Tapijntuin
Tapijntuin: biologische stadstuin

Een oase van rust, vlak bij het bruisende centrum van Maastricht. Dat is Tapijntuin, pal aan de rivier de Jeker. Deze biologische stadstuin ligt op het voormalige terrein van de Tapijnkazerne en neemt zowel bewoners als bezoekers van de Limburgse hoofdstad graag mee in het belang van natuur, voeding en duurzaamheid. Dat alles met als doel om bezoekers bewust te maken van hun levensstijl en om ze te inspireren tot verandering. Tijdens openingstijden stap je gratis binnen voor een wandeling door het groen.

Ontmoet de vrijwilligers

Rondlopen door de Tapijntuin is niet alleen leuk en rustgevend, je leert tijdens je wandeling ook nog van alles. In de tuin zijn altijd enthousiaste vrijwilligers aanwezig die je graag vertellen over wat er gebeurt op deze bijzondere plek en waarom deze stadstuin er eigenlijk is. De vrijwilligers even snel aanschieten kan altijd, maar ook een volledige rondleiding behoort (tegen een vergoeding) tot de mogelijkheid.

Rondleidingen en activiteiten

Op zoek naar een educatief schoolreisje voor je bassischoolklas? Dan is de Tapijntuin een hartstikke leuke optie. Speciaal voor leerlingen van groep 5 en 6 zijn er leuke en leerzame moestuinlessen. De kinderen leren zaaien en oogsten en komen alles te weten komen over gezond én duurzaam eten. Maar je bent ook nooit te oud om gezond te eten en lekker te bewegen. Daarom is er ook een speciaal ouderenprogramma, waarbij senioren samen bewegen en een gezonde maaltijd nuttigen.

Tapijntuin in Maastricht leent zich ook goed voor een schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek tapijntuin.nl

Foto: Maastricht Marketing © eighty8things
Foto: Maastricht Marketing © eighty8things
Foto: Maastricht Marketing © eighty8things
Foto: Maastricht Marketing © eighty8things