Beoordelingen Museum Volkenkunde

Prachtige collectie sieraden uit alle windstreken
5 Cijfer 5 van 10 punten.5555

Bezoekdatum: 14-03-‘18

Datum beoordeling: 15 maart 2018

Reisgezelschap: met vrienden

De collectie verdient meer sterren, de presentatie ervan krijgt de 5. -Bij binnenkomst zijn op een groot scherm mensen te zien die over sieraden in hun leven vertellen. Deze gesprekken hoor je overal in de ruimte, en steeds opnieuw, terwijl je rondloopt en je probeert te concentreren op het exotische dat in de vitrines ligt. -Het is donker in de ruimte. De sieraden zijn verlicht, maar als je iets goed wilt zien en je er naar toebuigt valt de schaduw van je hoofd over bv de tekst die je wilt lezen. -De atmosfeer is muf en oud. Daar werd ik na een poosje erg zwaar en moe van. -En maar steeds die gesprekken in de lucht over de belevingen van mensen met sieraden. Het geheel deed me denken aan een uiterst saaie les vroeger in de klas, interessante stof maar zeer ongeinspireerd opgediend. Gelukkig is de koffieruimte heel prettig en de koffie heerlijk. H. Schoon

Beoordeling gegeven door Schoon.

Een prachtig museum zeer overzichtelijk. We hebb
9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15 januari 2017

Datum beoordeling: 16 januari 2017

Reisgezelschap: met partner

Ruim opgezet museum. Prachtig collectie veel uitleg via de beeldschermen.en een duidelijke route door het museum.

Beoordeling gegeven door Fam Bol.

leerrijk
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 08-08-12

Datum beoordeling: 13 augustus 2012

Reisgezelschap: met een groep

Het museum Volkenkunde is interessant en gevarieerd. Een aanrader!

Beoordeling gegeven door sil.

zeer divers
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: oktober

Datum beoordeling: 1 juli 2011

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Ik ben er samen met onze dochter geweest van 7 jaar in de herfst vakantie. Er waren heel veel leuke workshops en vooral het dansen heeft ze het nu nog over!

Beoordeling gegeven door kop.

Maorisch
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 3 mei 2011

Datum beoordeling: 17 juni 2011

Reisgezelschap: alleenreizend

Ik heb een ervaring opgedaan die ik zelf mee heb gemaakt, 30 jaar geleden. Ik heb zelf in Nieuw Zeeland gewoond. Dus ging ik een beetje op herhaling. Ik liep met tintelende vingers door het museum. Al bij de ingang waar je welkom wordt geheten gingen de tintelingen al door mijn lijf. Haere mai. Kia ora. Klinkt mij dan natuurlijk als muziek in de oren.

Beoordeling gegeven door Wil van Mer.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 5-8-2007

Datum beoordeling: 4 juni 2008

Vorig jaar hield museumpark Orientalis een themadag "Liefde en Erotiek bij de Romeinen". Vermoedelijk was dit iets gewaagde thema gekozen om duidelijk te maken dat ze na de naamsverandering (voorheen heette het het Bijbels Openluchtmuseum) niet meer als stoffig te boek wilden staan. Aangezien het park 's avonds open zou zijn er ook een Romeins buffet geserveerd ging worden en mijn vriendin en ik eens 'anders' uit wilden gaan eten. Helaas viel het 's avonds open zijn van het park tegen. Alleen het Romeinse gedeelte van het park was na reguliere sluitingstijd open, waardoor we weinig van de rest van het park konden zien. Het Romeinse gedeelte was wel erg leuk aangekleed. Niet alleen waren er veel figuranten (mogelijk zelfs meer dan bezoekers) aanwezig in Romeins kostuum, maar er was zelfs aan gedacht om (schunnige) Latijnse grafitti op de muren aan te brengen. Die avond konden we - naast het eten - een bezoek brengen aan een courtesane, een Romeins bruiloft meemaken, en een Mithras-doop zien. Natuurlijk wordt bovenstaande niet iedere dag opgevoerd, maar het restaurant is wel open. Het eten was voortreffelijk, waarbij alles volgens authentiek Romeins recept was klaargemaakt. Ik heb genoten van speenvarken van het spit en van een kip-pompoenstoofpot. Het smaakte niet alleen goed, maar was ook goed betaalbaar. Ondanks meerdere glazen wijn erbij zijn we niet meer dan EUR 25 voor twee personen kwijt geweest. Al met al een memorabele avond. Enige reden dat ik niet hoger geef dan de 8 is de domper mbt de rest van het park.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2 maart 2008

Datum beoordeling: 3 juni 2008

De moeite zeker waard. Je bent er zomaar een paar uur zoet. Er is veel te zien, veel interessante voorwerpen. Veel afwisseling. En gelukkig ook een gezellig restaurantje.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: verleden week

Datum beoordeling: 4 mei 2008

Wij wonen zelf in Leiderdorp dus de musea in Leiden worden vaak in de kindertijd bezocht. Wat was het leuk om de verandering in manier van presenteren te ervaren toen wij na 26 jaar het museun weer bezochten!!! Complimeten!

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: eind maart 2008

Datum beoordeling: 17 april 2008

We wisten dat er een mooie tentoonstelling was, en we waren in de buurt. Daar hebben we geen spijt van gehad,want zowel de tentoonstelling als de rest van de collectie was zeer de moeite waard. Je kunt er rustig een paar uur voor uittrekken, inclusief een hapje en een drankje.

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: november 2006

Datum beoordeling: 13 maart 2008

Erg interresant, we kwamen tijd te kort om alles te zien.

Beoordeling gegeven door N.N..