Dein mee op de muziek in het vrolijke Museum Speelklok

Museum Speelklok

Van de Weense wals en de Charleston tot volksliedjes uit de Jordaan en een smartlap; het repertoire van de zelfspelende instrumenten van Museum Speelklok is enorm. Ga mee met de Muzikale Rondleiding en leer meer over de wonderlijke mechanismen die schuilgaan in deze instrumenten. Geef een zwaai aan een draaiorgel en de muziek begint te spelen!

Gratis rondleiding

Vanuit alle hoeken van het museum klinkt muziek. Van heel kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot enorme carillonklokken en dans- en straatorgels. Iedere dag worden er gratis Muzikale Rondleidingen gegeven door het museum en zet de rondleider de instrumenten in werking. En onthult de magie van deze eeuwenoude mechanismen! De rondleiding is leuk voor iedereen, ook voor de kleinkinderen.

Zelf ontdekken

Liever op het gemak zelf door het museum struinen? Ga dan op Museum Expeditie en ontdek de verhalen achter de muziekinstrumenten. Van de technische binnenkant in de Techniekzaal, waar je zelf de instrumenten in beweging zet. Tot in het Herenhuis waar je ziet welke rijke mensen de zelfspelende muziekinstrumenten in huis hadden.

Museumwinkel en museumcafé

Snuffel na een bezoek aan Museum Speelklok nog even rond in de vrolijke museumwinkel vol muzikale cadeautjes, ansichtkaarten, boeken en knutselspullen. En op dezelfde locatie, in de mooie middeleeuwse Buurkerk, vind je ook Museumcafé Klok. In de gezellige lunchroom schuif je aan voor een kop koffie met lekkers of een vers gemaakt broodje.

Tip: iedere eerste woensdag van de maand is het Restauratieatelier open voor een kijkje achter de schermen van het museum. Hier worden oude instrumenten weer zelfspelend gemaakt en onderhouden.

Museum Speelklok in Utrecht leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor senioren en ouderen.

Dans mee op de muziek. Foto: Museum Speelklok

Kijk toe bij een demonstratie van het carillon. Foto: Museum Speelklok

Dans mee op de muziek. Foto: Museum Speelklok

Dans mee op de muziek. Foto: Museum Speelklok

Dans mee op de muziek. Foto: Museum Speelklok

Zet instrumenten in werking. Foto: Museum Speelklok

Dans mee op de muziek. Foto: Museum Speelklok

En geniet van de Muzikale Rondleiding. Foto: Museum Speelklok