegeven door m de vrijer.

Ouders en kids blij!
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 10 augustus

Datum beoordeling: 13 september 2013

Reisgezelschap: met jonge kinderen

We hadden al veel gehoord over het Maritiem Museum en het viel zeker niet tegen! Voor de kinderen was er veel te doen en te ontdekken bij Professor Plons. De expo over cruiseboten was voor allemaal leuk. Sla (als volwassenen) ook de ontdekking van de (huidige) landkaart niet over, boeiend!

Beoordeling gegeven door Anouk .

Hartstikke leuk voor kinderen
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juni

Datum beoordeling: 24 augustus 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

de kinderen konden van alles zelf ontdekken ,en het was leerzaam voor de kleuters.

Beoordeling gegeven door daenne boeters.

zeer interactief!
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 5 mei 2011

Datum beoordeling: 6 mei 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

voldoende, leuk voor kinderen, veel voor hen om te doen, en dan wel passend bij de zeevaart. Het schip "de Buffel" mag je bezichtigen. Dit schip is weer teruggebracht in originele staat. Ook daar kunnen kinderen zich inleven hoe het was om op het schip te leven dmv enkele activiteiten. Professor Plons is "de" aanrader voor de kleinere kinderen, leeftijd 3-11 jaar. En ook nog eens betaalbaar!

Beoordeling gegeven door Janine Hoeve.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juni 2009

Datum beoordeling: 30 juni 2009

Veel geleerd. Mooie schilderijen. Buiten museum was heel interessant.

Beoordeling gegeven door Hilly.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 7-3-2009

Datum beoordeling: 8 maart 2009

Tijdens de museumnacht Rotterdam het Maritiem Museum bezocht. Een aanrader. Ook leuk voor jonge kinderen. Een passe partout kopen voor de museumnacht is zeker aan te bevelen voor een leuke avond uit.

Beoordeling gegeven door W. Timmerman-Voskamp.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 2005

Datum beoordeling: 25 juni 2008

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door Debbie Teitsma.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 22-02-2008

Datum beoordeling: 8 mei 2008

We hadden kortingsbonnen voor het Maritiem Museum Rotterdam. Met de kinderen Shirley van 6 en Eddy van 12 gingen we een dagje naar Rotterdam en uiteraard het museum in. Bij binnenkomst bleek al dat het niet om een klein udeum ging. Allemaal scheepvaart spullen en een prachtige ontvangsthal. We zijn even door het winkeltje gelopen klein maar een grote hoeveelheid boeken en spulletjes. Voor dat we iets kochten wierpen wij nog even een blik op het grote schip wat buiten lag een prachtig oud schip. We zijn door gegaan naar Professor Plons...dat is voor de kinderen een leer/speel en doe afdeling van het Maritiem museum. Een schipper als pop heet je van harte welkom. Binnen zie je een hal met computers een bootje met verkleed spullen en materiaal waarmee de kinderen kunnen experimenteren.Op het dak kon je naar buiten om scheepstransport na te spelen. De kinderen hebben veel opgestoken over scheepvaart de oudste ging achter de computers en de jongste ging eerst naar de boot met verkleed spullen. Ruim een uur zin ze aan het spelen geweest bij Plons.Daarna zijn we het museum doorgelopen en hebben heel veel verschillende schepen gezien. Van de VOC schepen tot de huidige binnenvaart schepen we hebben alles gezien. de kinderen hebben zich 3 uur niet verveeld mijn zoon vond het besturen van een schip op de computer het leukst en het bezoeken van het oude schip wat buiten lag. Mijn dochter het verkleden en buiten op het dak zelf transporteren. Beneden hebben we nog wat gegeten en een sleutelhanger gekocht voor beiden. Het was zeker een beleving en het museum heeft een hoge historische waarde.De oude scheepswrakken hebben ook indruk gemaakt op de kids! het museum krijgt van ons een dikke 9!

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 22-02-2008

Datum beoordeling: 8 mei 2008

We hadden kortingsbonnen voor het Maritiem Museum Rotterdam. Met de kinderen Shirley van 6 en Eddy van 12 gingen we een dagje naar Rotterdam en uiteraard het museum in. Bij binnenkomst bleek al dat het niet om een klein udeum ging. Allemaal scheepvaart spullen en een prachtige ontvangsthal. We zijn even door het winkeltje gelopen klein maar een grote hoeveelheid boeken en spulletjes. Voor dat we iets kochten wierpen wij nog even een blik op het grote schip wat buiten lag een prachtig oud schip. We zijn door gegaan naar Professor Plons...dat is voor de kinderen een leer/speel en doe afdeling van het Maritiem museum. Een schipper als pop heet je van harte welkom. Binnen zie je een hal met computers een bootje met verkleed spullen en materiaal waarmee de kinderen kunnen experimenteren.Op het dak kon je naar buiten om scheepstransport na te spelen. De kinderen hebben veel opgestoken over scheepvaart de oudste ging achter de computers en de jongste ging eerst naar de boot met verkleed spullen. Ruim een uur zin ze aan het spelen geweest bij Plons.Daarna zijn we het museum doorgelopen en hebben heel veel verschillende schepen gezien. Van de VOC schepen tot de huidige binnenvaart schepen we hebben alles gezien. de kinderen hebben zich 3 uur niet verveeld mijn zoon vond het besturen van een schip op de computer het leukst en het bezoeken van het oude schip wat buiten lag. Mijn dochter het verkleden en buiten op het dak zelf transporteren. Beneden hebben we nog wat gegeten en een sleutelhanger gekocht voor beiden. Het was zeker een beleving en het museum heeft een hoge historische waarde.De oude scheepswrakken hebben ook indruk gemaakt op de kids! het museum krijgt van ons een dikke 9!

Beoordeling gegeven door N.N..