Modemuseum Antwerpen - TIJDELIJK GESLOTEN

Modemuseum Antwerpen

Antwerpen is behalve Diamantstad ook modestad. Het ModeMuseum (MoMu) in Antwerpen krijgt ook in Nederland meer bekendheid. De collectie bestaat voor een groot deel uit de erfenis van het vroegere Textiel- en Kostuummuseum. De museumcollectie bevat zeer oude kledingstukken.

Geen ander Antwerps museum is zo stijlvol ingericht als het modemuseum: sommige zalen zijn donker en stil, terwijl andere helder belicht en overweldigend zijn. De tijdelijke tentoonstellingen tonen vaak het werk van bekende ontwerpers. Een folder geeft informatie over de ontwerpen.

Het ModeMuseum is - vanzelfsprekend - vooral interessant voor modeliefhebbers en voor modestudenten. Het is ook niet helemaal toevallig dat het museum in hetzelfde pand is gehuisvest als de modeafdeling van de Hogeschool Antwerpen. Het ModeMuseum is smaakvol, mooi en leerzaam; de moeite van een bezoek zeker waard.

Modemuseum Antwerpen in Antwerpen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Modemuseum Antwerpen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.