Bezienswaardigheden Zuid-Holland

UITgelicht

bezienswaardigheden in Zuid-Holland (173)

Archeon: ontmoet Romeinen, Vikingen en prehistorische boeren!

alphen aan den rijn, Zuid-Holland  -  Indrukwekkende poorten, bruggen, tempels: historische gebouwen in het Archeon nemen bezoekers mee terug in de Nederlandse geschiedenis. Zwerf door de prehistorie, ontmoet de Romeinen en leer zwaardvechten en boogschieten, of kalligraferen!

geopend, open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Typisch Hollands toeren langs de kust en door de polder

noordwijk aan zee, Zuid-Holland  -  Met de GPS tours van Renzy toer je op je gemak door hartje Holland! Zoef in een elektrische Renault Twizy langs windmolens, bollenvelden en langs de kust.

geopend, elke dag geopend 

Ontdek de haven Maasvlakte 2 bij FutureLand

maasvlakte, Zuid-Holland  -  FutureLand is leuk voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. Beleef op deze bijzondere plek de toekomst!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag - soms geopend op zaterdag 

Paleistuin Den Haag

den haag, Zuid-Holland  -  In het drukke Den Haag verschuilt zich achter Paleis Noordeinde een paradijselijk plekje: een tuin vol prachtige bloembedden, fonteinen en vijvertjes. Een heerlijke plek om even tot rust te komen.

elke dag geopend 

Wandelen en varen door de Nieuwkoopse Plassen

woerdense verlaat, Zuid-Holland  -  Verken het prachtige natuurgebied van de Nieuwkoopse Plassen en kom heerlijk tot rust. Ontdek de omgeving per boot, peddel zelf door het gebied in een kano, of kies voor een fiets- of wandelroute. Een ontspannen en actief dagje uit.

geopend op afspraak of bel +31 (0)172 576 111 

Rotterdam Explore

rotterdam, Zuid-Holland  -  Verken Rotterdam op de fiets of met een stadswandeling. Met een fiets van Rotterdam Explore ontdek je alle bekende hotspots en de onbekende must-sees van de stad.

Spelen en ontdekken in het Balijbos

zoetermeer, Zuid-Holland  -  Geniet van het buitenleven in het jonge Balijbos. Lekker struinen door het bos of over de spannende touwbrug heen. Er zijn verschillende wandelroutes vol belevingen voor kinderen.

elke dag geopend 

Stadion Feijenoord - De Kuip

rotterdam, Zuid-Holland  -  Stadion Feijenoord, beter bekend als De Kuip, is samen met Amsterdam Arena het bekendste stadion van Nederland. Er worden veel voetbalwedstrijden gespeeld, concerten gegeven en rondleidingen georganiseerd. Of organiseer zelf een evenement op maat!

elke dag geopend 

Sint Janskerk Gouda

gouda, Zuid-Holland  -  Bezoek de Sint Jan van Gouda. Bezoekers komen van heinde en ver voor de prachtige gebrandschilderde ramen. Maar liefst 72 ramen, met afbeeldingen van Bijbelse en historische gebeurtenissen. Deze kerk is met 123 meter ook de langste kerk van...

's zondags gesloten 

Vier feest met uitzicht op de skyline van Rotterdam

rotterdam, Zuid-Holland  -  Feesten op het water? Stap aan boord van het schip Nehalennia en beleef een onvergetelijke dag of avond. Het uitzicht over de skyline van Rotterdam maakt het feest echt uniek.

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 55 82 64 63 

Euromast Rotterdam

rotterdam, Zuid-Holland  -  De Euromast is met haar 185 meter het hoogste punt van Rotterdam. Bezoek de toren en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad!

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag 

Annemieke's Pluktuin

hillegom, Zuid-Holland  -  Pluk je eigen bloemen in Annemieke's pluktuin!

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 - 53 83 99 79 

Jeruzalemkapel

gouda, Zuid-Holland  -  Wanneer je een dagje Gouda doet, wandel dan zeker even langs de twaalfhoekige Jeruzalemkapel aan de Jeruzalemstraat uit 1504.

elke dag geopend 

UITagenda Zuid-Holland bezienswaardigheden

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Bezienswaardigheden Zuid-Holland UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

donderdag

7 juli 2022Zomervaartocht op de Nieuwkoopse PlassenFotograferen tijdens zomervaartocht op de VlietlandenOntdek de Oude Polder op TiengemetenVaartocht met Trekschuit de Goude LeeuwinOntdek de Oude Polder op TiengemetenZomervaartocht op de Nieuwkoopse Plassendonderdag 7 juli 2022

vrijdag

8 juli 2022Zomervaartocht op de Nieuwkoopse PlassenFotograferen tijdens zomervaartocht op de VlietlandenOntdek de Oude Polder op TiengemetenVaartocht met Trekschuit de Goude LeeuwinOntdek de Oude Polder op TiengemetenZomervaartocht op de Nieuwkoopse Plassenvrijdag 8 juli 2022

zaterdag

9 juli 2022Fotograferen tijdens zomervaartocht op de VlietlandenOntdek de Oude Polder op TiengemetenVaartocht met Trekschuit de Goude LeeuwinOntdek de Oude Polder op TiengemetenZomervaartocht op de Nieuwkoopse PlassenVogels kijken in de zomer vanaf Belevenisboerderij Schieveen bij Rotterdamzaterdag 9 juli 2022

zondag

10 juli 2022Vogels kijken in de zomer vanaf Belevenisboerderij Schieveen bij RotterdamEendenkooitocht van OERRR door Het Aalkeetbuiten in Midden-DelflandBoswachtersspreekuur bij de Belevenisboerderij SchieveenZomervaartocht op de Nieuwkoopse PlassenOERRR Watersafari over de Nieuwkoopse PlassenVaartocht met bergingsvaartuig Bruinvischzondag 10 juli 2022

maandag

11 juli 2022Zomervaartocht op de Nieuwkoopse PlassenOERRR Watersafari over de Nieuwkoopse PlassenVaartocht met bergingsvaartuig BruinvischZondag in Maassluis - historische schepen on tourVaartocht met Trekschuit de Goude LeeuwinVaartocht met Europoort sleper Steenbankmaandag 11 juli 2022