De Beverbrug




Werp een blik op Rotterdam vanaf uitkijktoren De Beverbrug

Aan de zuid van natuurgebied De Zaag in Krimpen aan den Lek vind je uitkijktoren De Beverbrug. Dit is een 14 meter hoge uitkijktoren en bestaat uit een ingewikkelde constructie van stalen buizen. Het is dan ook een kunstwerk, ontworpen door Ruud Reutelingsperger van het kunstenaarscollectief Observatorium en sinds 2018 tentoongesteld in De Zaag.

Hoewel de meeste mensen puur voor het waanzinnige uitzicht afkomen op de uitkijktoren, heeft het ook een ander doel. Zo is de uitkijktoren ooit gebouwd om meer bevers naar het natuurgebied te lokken. Als je goed kijkt, zie je dat de toren een opstapeling van takken voorstelt. Of beter gezegd: het is een dam zoals een bever zou bouwen. Leuk, hè?

Zwemmen in De Zaag

Vanaf de uitkijktoren heb je dus een groots uitzicht over het ruige gebied eromheen. Niet alleen op natuureiland De Zaag, maar ook op industriestad Rotterdam, de haven en de Nieuwe Maas rivier. En mocht je uitgekeken zijn, kun je daarna natuurlijk en wandeling maken door De Zaag. Of ga op een warme zomerdag zwemmen bij één van de leuke strandjes in het natuurgebied. Let wel op het water: sinds de herinrichting van het eiland is de werking van eb en vloed sterker geworden.

 Bezoek www.zuidhollandslandschap.nl

De Beverbrug
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.