Sint-Pietersberg

Sint-Pietersberg

In het natuurgebied Sint-Pietersberg vlakbij Maastricht bloeien mooie orchideeën en fladderen in de zomer tientallen verschillende soorten vlinders rond. Dankzij de kalkrijke bodem leven er dieren en planten die je niet veel in Nederland ziet. Bekijk vogels vanuit de Kiekoet en spot de oehoe in de oehoevallei! Voor wie durft: in de ondergrondse gangen van de berg schuilen wel twaalf soorten vleermuizen.

Behalve natuur zit Sint-Pieterberg tjokvol geschiedenis. In de ENCI-groeve wordt al bijna honderd jaar mergel gewonnen, maar de bedoeling is dit uiteindelijk te stoppen en er op steeds meer plekken te kunnen wandelen. Bekijk ook de drie monumenten die geschiedenis van Limburg vertellen: Fort Sint Pieter, Hoeve Lichtenberg en Hoeve Zonneberg. Alles over de geschiedenis van Maastricht weten? Volg het Pieterpad, de cultuur-historische wandelroute dat eindigt op een platform met prachtig uitzicht over de groeve. Je kunt ook afdalen in de kalksteengroeve via een trap van 215 treden.

Raadpleeg de agenda op de website om alle activiteiten en wandelroutes in het gebied te bekijken.

Sint-Pietersberg in Maastricht leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Sint-Pietersberg

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.