1

Sint-Pietersberg
Sint-Pietersberg

In het natuurgebied Sint-Pietersberg vlak bij Maastricht bloeien mooie orchideeën en fladderen in de zomer tientallen verschillende soorten vlinders rond. Dankzij de kalkrijke bodem leven er dieren en planten die je niet veel in Nederland ziet. Bekijk vogels vanuit de Kiekoet en spot de oehoe in de oehoevallei! Voor wie durft: in de ondergrondse gangen van de berg schuilen wel twaalf soorten vleermuizen.

Behalve natuur zit Sint-Pieterberg tjokvol geschiedenis. In de ENCI-groeve werd al honderd jaar mergel gewonnen. Bekijk ook de drie monumenten die geschiedenis van Limburg vertellen: Fort Sint Pieter, Hoeve Lichtenberg en Hoeve Zonneberg. Alles over de geschiedenis van Maastricht weten? Volg het Pieterpad, de cultuur-historische wandelroute dat eindigt op een platform met prachtig uitzicht over de groeve. Je kunt ook afdalen in de kalksteengroeve via een trap van 215 treden.

Sint-Pietersberg in Maastricht leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Maastricht Marketing © eighty8things
Foto: Maastricht Marketing © eighty8things